L200 Off-Road için Hazırlamak Doğru mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 79,322

nrlates

GAZROVER (Nurullah Ateş)
Yer
İstanbul
Telsiz Çağrı Kodu
123
Selamlar,

Mitsubishi severlerden biraz yardım almak istiyorum.
Daha önce kullandığım için Mitsubishi motorlarını çok seviyorum.

Uygun bir L200 bulup çılgın bir Off Road aracı yapmak istiyorum.
Bu konu ile bilgisi olanlardan olumlu veya olumsuz bilgi alabilirmiyim.

Sorular Şunlar olabilir.
1-) Hangi Model L200
2) Yapılabilecekler Nelerdir.
3) Modifikasyon parçaları ve fiyatları nedir.
4) L200 Ler Ağır Off Road koşullarına dayanırmı

5) Bu fikirden vazmı geçmeliyim.

Fikirleriniz için teşekkürler.

Etiketler

Ynt: L200 Off-Road için Hazırlamak Doğru mu?

Vazgeçmem için çok geçerli bi neden.

Siz üstatların sözünün üstüne söz söylemek bana düşmez ama özellikle ingilterede eski kasasının ciddi offroad örnekleri mevcut. Çılgın bir L200 görmek beni gayet heyecanlandırırdı doğrusu.

L200_1.jpg

L200_2.jpg

L200_3.jpg

L200_4.jpg

L200_5.jpg

Eski L200 gayet uygun.

Yeni L200 de daha fazla elektronik var onu bilemeyeceğim. (Bu söylediklerimde aracın kendi boyunda sudan geçmesi vs. durumunu ele alıyorum.)

Evet eski kasa daha uygun sanki.
Aramaya başlıyorum yeni kasalar 2007 den sonramı başlıyor.?

Gövdesi yükseltilmiş olduğu halde diferansiyeli aynı yükseklikte duran araçlar bana mantıksız görünüyor, öyle yapılacaksa vazgeçip bir unimog almak daha iyidir.

Yine de bu tür bir araçla hard off road düşünüyorsanız sabit akslı eski modellere bakmanız daha iyi olur. Basit, sağlam ve arazide şekilden şekile giriyorlar.

Size çok katılıyorum. Araçları Leylek gibi yükseltiyorlar. Ama diferansiyelleri aynı yerde kalıyor. Difaransiyelleri yükseltmenin tek yoluda büyük lastik.
Dolayısıyla büyük lastikler çevirecek araçlar lazım.

Bu nedenle suzukileri seviyorum ön difransiyelleri daha yukarıda. Bu nedenlemi daha başarılılar acaba.
Hangi model aralığını tavsiye edersiniz.

Suzukiler yerden yükseltilebiliyor ama yine de aşırı engebeli arazilere fazla uyum sağlayamazlar. Çamurun içinde yüzer o ayrı konu. Aslında ihtiyaca uygun aracı almak lazım çoğu kişi sadece yerden yüksek bir araca ihtiyaç duyduğu halde offroad aracı bakıyor, o da pek mantıklı değil. Mesela araç hafta sonu gezintileri için ise herşeyden önce asfalt üzerinde iyi olmalı.

walla arkadaslar yazmış bişiler ama ben katılmıyorum ben navarayla discoların toyotaların gırdıgı her yere gırıyorum arazıdede gayet başarılı bence ki bnm arabada arkada diff kilidi yok henüz.. bildiğim kadarıyla yenı l200 lerde arka diff kilidide mevcut ayrıyetten orta difransıyel kılıdıde war bu sayede devamlı 4 çeker olarakta kullanabılıyosunuz

walla arkadaslar yazmış bişiler ama ben katılmıyorum ben navarayla discoların toyotaların gırdıgı her yere gırıyorum arazıdede gayet başarılı bence ki bnm arabada arkada diff kilidi yok henüz.. bildiğim kadarıyla yenı l200 lerde arka diff kilidide mevcut ayrıyetten orta difransıyel kılıdıde war bu sayede devamlı 4 çeker olarakta kullanabılıyosunuz

Bu tür yanlış anlamalar herzaman oluyor forumlarda. İki satırlık cümleler kişilerin fikirlerini tam ifade etmiyor. Mesela:

- "Modifikasyona kalkışmam" demek "standart hali uygun değil" demek değil,
- "Eski modeller daha uygun" demek, "yeni model pek uygun değil" demek değil,

vs. gibi.

nrlates' Alıntı:
Size çok katılıyorum. Araçları Leylek gibi yükseltiyorlar. Ama diferansiyelleri aynı yerde kalıyor. Difaransiyelleri yükseltmenin tek yoluda büyük lastik.
Dolayısıyla büyük lastikler çevirecek araçlar lazım.

Bu nedenle suzukileri seviyorum ön difransiyelleri daha yukarıda. Bu nedenlemi daha başarılılar acaba.
Hangi model aralığını tavsiye edersiniz.
bu arada suzukinin ön difransiyelı gibi bununkide yukarda.... mesela bnm arabada ön difransiyel 35 cm yerden... discoverylerde bu yukseklık 26-28 cm ler arasında... modifiyesi zor diyolarda nesi zor ben anlıyamadım ;D dogru ustayı bulursanız hiç bişi zor değil bence ;D

kalabalık gezilere katılan arkadaşlar,hangi araçların arazide neler yapabildigini daha iyi gözlemleyebiliyorlar

http://www.teknikvideo.tk/mercedes-unimog-ile-yol-yardimi.html

unimog a da asfalt lastıgı koy oda gitmez ;D bence bu video bi ölçü değil çünkü araçlar standart

araç alma kriterleri kişilere göre degişir,aracın fiyatı+modifiye fiyatı+arazide kıvraklıgı uzaklaşma yaklaşma açıları+yakıt+senelik vergisi+parça bulunabilirligi+parça fiyatı+2. el degerini koruması,gibi kriterler önemlidir araçları karşılaştırırken isterseniz bunları iki araç için yan yana yazıp sizin için karşılaştırayım

iki araç derken l200 le unimogdan mı bahsedıyosunuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR