L200 Off-Road için Hazırlamak Doğru mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 79,229
Ynt: L200 Off-Road için Hazırlamak Doğru mu?

En mantıklısı birinci veya ikinici araç. Birinci araç sadece soldan az hasarlı. İkinci araç da daha uygun fiyatlı ama ön direkleri de hasarlı, taklalı gibi.
Hasarlı bir aracın eksiklerini tespit edip toplamak için harcayağın parayı da hesap etmek lazım. Yeni kasaların bazı parçalarının oludukça pahalı olduğu bir gerçek, dolayısı ile çıkma parçalarının fiyatları da ona göre oluyor. Ama ben zaten kesip biçicem, araca da buggy gibi, naked binerim diyorsan o başka :D

Etiketler

İki numaralı aracı yakından gördüm sadece kaporta hasarı var. Yapılı halde 22,000 tl ye pazarlık ettik.
Sizce düşünülürmü.

Nurullah Bey Gazrover varken biraz sizi tanıdığım için söyleyeyim L 200 yeni kasa için altına koruyucu saç, yükseltip 35'' lastik, arkada kasayı kesme işlemi, orijinal kilitli-manuel-chip tuning'li bir araç bile yapsanız sizi çok kesmez.

Bu yazdığım her şeyi yapsanız bile aracın burnu daha ağır olacak arkayı kesince. Daha ileriki zamanlarda motoru geriye kaydırsam mı düşüncesi ağır basacak.

Hoplayıp zıplanacak bir aracın yanına kamp ve aile ile uzun soluklu gezilerde kullanılacak bir araç olarak düşünülebilir bence pikap sınıfı.

Kaporta hasarının miktarına bağlı. Resimlerden görebildiğim kadarıyla iyi durumda.

orsa' Alıntı:
Nurullah Bey Gazrover varken biraz sizi tanıdığım için söyleyeyim L 200 yeni kasa için altına koruyucu saç, yükseltip 35'' lastik, arkada kasayı kesme işlemi, orijinal kilitli-manuel-chip tuning'li bir araç bile yapsanız sizi çok kesmez.

Bu yazdığım her şeyi yapsanız bile aracın burnu daha ağır olacak arkayı kesince. Daha ileriki zamanlarda motoru geriye kaydırsam mı düşüncesi ağır basacak.

Hoplayıp zıplanacak bir aracın yanına kamp ve aile ile uzun soluklu gezilerde kullanılacak bir araç olarak düşünülebilir bence pikap sınıfı.

Doğru söylüyorsunuz ama GAZ ın durumu belli idi uzun yolculaklar, aileli geziler açısından sıkıntı yaratıyordu.

Ama hala unutamıyorum. En rahat kullandığım araçtı.

Doğru söylüyorsunuz ama GAZ ın durumu belli idi uzun yolculaklar, aileli geziler açısından sıkıntı yaratıyordu.

Uzun yolculuklar için bir pickupın da iyi bir fikir olduğunu zannetmem. 4x4 te olsa asfalt üzerinde iken arkadan itiş modunda olacak. Yerden fazla yüksek, arkada bi de makas süspansiyon varsa daha da kötü yol tutuş vasat olacak demektir.

olasiliksiz' Alıntı:
Uzun yolculuklar için bir pickupın da iyi bir fikir olduğunu zannetmem. 4x4 te olsa asfalt üzerinde iken arkadan itiş modunda olacak. Yerden fazla yüksek, arkada bi de makas süspansiyon varsa daha da kötü yol tutuş vasat olacak demektir.

Sizin off-road'dan ne anladığınızı ve deneyiminizi merak ediyorum.

Uzun soluklu gezilerde bagaj hacmi, yakıt, açık ve düz yollarda ortalama 90 km. ile seyahat aranan yeterliliktir.

Sizin off-road'dan ne anladığınızı ve deneyiminizi merak ediyorum.

Uzun soluklu gezilerde bagaj hacmi, yakıt, açık ve düz yollarda ortalama 90 km. ile seyahat aranan yeterliliktir.

Cevap vermeye gerek görmüyorum.

Kamyonetlerin birde her sene muayene sorunu olacak. Saten zor geçiriyoruz muayeneden araçları bunuda göz önünde bulundurmam lazım.

Siz biraz daha tartışın ben yavaş yavaş karar veriyorum.

Kamyonetlerin birde her sene muayene sorunu olacak. Saten zor geçiriyoruz muayeneden araçları bunuda göz önünde bulundurmam lazım.

Siz biraz daha tartışın ben yavaş yavaş karar veriyorum.

Amaç hafta sonu gezintisi ise şu anki aracınız (Suzuki Vitara ?) bence gayet uygun. Tabi daha uygun araçlar da var ama arada araç değiştirmeye değecek fark yok.

Daha önce yazmıştım ya ilk önce ne yapmak istediğimize karar vermeliyiz.
Suzuki leri hep sevmişimdir. Hem ekonomik hem başarılı. Belkide ucuz yollu bi 5 kapı yaparım.

Bana kalırsa 2 numaralı aracı 22.000 tl ye tamir edilmiş vaziyette al üzerine yavaş yavaş para oldukça eklemeler yap, zaten hasarlı olduğu için üzerinde oynarken acımazsın da.
Offroad yapan adam arabanın kaporta hasarına bakmaz, ilgilenmez. tabii ki hasarlı olucak.
yürüyende motorda problem yoksa git direk al bence.

pict1587small.jpg

pict2302small.jpg

bu yükseltme kiti ve bu araçla giripte çıkamayacağın yer yok, kasayı 138cm den 125 cm e kısalt, öne 9 yada 12.000 lik bir vinç basamak yerlerine ROck sliderlar bide kargoyla beraber 95 euro ya Drakebox 2 araç 185bg tamamdır.

Benim arabama bi bakıver muayeneden sorunsuz geçti Ağustos ayında istanbulda ;)
15 cm yüksek, iz genişliği toplamda 15cm açık, lastikler dodiklerin dışında, 33 çamur lastiği, önde çelik bullbar, kasa üstünde 5 adet sis farı, motor modifiyeli, arka camlarda film.
sadece filme hafif kusur yazdılar...

Kolay gelsin.

Ayrıca bu bir pick-up yani yüklenmek zorlanmak ağır iş yapmak için tasarlanmış bir araç, 5 yolcu artı 1000 kilo taşıma kapasitesi olan bir cihaz, mitsubishi bu konuda çok çok iyi, 10 sene üst üste dakarı kazanmış bir arabadan bahsediyoruz (L200-Triton) yürüyen A sından Z sine Pajero yürüyeni, şase Pajero şasesi elektrik sistemi keza.
biraz bakınırsan yurtdışında bu araçlarla neler yaptıklarına inanamazsın.
triton4x4club.com adresini bir dolaş, taylan dilinde yazılmıştır ama ingilizcen varsa google translate le tercüme et bikaç saatini geçir sitede.
aracı alıp 300.000 KM motoruna dokunmadan kullanırsın,
Motorunu bitiremiyorsun diyolar araba için, istediğin gibi zorla.
Burda offroad konusunda çok büyük üstadlar var herkesin tecrübesi büyük araçlardan çok iyi anlıyorlar ve çok tecrübeliler ama Türkiyede iddia ediyorum benim kadar L200 ile uğraşan adam azdır, okuyup, dinleyip, tecrübe eden.
2 yıldır hakkında neler okudum, ne hikayeler dinledim. (hem yurt içi hem yurt dışı) Gözün kapalı alıp offroad yapabileceğin rahatlıkla modifiye edebileceğin, istersen aileni alıp uzuuuun gezilere çıkabileceğin ekonomik yakıt tüketimli sağlam motorlu sağlam yürüyenli ve elektronikli bir araç. yanında 2008 yılının teknolojisiyle ve konforuyla donatılmış, sınıfının en rahat ve geniş iç hacimli aracı.

Ya Hocam sen yaptın ya bune ne be kardeşim mahvettin beni şimdi.
Şimdi bu özelliklerde bunu görüpte başka bir araç nasıl alırım ben.

Modifiye parçalarında sıkıntı varmı bulabiliyormuyuz acaba.

Dostum nedense yazdıkların beni heyecanlandırıyor.
Hemen işe koyuluyorum.
Bu arada hafta Riva ya geliyorsunuz dimi
Tanışmak isterim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR