Lada Niva Dif. Kilidi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rhythmman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,024
Ynt: Lada Niva Dif. Kilidi

Bu konuda birşey yazamıyorum çünki yevgeni olası herşeyi yazmış eline sağlık....

Etiketler

rhythmman' Alıntı:
anladım teşekkür derim çok kafama takılıyordu bende diyordum dif kilidi varsa bu kolla nasıl devreye sokulup çıkarılır diye çünkü ara şanzımana gidiyor kol çok saçma buluyordum ama ben bazen çıkmakta problem yaşadığım yerlerde devreye soktuğumda sanki bir güç beni yukarıya doğru atar gibi oldu o zaman dedimki bu iyi birşey :smiley: niva çok güzel bir araç en ekonomik arazi aracı bence videolar izliyorum çoğu lüks araçları hep niva çekiyor saplandığı yerden
:smiley:

dostum bazı arkadaşlar nivayı küçümsemek gibi zafları vardır fakat niva her zaman her yerde yaptıklarıyla kendini ispat etmiş bir arazı canavarıdır seni her zaman hedefine ulaştırır gerisi bence abartı güc gösterisi

usta bizim burda bir aks imalatcısı buldum onunla konuşacam ilk fırsatta bilmiyorum lada aksıda üretiyormu ama baya bol ceşit varmış ona rica edicem uzun firezeli aks yapabilirmi yaparsa zaten eger kilitte tutarsa serisinide yaptıra bi,liriz bu aksların ozaman

Erco selam

iş üstünde olduğun anlaşılıyor da

bu işin mali portresi ne olacak ?, ayrıca sponsorun kim ?

:smiley: :smiley: :smiley:

arkadaşlar bende bir 1992 model lada niva sahibiyim.ben bu araziye ve takviyeye takma konusunda sıkıntı çekiyorum.4x4 ve takviyeye nasıl takacağım hakkında bilgi verirseni çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler.

bilo' Alıntı:
arkadaşlar bende bir 1992 model lada niva sahibiyim.ben bu araziye ve takviyeye takma konusunda sıkıntı çekiyorum.4x4 ve takviyeye nasıl takacağım hakkında bilgi verirseni çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler.

Niva sürekli 4 çekerdir. Orta diferansiyel vasıtası ile gücü gücü öne %40 arkaya %60 aktarır. Orta diferansiyel kilidi olan öndeki küçük topuzu geriye doğru çekiyorsunuz, ön-arka oluyor %50'şer. Hareket halindeyken orta diferansiyeli kilitleyebilirsiniz ama asfaltta ve yüksek devirde yapmayın. Orta diferansiyel kilitli haldeyken normal vitesleri kullanarak ilerliyorsunuz.

Ağır devir için de arkadaki ortanca kolu ileriye itiyorsunuz, dişli kutusu deviri düşürürken torku artırmış oluyor. Ağır devire alırken aracın tümüyle durur vaziyette ve vitesin boşta olması gerekir, ağır devirden çıkarırken de aynı şekilde. Orta diferansiyeli kilitlediğinizde yaptığınız gibi ağır devire kilitlediğinizde kilitli haldeyken normal vitesleri kullanarak ilerliyorsunuz..

Türkiye Şampiyonasına yarışan Niva'mız için en son Temmuz 2008de Rusya'da hırdavat pazarında sorduğumda "limitli" arka diff kilidi olduğu, 15 gün içinde getirilebileceği ve fiyatının 1.500 ABD doları karşılığı ruble olduğu bilgisini almıştım. Limitli kilitten kasıtları şu idi, arka sağ veya sol teker 1,5 tur serbest döndükten sonra kilitleniyor. Yani dönüşlerde %100 kilit gibi kasmıyor.

zaten bu kilitlerin aslı italyan meşeli 124 lerde kulanılan kilitler fiyat olarak size baya ucuk bir fiyat vermişler ki şu anda getiren yok milet araştırmada sanırım 350 ytl falan gibi bir fiyatı vardı en son devre gelen kilitlerde

hala şu kilit işi çözülemedi kış geldi hala ebkliyoruzz...

allah emek harcıyanların emeğini boşa çıkarmasın inşallah....

bendede 95 model niva var göstergede benzin azalınca yanan ıkaz lambasının yanında difransiyel ışığı var o bazen yanıyo 3. kolu çekip geri vurarak iteliyorum o zaman sonuyo daha sonra tekrar yanıyor neden acaba. geri fitese atınca on farlar yanıyo sinyal verip frene basınca sinyal çabuk çabu yanıyo sonuyo bilgisi olan cavaplarsa sevinirim

Teşekkür ederim

yuxexes' Alıntı:
bendede 95 model niva var göstergede benzin azalınca yanan ıkaz lambasının yanında difransiyel ışığı var o bazen yanıyo 3. kolu çekip geri vurarak iteliyorum o zaman sonuyo daha sonra tekrar yanıyor neden acaba. geri fitese atınca on farlar yanıyo sinyal verip frene basınca sinyal çabuk çabu yanıyo sonuyo bilgisi olan cavaplarsa sevinirim

Teşekkür ederim

aracınızın araka stop lambalarının içinde zayıf şase baglantısı olabilir oda elektirik tesizatında firene basınca park lambalarını yaka bilir sinyalin hızlı cakması yanmayan sinyal lambanız vardır dif kilidi ışıgının arada yanıp sönmeside şanzıman üzerindeki müşürün sorunlu olmasından kaynaklanıyor olabilir bir oto elektirikcisine gösterin hepsini haleder

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR