Lada Niva Doğru Seçim Olur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aejde Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,557

aejde

Ana Kamp
Yer
Antalya
Web
www.flickr.com
Merhabalar,

Antalya'da yaşıyorum. Doğaya tutkun, fırsat buldukça ona sığınma ihtiyacı hisseden biriyim.
scuba yapıyorum, motosiklet, sinema ve müzik hayatın yegane güzellikleridir diyorum. Çadırım ve uyku tulumum yanımda ise dağ, bayır, step, kumsal, komşunun bahçesi hiç farkemez, doğaya ait her ortamda keyf alırım.

Beni buraya getiren neden ise, gördüğüm an "Tanrım bu güzel şeyde ne?!" dedirten o yeşil renkli Lada niva dır. Daha evvel neden farketmedim bilemiyorum. Ancak farkettiğimden bu yana sürekli onunla ilgili yazıları okuyorum araştırıyorum.

Gerçek şu ki hayatım şehirde geçiyor. Yine işim gereği dalışlar yapmak için denize git gellerim oluyor. Dalış malzemelerim çadırım ve uyku tulumum hep yanımda olsun istiyorum. Çünkü her an bunlar sırt çantam kadar hayatımın olağanları durumundalar.

BUnları neden anlattım

Şimdi ben bu Lana niva ya aşık oldum ya ::smiley:
Çıkmaza girdiğim konuları sizlerle paylaşmak istedim.

Bir kere bagajı çok küçük ben hem tüp taktırıp, hem bütün bu malzmeleri nasıl sığdıracağım:( imkansız!
Hakkaten çok gürültü yapıp başımı ağrıtırmı? Her yerde böyle yazıyor.
Komforsuz olduğu söyleniyor. Ne varki her tümsekte sırtıma batacak bir çivi yoktur herhalde :-\.
Birinci el alamam. İkinci el almak istesem en doğru seçimi nasıl yapacağım :-\ Bu konuda bana yardım edecek kimseyi tanımıyorum.
Alırsan satamazsın yazıyor bir çok yerde. Memnunsam ben de satmam dimi:smiley: neyse bu konuyuda böyle çözdüm
Ayrıca Lada niva bu kadar güzel olmak zorundamıydı Bütün bu olumsuzluklarına rağmen ondan başka taşıt düşünemiyorum. Hoş rus yapımı olması gösterişten uzak sade olması, doğaya koşarak gitmesi bir derece açıklıyor bu durumu.

Tüpü yukarı taktırıp bagaj sorununu çözmeyi düşünüyorum ;) Tıkırtı çıkaran yerlerini gresle yağlarım olur biter;D
Lada niva dan başka alternatif düşünmek istemiyorum çünkü.

Cidden bu konuda bana yardımcı olabilecek birileriyle bu konuyu inceden inceye konusmaya ihtiyacım var.

Esen kalın 8)

Etiketler

Ynt: Lada Niva Doğru Seçim Olur mu?

evet hiç tereddütsüz diyorumki niva doğru seçim.Bagajı küçük olabilir ama üzerine port bagaj yaptırıp istediğin eşyanı orada taşıya bilirsin.Tüp yukarı olmaz .Lada ayrıca sana şehir içi kullanımda ve arazi kullanımında da yeter.Arazideki performansı ise süperdir.Yedek parçası ucuzdur ve parça sorunu olmaz.Biraz konforsuz dur ama sonuçta bu bir arazi aracı ve okadar da olacak.Satamazsın işine gelince satılmaz diye bişey yok ve ben şimdiki aracımdan evvel 3 tane daha alıp kullandım ve gayet rahat sattım.İkinci el al ama derli toplu bişey al. İnternette sahibinden ve araba.com a bak.Modeli düşük olabilir ama toplu olsun.Ve diyorumki niva ateşin yanmış hayırlı uğurlu olsun.Şimdiden aramıza hoş geldin :smiley: ;)

Lada Niva Doğru Seçim Olur mu?
« : Bugün 21:03:46 »

sevgili aejde,aramıza hoş geldiniz..
Niva bir yaşam biçimidir...Niva'nın gürültüsü sevenine şarkı gibi gelir..Niva'nın bagajı,aynı paralara alabileceğiniz araçların içinde en geniş olanıdır..97 öncesi karbüratörlü model Niva alırsanız LPG tankını muhafaza içine alarak bagajın altına monte ettirebilirsiniz...97 sonrası enj.'lu modeller,bakımlı olursa LPG'ye gerek duymaz..(ticari taksi gibi km.yapmayacaksanız?)...Bu memlekette Niva arabası alınıp-satılmadığında battığımızın resmidir..Niva'nın modeli olmaz...Temiz olanı vardır..Niva'ya ilk defa bindiğinizde,şanzumanı sallanırken kopacakmış gibi gelir,önemli değil,alışırsınız..Alacağın arabanın kaportasını anlayana gösterin,fazla korozyona uğramış ise gerek yok ,alınmamalıdır..çelik macunu çekilerek boyanmamış olsun..(yani gövde temiz olmalı)...içine bininiz,1.vitese takıp ,ayağınızı debriyajdan yavaşça kaldırın,şaft boşluklu ise bi vuruntu hissedersiniz almayınız(çok sert kullanıldığının işaretidir.)...6 tane Niva alıp-sattım,en iyisine ulaşmaya az kalmıştı ki mali sorunlar gündeme geldi...şimdi samurai'ciyiz..neyse,bu kadar yeter...NOT:Niva anlatmakla bitmez,ancak yaşanır.
mutlu günler ;)

Merhaba,

İlginiz için teşekkürler :smiley:.

İnanın içim rahatladı. Şimdi daha rahat ve tereddütsüz araştırıcam

Esen kalın.
Yolunuz açık olsun her daim :smiley:

aejde' Alıntı:
Merhabalar,

Beni buraya getiren neden ise, gördüğüm an "Tanrım bu güzel şeyde ne?!" dedirten o yeşil renkli Lada niva dır. Daha evvel neden farketmedim bilemiyorum. Ancak farkettiğimden bu yana sürekli onunla ilgili yazıları okuyorum araştırıyorum.

O yeşil Niva muhtemel Volkan'ın (Dora) Niva'sıdır, tabi eğer Antalya'da gördüyseniz.
Bir tane almak konusunda onunla irtibata geçin, Gezenbilir üyesidir, hem bir deneme sürüşü yapıp fikir edinmenize yardım etmiş olur..

Merhaba,

Evet Niva'yı Antalya'da gördüm :smiley: Volkan bey ile irtibata geçmeye çalışacağım. Çok teşekkürler.
Bu konu ile ilgili yardıma ihtiyaç duyduğumda yakınımda birilerinin var olduğunu bilmek iyi olacak :smiley:

Esenlikler dileğiyle 8)

Memnuniyetle teşriflerinizi kabul ederim numaram 535 828 80 58.İstediğiniz zaman arayabilirsiniz selamlar Volkan.

Slm,
Bende Antalyadayım iki senedir Niva kullanıyorum.Artık başka araç tanımam.Ben yalnız olduğum için arka koltuğu söktüm al sana derya gibi bir bagaj.Karavancı olmama rağmen çadırım uyku tulumum mangalım bagajımdadır hep.LPG tüpünü de bagajın altına monte ettirdim saat gibi çalışıyor.Çıkmadığım dağ tırmanmadığım tepe kalmadı.Hayatı nivaile yaşıyorum dersem yalan olmaz.
Kalın sağlıcakla.

Bende şu cihanda bir başıma buralarda ne arıyorum diye hayıflanıyordum.
Kaçaklar eve dönün eve.
İnşallah aracını almışsındır aramızda görmekten mutlu oluruz.
Bizler İzmir gurbuyuz yolun düşünce bekleriz.
Felsefemiz yolda fire vermemektir.
Selamlar.

merhaba nivacı arkadaşlar lütfen kızmayın 3 yıl kullandım
niva yeni başlayanlar için mükemmel seçim ama daha sonra ki off-road larınızda taleplerinze cevap vermeyebilir
saygılar
buda benim emektar nivam

P1030740 (Small).jpg

Merhaba,

İlginiz için teşekkurler. Niva nın bir yaşam biçimi yarattığında hepimiz hem fikiriz.

kampınız bol, yolunuz açık olsun :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR