Lada Niva Fren Sorunuma Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cakir0203 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,956

cakir0203

Kamp I
Yer
MALATYA
Herkese merhabalar,adım Hasan Çakır (cakir0203).Karavan keyfi,dörtçekere sürükledi.
1990 model lada niva sahibiyim 10 gündür.46 NN 005.Şanzuman titremesi ve fren sorunum var.
Özellikle fren.Fren pedalı dibe kadar dayanıyor,balatalar iyi,ana merkez yeni havalar alındı,pedal yükselmedi.
Körük temizlendi takıldı nafile.Tecrübe sahibi arkadaşlardan yardım lütfen.
Hararet sorunu olanlara;belki katkısı olursa diye deneyimimi de aktarayım bu arada.
Daha önce de 100 lük Fargo ya takmıştım, devirdaim kasanağını küçülttüm,Tofaş kasanağını lada ya taktım,düşük
devirde veya yavaş giderken hararet yapmıyor.
Sevgi ve saygılarımla.

100_2460.JPG

Etiketler
fren
Ynt: Lada Niva Fren Sorunuma Yardım Lütfen

öncelikle aracınız hayırlı olsun,devir daim kasnağını küçültmek hakikaten güzel fikir, daha önce yaptığınızda da verim aldığınızı söylemişsiniz denemekte fayda var. şanzıman titremesi derken kastetmek istediğini anlayamadım ama araçta genel olarak titreme varsa taban sacıyla alakalı tabanında çürük olup olmadığına baktırın ama vites kolları titreyip duruyorsa sallanıyorsa transşaftta sıkıntı vardır özellikle yokuş çıkarken kollar yerinden çıkacakmış gibi titrer. frenlerinizle ilgili yorum yapamıyorum inşallah tez zamanda halledersiniz

benimde bi ara söyle bir tecrübem olmustu. arazide gezinti yaparken inmeler kalkmalar hendeklere girip cıkmalar derken fren pedalının tabanına kadar basınca anca tutmaya başladıgını farkettim ve frenlerede 4 ay önce bakım yapılmıştı fren tutuyordu ama pedalı tabana kadar basarsan öyle. belirli bi süre böyle gittikten sonra aklıma pedalı arka arkaya pompalamak geldi ve düzeldi bi denemekte fayda var selamlar

Sevgili ta4ag,ilgin ve bilgin için çok sağol.
Birde tam tanıtsanız kendinizi. Ben insanlara simgelerle hitap etmeye alışamadım da.

m10blk arkadaşım sağolasın ilgi ve bilgin için.Araba vites geçişlerinde devrini bulana kadar çok sarsılıyor.
Bağlantı sorunu var gibi.Bakalım uğraşıyorum umarım çözerim.

Herkese merhaba,
Fren sorunumu çözdüm.El freni halatı tek taraflı çalışıyormuş.
Temizledim,yağladım düzeldi.

100_2460.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR