Lada Niva Geçmişten Günümüze Nasıl Gelişti?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gkr3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,560

gkr3

Ana Kamp
Arkadaşlar öncelikle selam
Lada Niva ilk çıktığı tarihten günümüzdeki 2009 modeline göre nasıl değişti.Ben bazı resimleri inceldim pek bi fark göremedim.Siz bilirsiniz diye düşündüm.Örnek veriyorum 88 model bir niva ile 09 model bi niva görünüş olarak neler geçirdi neleri değişti.Performans olarak değişiklik yaşadı bunu biliyorum 1995 yılından itibaren 1.7 karbültörlüsü 1997 yılından itibaren 1.7 tek nokta enjeksiyonlu ve 2003ten sonra 1.7 çok noktalı enjeksiyon.Birde hazır konu açmışken sormak istiyorum kısmetse niva alacağım.Öyle çok düşük model değil minimum 2003 falan.Bana ufak tefek tüyolar verebilrmisiniz bu araçları satın almadan önce ve test sürüşüne çıktığım zaman ne gibi noktalra bakmak gerekiyor?
Forumdaki niva ilgili bütün başlıkları okumayı başardım.
saygılar

Etiketler
Ynt: Lada Niva Geçmişten Günümüze Nasıl Gelişti?

gkr3' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle selam
Lada Niva ilk çıktığı tarihten günümüzdeki 2009 modeline göre nasıl değişti.Ben bazı resimleri inceldim pek bi fark göremedim.Siz bilirsiniz diye düşündüm.Örnek veriyorum 88 model bir niva ile 09 model bi niva görünüş olarak neler geçirdi neleri değişti.Performans olarak değişiklik yaşadı bunu biliyorum 1995 yılından itibaren 1.7 karbültörlüsü 1997 yılından itibaren 1.7 tek nokta enjeksiyonlu ve 2003ten sonra 1.7 çok noktalı enjeksiyon.Birde hazır konu açmışken sormak istiyorum kısmetse niva alacağım.Öyle çok düşük model değil minimum 2003 falan.Bana ufak tefek tüyolar verebilrmisiniz bu araçları satın almadan önce ve test sürüşüne çıktığım zaman ne gibi noktalra bakmak gerekiyor?
Forumdaki niva ilgili bütün başlıkları okumayı başardım.
saygılar

Kaportoda fazla bir değişiklik bende görmedim. Arka lambalar eskilerde yere yatay , yenilerinde yere dikey koyulmuş.
Motorda ki değişiklikleri sen zaten belirtmişsin.

NİVA alacaksanız burayı muhakkak ( NivaTr.com ) inceleyin, hatta incelemeden almayın derim (ben öyle yaptım pişman olmadım :smiley: ve Niva'dan memnunum);

Bu arada 2003 ve üzeri iyi bir karar olur... bir de sabırlı olup iyi bir takipçi olmak... şimdiden hayırlı olsun...

Aslında ufak tekefek dışında ciddi farklar yok . Ama Yeniler (özellikle 200-2003 üzeri) kullanım olarak daha rahat deniyor . Ben sağlıklı ve iyi bakılmış bir niva için pek fark göremedim .

Bazı arkadaşlardan yeni model nivaların parça fiyatlarıyla ilgili şikayet duydum bu konuyu biraz araştırmalı bence . Eski nivaların parça fiyatları zaten hayli ucuz .

Alırken sizin test sürüşünüzdense nivadan anlayan bir yere sıkı kontrol ettirmenizi öneririm .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR