OK144'ü neredeyse Niva için default çamur lastiği kabul etmeme rağmen (hiç batmadım desem yeridir, çiçek gibi lastik) , ses, genişlik, vs anlamında yeni bir lastik denemektir niyetim. Dakar makul görünüyor desen ve ölçü olarak..
Ama standart bir MT lastikten Ok 144 performansı çıkmayabilir. Belki Sahara iyi iş görebilir. Special Track kesin daha iyidir. Bir de benim 235/85/16 için fiyatı tanesi 200 YTL. Yani kısmen bu ebatlı ve desenli lastiğe göre uygun.
Lada saygı duyduğum araçlardandır. Arazide ortak bir gezide ilerlemek dileğiyle.
Dişli olan OK144 benzeri bir lastik, fabrika lastiği. Kullananlar sessiz olduğunu söylüyor. Ebat olarak OK144'ten küçük. 2000'lere kadar stepne de bu lastikti.
Düz olan fabrika asfalt lastiği. Asfaltta gayet iyi. Arazide bir çok koşulda iş görüyor. Sadece balçık çamurda denemedim, öyle bir yere girerse çıkamaz lakin..
Lada niva ve arazi araçlarına Amerikan üretimi Türkiyeye ÇelikMotor tarafından yeni getirilen COOPER marka lastiklerde çok güzel kulanmanızı tavsiye ederim
Fabrika lastiğini takalı 2.5 yılı devirdi 3 yıl olmak üzere, özellikle ön lastik kenarlarında diş kalmadı.. Kar/Kış ortamında güven vermiyor, kuru havada asfaltta kullanılır daha..
Hazır kış gelmişken kış ve kar'a özgü bir lastik almak istiyorum ama OK 144 çamur lastiği olarak bildiğim için Kar/Kış koşullarına gelir mi bilemiyorum. Ölçü olarak standarta bağlı kalacağım çünkü farklı cant seçeneğim yok. Bu koşullarda OK 144 doğru seçim olur mu yoksa AT mi almak lazım ?