Lada Niva' ya Sorento Jantı Takılabilir mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan type-RRR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,472

type-RRR

Ana Kamp
bijon ölçüleri uyuyor ikiside 5*139.7 ikiside 16inch illaki sorentonun taban genişliği fazladır onuda daha ince yanaklı tabanı daha geniş bir lastik takarak kullanabilirmiyiz

Etiketler
Ynt: Lada Niva' ya Sorento Jantı Takılabilir mi ?

evt nivaya sorento cantı takıla bilir takıp kullanan arkadaşlarımız var

buraya konuyu biraz erken açtım sanırım biraz araştırınca takıldığını gördüm
205 75 r16 lastikle sorunsuz kullanılıcak sanırım

takıpta sorun yaşayan arkadaşlar varsa buraya yazarsa sevinirim

buda resimleri

25042009219.jpg

44469082283464080596964.jpg

16 jant kullanıcaksam bu jantları tercih edicem ama 15 ile 16 arasında karasız kaldım 195 80 15 ölçüyüde öneriyorlar
sanırım 16 jant daha güzel durucak yol tutuşuda daha iyi olur ama arazide daha ince lastiğin ve 80 yanağın avantajı daha büyük olabilir

hem arazi hem şehirde kullanıcam sizce hangisini seçmeliyim

Bende taktım sorento jantı gayet güzel ve çok memnunum lastik ölçülerim 215/65/16 sorunyok rumeligezisi164.jpg

yardımlarınız için herkese çok teşekkürler sorento jantı görsel olarak çok başarılı şehir içi kullanımı falan güzel ama arazide istediğim performansı veremicek gibi duruyo bi araba hem arazide hem günlük kullanımda başarılı olmamıyacağını anlamış durumdayım
çok başarılı bir şehir içi arabam olduğu için nivayı zor arazi koşullarına hazırlıcam :smiley:

takıldıkça size ve ustalara sorularım devamedicektir herkese tekrar teşekkürler

lada nivanın jant genişliği kaç inç olduğunu bilen varmı

Lastik ebadı 175/80 R16 - 185/75 R16 Çelik motor un sitesinden alınmış lastik ölçüleri :smiley:
Jant ebadı 5J16 - 5,5x16H

niva orjınal jant genişligi 4,5 inc

benim nivayada taktık sorento jantı....
fakat jantın iç göbelkeri torna ile aldırmamız gerekti çok zahmetli bir iş dikkat edin ustanın ve ekipmanın olmadığı biryerde aldığınız jantları heba edersiniz benden uyarması...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR