Lamborghini LM002 Suv & Pickup

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 4WD Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,541

4WD

Kamp II
Yer
Irak\Kerkük
Web
www.4x4typ.ru
Lamborghini'nin böyle bir aracı oldugunu yakın zamana kadar bilmiyordum. araç Hummer gibi askeri amaclı uretilip ve kullanılmıs ve daha sonra sivillerede satılmıs.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Etiketler

Ynt: Lamborghini LM002 Suv & Pickup

İlk araç koleksiyoncuların elinde bulunuyor, bir belgeselde görmüştüm bende ilk olarak. Yedek parçaları o kadar pahalıymış ki koleksiyoncular bile araziye sokamıyor makineyi ;D

yanlış saymadıysam v12 değil mi?

yuhh artık:smiley:

değil benzin lpg bile dayanmaz bu canavara :smiley:

BolbuzJack' Alıntı:
İlk araç koleksiyoncuların elinde bulunuyor, bir belgeselde görmüştüm bende ilk olarak. Yedek parçaları o kadar pahalıymış ki koleksiyoncular bile araziye sokamıyor makineyi ;D
ben
BolbuzJack' Alıntı:

Ben de Discovery'de bir belgeselde izlemiştim. Motor sesi bir arazi aracından çok spor otomobil gibiydi.

655 adet üretilmiş bu araçtan disco'da belgeselde en iyi 10 arazi aracını belirlerken söylemişlerdi.
Hatta çin'de bir adamda 2 tane varmış sarı-kırmızı renklerde :D

sanırım baya insan discoverydeki belgeseli izlemiş:=)
bende o programdan sonra biraz araştırmışdım
aslında bu araç ilk olarak leopar adı ile sanırım usa army için prototip olarak üretiliyor ve testleri başlıyor ama testler orduyu tatmin etmiyor (70 sonu 80 başları) nitekim onları memmun eden aracın adıda humvee bizim hummeların orjinal ordu versiyonları.Lambo da bu kdr masraf ettik bi işe yarasın derken yapdıgı araşdırmadan (discoverydeki cümleyi aynen aktarıyorum)"zengin arap şeyhlerinin çölde gidebilicegi lüks bi araç yapalım" diyor ve lambo rambo die anılan bu aracı yapıyor.araç tamamen çöl için yapılıyor. özel bi filitre toz şeklindeki kumların havalandırmaya karışmasını önlüyor,standart lastigi gene discoveryden alıntı bi focusun tam 2 katı 34 cm genişliğinde fln.bu arada evet bi v 12 motor diablo ile aynı.zaten ilaheyide bu motor yüzünden kaybettiler die okumuşdum...

evet "Cheetah" ilgili tüm bilgiler burda
http://en.wikipedia.org/wiki/Lamborghini_Cheetah
yukarda tam olarak emin olamdıgım için yazmadım ama burdada yazıyor.motor yüzünden lamborghinie kaybediyor...

LM002 ya da Cheetah, Lamborghini firması Endonezyalı bir gruba satıldığı zaman üretildi. 301 tane üretilen 12 silindirli yaklaşık 6 lt benzinli motor 6 tane Weber karbüratör ile besleniyor. Koleksiyoncuların elinde olan bu araçtan şu anda toplam kaç tane olduğu bilinmiyor ama yanılmıyorsam kore de iki kardeşte var. Üzerindeki motor o yıllarda üretilen Lamborghini Countach motoru. Hummer'ın atası kabul edilebilir. Tamamen müzelik bir araç.

İlk versiyonu pek bir çirkin ördek yavrusu olmuş, ama o motorun endamı bile yeter. 3. versiyonu hummer, porsche vs karışım bir araç gibi duruyor. tasarımcıların birbirinden etkilendiklerini söylemek yalan olmasa gerek.

lm003 cok güzel bence Türkiyeye geldimi yada gelicekmi bilgisi olan varmı

Suudiler için üretildi biliyordum, Askeriyede bıöyle bir aracı kullanamak epey masraflı olsa gerek hoplama zıplama,mermi delikleri mayınlar v.s.
zamanında bir tanıdım niyetlenmiştide videolarını almıştı bende izleme fırsatı bulmuştun, kum tepelerinden uçarak gidiyor alet.

Leonardo da vinci gibi adamlar hala var demek italyada oda zamanında helikopterin h'si yokken helikopter çizmiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR