Land Rover Series Direksiyon Boşluğu Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozcour Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,047

ozcour

Kamp III
Yer
İZMİR İSTANBUL
Aracımda tüm rotilleri, tasların içindeki rulmanları, keçeleri vs leri, her şeyi yani alttan direksiyon kutusuna kadar her şeyi değiştirttim toplattım. Bir tek radyatörün önünde şaseye bağlı içinde 2 ucu frezeli mil ve onu sıkıca tutan yay olduğunu düşündüğüm bir parça var. İki ucunda da sanırım deveboynu diyorlar, o parçadan var, alttaki hareketli üstteki daha sadece yatayda dönüyor. Ben direksiyonu boşlukta oynattığımda üst taraftan radyatörün yanındaki parçaya kadar hareket geliyor, ama alttan baktığımızda alttaki deveboynu oynamıyor. Tüm boşluk burada, en azından azınsanmayacak derecede büyük olanı. Sizce anlattığım o parçalar için neler yapabilirim ?

Saygılar
Özgür

Etiketler

Ynt: Land Rover Series Direksiyon Boşluğu Problemi

buyrun

Image012.jpg

Selam;

O Parçanın açıları var ona göre ayarlanması gerekiyor; ekte resim de ekledim

Selamlar

steeringrelay.jpg

inşallahh sorununa çözüm olur, ender bey güzel bir açıklama yapmış, tekrar kolay gelsin.
özgür zaman içinde metal bağlantılardaki parçalarda aşınma ve defprmasyon oalbilirmi. deformasyondan ise değiştirmekk gerekir belkide. ayar tutmaya bilir. benimki tamamen tahmin. ustalar daha iyi bilir. kolay gelsi

Ender abi aynı pdf dosyasının steering bölümünü ben de yazdırdım inceliyorum 2 gündür, oradaki açı mevzusunu düşündüm de, eğer farklı bir açıyla orayı takarsak, benim problemim arabanın sağ turunun sol turundan fazla olması gibi olabilirdi bence...

Şunu farkettim, ben direksiyonu çevirince, üstteki deve boynu, o steering relay denen parçanın üst kısmını döndürüyor, ama alttan baktığımızda orası dönmüyor, steering relayin alttaki dişleri ile alttaki deveboynunun dönmeye başlamasına kadar olan direksiyonda döndürdüğüm kısım da benim direksiyon boşluğum...

şimdi o parçanın neresi aşınıktır ben onu çözemedim, deveboynuyla steering relayde o frezeli kısmın bağlantısında mı bir boşluk var yoksa, o parçanın içindeki o konik fiber parçalarda mı?, ama öyle olsa yatayda mili hareket ettirebilirdim sanki, ben de o olmuyor.

Bu parçanın içini açan forumdan bir abimiz var mı? :smiley:))

Özgürcüm

Muhtemelen o fiber konik parçada çıkacak, yatayda milin hareket etmemesi onun sağlam olduğu anlamında gelmeyebilir, lakin açtım ben aç içini bence ; zaten topu topu 2,3 olasılık var.Eğer boşluk çok fazla ise bence yüksek ihtimal fiber konik aşınmıştır, ses var mı tak diye bir ses yapıyor mu yoksa hıyır hıyır mı?

Bende direksiyon kutusunu söktüm gene kendi başıma usul usul toplayacağım geri yapmadan öğrenilmior orjinal parça da lazım olursa; burda kayalardan alırım istersen sana da hemen hemen her şey var;

Ender abi bugün tamircime anlattım, orasının sabit bir mil olduğunu düşününce, üstünün dönüp altının dönmemesi kafamızı kurcaladı ve iki deveboynunu biraz daha sıkarak oradaki boşluğu almış olduk. O parçanın sağlı sollu oynamadığını ve ses yapmadığını düşününce, sanırım titreşim civataları gevşetiyor...

Ama geçen hafta garajdan çıkarken sol tekerim kaldırıma full değerken ben direksiyonu döndürmeye çalışınca bir ses gelmişti, o günden beri kutuda hafif bir ses var, direksiyonumda azıcık rahatsız etmeyecek bir boşluk kaldı o da kutudan ve kutunun kaportaya bağlı olduğu yerin esnemesinden kaynaklandığını düşünüyoruz.

Ender abi, direksiyon kutusunun tamir takımının ücreti nedir, kaça çıkar ? olmazsa eski mercedes falan çıkma power direksiyon bulalım :smiley: Ama ben bu son halinden de memnunum, otoyolda giderken gezmiyor artık arabam...

ÖZgürcüm ; Ben bugun bilyaları aldım 10 lira tuttu fiber konik fiyatlarıı bilmiyorum ama normalde bir şey olmaz onlara bir de yağ ilave edeceksin ep90 oda 1 litre 10 lira
Power işini araştırıyorum ama daha hiç elle tutulur tek parça tutarlı bilgi bulamadım. ÖZgür süper çözülmüş kolay kolay bir şey olmaz çünkü ona güle güle kullan

Sağol Ender abi,

biraz böyle bineyim sonra direksiyon kutusunu düşünürüm, bu durumda en önemli ve son problem debriyajımın tam ayırmaması :smiley:

2 kez pompalıyorum anca ayırıyor vites geçişleri çok sert

sizin debriyaj hidrolik fren merkezinin yan tarafında pompası var tamir takımı satılıyor bildiğim kadarıyla
birde fren ayarlar gibi oradan ayarlanıyor oradan sizde yapabilirsiniz belki 2 kişiyle yada bir frenci baksın kamyon fren tamircisi yapmıştı benim eski landı selamlar

Özgür debyajın havasını alamadınmı ben sana tarıf etmiştim eger 2 pompada ayırıyorsa sorun ya alt ya üst merkez eger debyaj kacırsaydı sorun debyaj plakasındadır debyajın herhangibir ayarı yoktur debyaj merkezi dişardan görünmez sadece 2 hortum görünür merkez prizdirek üzerinde hem bilye hemde merkez görevi görür

hepinize ilgisinden dolayı teşekkür ederim...

ben üst merkezin tamir takımını aldım, lastikler vs var içinde. ustama dedim tak, senin üst merkez kaçırmıyor dedi. havasını al dedim, altına baktı, hava alınacak yeri buldu, hava alınacak ucu kırık dedi. büyük ihtimal baskıda problem var dedi. ama debriyaj merkezlerini tam anlamıyla kontrol de etmedi.
bayram dönüşü daha bilinçli ilgileneceğim , biraz daha araştırayım...

ben 2 den 3 e takarken 2 kez debriyajı pompalamazsam gocurt diye ses geliyor :smiley: 1den 2 ye zaten devrini buldurarak geçiriyorum. öyle biniyorum şimdilik...

baskıda balatada bir şey olabilir mi debriyajın? nasıl anlayabilirim. mantıken önce en kolaydan başlanır arıza bulmaya ama ustam merkezler sağlamdır diyor, bilemiyorum ?

Özgür selam

balata en son iş birkere.

Dbliyaj alt ve üst merkezi ya tamir takımı ile ya komple değiştir, bu şart sorun balatdan olsa bile onları değişirmek yeni takacağın balatayı sağlıklı kullandırır.

2. Debliyajın hidrolik hortumlarını çok ama çok dikkatli kontrol et. kaçıran bir yer olabilir ve ruhun duymaz.

3.merkezleri değiştirdikten sonra ayarı yaptır bir ustaya kendinde başında durarak,

Eğer tüm bunları yaptırdıktan sonra hala ayırmamazlık yapıyorsa bence ondan sonra balatya bak.daha detaylı bilgi istersen yardımcı olurum

Selam

Ender abi,

debriyaj merkezlerimle bayramdan sonra ilgileneceğim ama, eğer onlar bozuksa benim debriyaj pedalımın sertliğini değiştirmez mi? , aldığım zamandan beri sert sanki :smiley:

Özgür hidrolik yagınıda yenileyecegin için cok az yumuşayabilir defender de bile sert zate.
He özgür yolladıgımız diferansiyelleri kullanıyormusun sorun varmı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR