Land Rover'ın V8 Motorları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,156
Ynt: Land Rover'ın V8 Motorları

Abiler sizleri ilgiyle takip etmeye sohpetlerinizi zevkle dinlemeye devam ediyorum... Takdir ve tebrik etmekten başka bişeyde yapmak elimden gelmiyor mekanik ve motor denilince fikir yürütmek bir yere kadarda içim gitmesine rahmen uygulamaya geçmek için evet bende sponsor arayışları içindeyim :smiley: allaha şükür 2.5 benzinli yeterlide şimdilik, ilk tutan sayısal, loto, piyango, 6'LI vb. sonrasında bende istiyorum v8

hepinize sevgiler saygılar

Etiketler

Bülent bey okadarda zor degil dizel puma yada td300 fiyatının çok çok daha düşük rakamlara 3,5 v8 uygulayabilirsiniz
Yakıt rasfiyatınızda cokda değişmez.

mutlak
yunus bager' Alıntı:
Bülent bey okadarda zor degil dizel puma yada td300 fiyatının çok çok daha düşük rakamlara 3,5 v8 uygulayabilirsiniz

Mutlak bir gün yapacağım aklımın bir köşesinde amma daha vakit var... :smiley:

slm ben sedat lad rover aldım kullanamıyorum v8 3.9 1998 model benzinli tüp takılı
yakıtı fazla ve yavaş hareket ediyor ilk defa arzi araç kullandıgımdanmı bilmiyorum genel de
böylemi.

yunus bager' Alıntı:

Bu söylediğin 3,5 V8 karbüratörlü içinde geçerlimi, yoksa ...

edaghan' Alıntı:
3.5 V8 fiyatları ucuz diye biliyorum. yakıtı 2.5 düz benzinden çok da fazla değildir.

Tabiki arasında baya fark vardır ama , kısaca 2,5 düz benzin mi, 3,5 V8 düz benzin mi ?. 3,5 V8 sahibini üzer mi ?. (Yakıt, parça, performans. )

byseyyah' Alıntı:
Bu söylediğin 3,5 V8 karbüratörlü içinde geçerlimi, yoksa ...
Engin abide aynı şeyi söyledi yani defenderin 2,5 85hp benzinlisine bineceğime 3,5 v8 130hp ye binerim yakıt
sarfiyatı artar ama güçte artacagı için sarfiyatta %10-15 gibi aratar ama bence değer
ama birazdaha uygulaması zor olan 3,9 V8 190HP, 2,5 benzinli ile aynı yakıtı yakar
yani büyük motor + güç + daha az sarfiyat

yunus bager' Alıntı:
Engin abide aynı şeyi söyledi yani defenderin 2,5 85hp benzinlisine bineceğime 3,5 v8 130hp ye binerim yakıt
sarfiyatı artar ama güçte artacagı için sarfiyatta %10-15 gibi aratar ama bence değer
ama birazdaha uygulaması zor olan 3,9 V8 190HP, 2,5 benzinli ile aynı yakıtı yakar

edaghan' Alıntı:
3.5 V8 fiyatları ucuz diye biliyorum. yakıtı 2.5 düz benzinden çok da fazla değildir.

Teşekkürler, aranıyorum bakalım ne zaman denk getirirsem bu hayali gerçekleştireceğim.

yunus bager' Alıntı:

Yunus usta motor la bitse bende girişmeyi düşünüyorum ama yok işte

Evet otomatik vites ayarı düzgün yapıldıgın da km. 300 tl yakıyor nornalmı

Bende hem 2,5 benzin hemde 3,5 V8 var. Benim gözlemlerim:

Yakıt sarfiyatı : Aynı süratte ve kullanım şekli ile iki motor arasında dikkate değer bir sarfiyat farkı yok. Ama V8 'de ister istemez daha çabuk hızlanmak ve daha hızlı gitmek istiyorsun. Bu da sarfiyatı arttırıyor.

Kullanım özelliği : V8 normal bir araba rahatlığında kullanılıyor. Akselerasyonu, ve 90km/h süratte kabin içi ses seviyesi v.s. gayet iyi. 2,5 lt'de ise araba sürekli bağırıyor.

Arazi performansı : Aslında Low range'de 1 ve 2. viteste iki araba arasında çok fark yok. Zaten bu viteslerde tork her durumda yeteri kadar yüksek. V8'in iki önemli avantajı var; Tırmanma da daha yüksek vitesle ve daha yüksek süratte tırmanma yapabiliyorsun (motor gücü) - bu sayede momenti koruyabildiğin için lastik belli bir yerde tutunmasa bile yola devam edebiliyorsun, diğer önemli avantaj büyük çaplı lastik çevirebiliyorsun. Gerçi ben 2,5lt ile 33" lastik kullandım hiç sorun olmadı ama 35" çevirmem mümkün değildi. Lastik çapı büyüdükçe arazi performansı iyileşiyor.

Teknik konular :
* 2,5lt 'nin şarj dinamosu motorun sağ alt tarafında. Çamur geçişlerinde dinamo kömürleri çamur dolup arıza çıkarabiliyor. V8'de üstte -çamura girmiyor.
* 2,5lt distribütörü motorun solunda üstte arka tarafta, su geçişlerinde fan suyu motorun üzerine fışkırttığında daha zor ıslanıyor. V8'de hemen motorun en önünde fanın arkasında - böyle bir durumda bütün su distribütöre geliyor. Her iki distribütör için sudan koruma önlemi alınırsa sorun yok.
* V8'de ikili karbüratör sistemi var ve efektif değil. İdealde manifold ve karbüratör değiştirmekte fayda var. 2,5lt'de böyle bir sorun doğal olarak yok.
* Motoru yaptırmak istesen V8 hali ile iki kat daha fazla masraf çıkaroyor.

Çekicilik faktörü :
Tabii ki V8..... ;D ;D Yolda giderken çıkan sese dönüp bakmayan yok !!!

Arkadaslar,

3,5 v8 icin edelbrock manifold ve karburator ariyorum.

Yardimci olabileceklere simdiden tesekkurler

metin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,972
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

Geri