Landrover Defender Hastalarına Müjde!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ta5da Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,629

ta5da

Mehmet
Türk Telekom Genel Müdürlüğünde çalışan bir akrabağım dan aldığım bir habere göre Türkiye genelinde müdürlüklerde bulunan 3500 adet landrover Defender Marka araç Avrupa uyum yasası normları ölçülerinde yeni araçlar alınacağı için eldeki bütün araçların ihale yolu ile satılacağı satılacak olan araçların modellerininde 1992-1993 ve 1994 model oldukları aynı zamandada çoğunun üzerinde TDİ marka motor bulunduğunu belirtti askeriyenin ihalelerinden araç alıpda zorlanan arkadaşlarıma işte size fırsat diyoruz ve 25 Nisan ile 30 Nisan arasında ihalenin tarihinin duyurulacağı belirtiliyor Landrover tutkunlarına duyurulur.Araç alacaklar beklesin bu fırsat kaçmaz.

Etiketler
Ynt: Landrover Defender Hastalarına Müjde!!!

Hocam güzel haber verdin...
Tahminen hangi fiyatlardan satılır bunlar, bu konuda bilgi veya tahmin var mı acaba...?

Değerli arkadaşlar araçların ihale açılış bedeli 6,000 TL den başlayıp en son 8,500 TL de bitecekmiş yani ihaleye giren bir arkadaşımız aracı bu aralıklarda alıp götürecek ve araçların hemen hemen %85 TDİ motor ve dizel yani benzinli araç çok az ve araçlar Nisan ayının 23-30 arasında ihaleye çıkacakmış kesin olduğu belirtiliyor. Haber bekleyin mutlaka konuyu takip ediyorum çünkü bende ihaleden bir araç alacağım.Bu nedenle ihaleye girecek arkadaşlar beklesin araç almasınlar. Bir dip not daha belirteyim araçların üzerinden hiç bir parça sökülmemiş ve faal durumda imiş araçlar.MKE araçları gibi kesinlikle parça sökülmüş vs vs değlimiş.

genelde telekom 110 luk kullanır 90 lık hiç rastlamadı bana tedaş ise genelde 130 luk kullanıyor telekomun araçlarının hemen hemen hepsinde vinç takılı

Safari2000 arkadaşın belirttiği gibi benimde ilgili yönetici arkadaşla telefon görüşmesi yapıp teyid ettirdiğim araçların %95 olarak 110 luk ve vinçli arazi araçları imiş nadir 90 lık araç varmış. Telekom bu ihaleleri sıklıkla yapıp elindeki araçları çıkaracakmış araç alacaklar beklesinler.

bir çok defender sahibi ölene kadar defenderinden vaz geçeceğini sanmıyorum fiatların düşmesi bizden yana alır yedk parça yaparız fenamı?

safari2000' Alıntı:
bir çok defender sahibi ölene kadar defenderinden vaz geçeceğini sanmıyorum fiatların düşmesi bizden yana alır yedk parça yaparız fenamı?
Ben vazgeçtim valla ;D Hem de full yapılı 300Tdi dan.
Süper loto çıkarsa tekrar döneceğim ama onun dışında Japona devam...

dronder' Alıntı:
evet yerlerde sürünen araba piyasasında defenderların değerleri daha da düşecektir...

elinde defender olanlara yazık :(

Gerçekten öyle, 90 model düzgün bir defender neredeyse 95-96 model bir zj fiyatına kadar düştü... :smiley::smiley::smiley:

Umut bey her iki aracı da kullanmış biri olarak artılaı eksileri nedir acaba sırlayabilirmisiniz sizin tesbit ettiğiniz

safari2000' Alıntı:
Umut bey her iki aracı da kullanmış biri olarak artılaı eksileri nedir acaba sırlayabilirmisiniz sizin tesbit ettiğiniz

Çok zor ve hassas bir soru oldu... Kolay gelsin Umut :smiley:

Ayağımın çamuruyla araziden geldiğim gibi cevaplıyorum abdulkadir bey;

Defender: Düşük motor gücü(ben benzinli kulllanıyorum) ,geniş iç hacim ,daha geniş port bagaj hacmi ,nerdeyse masrafsız araziye çıkabilirsiniz.ustası kolay bulunuyor.
Cherokee:Dar iç hacim büyük şehirlerde oturmuyorsanız ustasını bulmak dert.Bulduğunuz ustanın istediği parayı ödemek ayrı dert.Asfalttan araziye çıkış maliyetli.

Uykusuz aklıma gelenler bu kadar
Bakalım bu söylediklerimize arkadaşların yorumları ne olacak

safari2000' Alıntı:
;D ;D ;D
Defender: (+)Sonsuz karizma, uzun yolda hazırolda bekleyen polis ve jandarma, sonsuz iç hacim, sonsuz aksesuar takabilme ve araçla oynayabilme
(-)Sorunlu mekanik aksam bana göre, her taraftan damlayan yağlar, her geziden sonra hatta gezmeden bile sık sanayi ziyaretleri, dengesiz parça fiyatları (Bazısı çok ucuz, bazı gereksiz parçalar çok pahalı), 300Tdi pek de az yakmıyordu, 150.000 civarı motor ömrü, kaporta ve mekanikte LR ustalarına bağlı kalış, düz duvar aerodinamiği.

Hilux: (+) Neredeyse tamamen sorunsuz yürüyen aksam ve motor, daha az bakım ve paraya karşılık sıfır yağ damlatma, çok uzun motor ömrü, düz dizel olmasına karşın aynı performans, yokuş kalkışı atmosferik olduğundan çok daha iyi, kaçak/sulu mazot ile çalışabilme, 4x2 seçeneği olduğundan çok daha az tüketim, kaportada her tamirciye gidebilme, binek arabaya yakın oturuş ve sürüş tarzı, sıfır sağa sola dalma veya gezme, tüm kapalı otoparklara girebilme.
(-) Düşük karizma, aksesuar fakirliği, dar iç hacim, devamlı sataşan LR'ciler ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.