Lassa OK 102 Askeri Tip Lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Edirne Dağcısı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,499

Edirne Dağcısı

Niva gölgesi yeter
Yer
Edirne
nivasında ok 102 kullanan arkadaşlar varmı?ok 144 e göre kıyaslanırsa hangisi daha iyidir?ben 102 kullanıyorum.çamurda yapışkan killi toprakta iyi ama karda sağa sola kayma yaptırıyor.102 ler 2mm kaldı kışı çıkayım 144 alıcam herhalde.

060406_130118.jpg

Etiketler
Ynt: Lassa OK 102 Askeri Tip Lastik

Ben Ok144 kullanıyorum 102 kullanmadım ama desenine bakarak yorumlarsak benim fikrim ok144 daha iyi şeklinde olur .

Ok144 ün orta kısmındaki deseni en azından radyal lastiğe benziyor ve buda asfaltta vs birazdaha iyi performans sağlıyor . Dişli yapısı maul zaten . 144 ten daha çok memnun kalırsınız sanki . Tabi bu benim yorumumdan ibaret çünkü 102 yi test etme şansım olmadı .

ok 102 lastiğini askerde tuzla jeepte 13 ay kullandım, lastik camur ve karda neredeyse traktör lastiği kadar güzel bir performansı olduğunu gözlemledim cünki camuru ve karı kolay tahliye ediyordu ayrıca bu desendeki lastik önündeki kar ve camurdan parcalar koparıp adeta kürek gibi işlev sergiliyordu.
Bu lastiğin dezavantajı ise ıslak ve özellikle buz tutmuş yollarda lastiğin orta kısmının düz olması , asfaltta tutunacak diş yapısının olmayışı nedeniyle cok fazla patinaja düşmesi ve fren mesafesinin uzaması (ıslak ve buzlu yollarda asla tavsiye etmem aracı durdurmanız yada yolda tutmanız cok zor).
Buzda kullanırken ben lastik basıncını bir miktar indirerek dişli kısımlar ve orta daki düz bölgenin eşit olarak yere basacak şekilde kullanırdım bir miktar daha iyi tutunmasına rağmen bu tür koşullarda yinede güven vermiyordu
ok 144 kıyaslarsak camur ve karda kullanılacaksa ok102 ,ok 144 göre daha iyi ama hem arazi hem asfalt icin ok 144 cünki azda olsa sırt kısmında kanallar var ama v (cavuş) desen acılmış bir ok hem asfalt hemde arazi için biçilmiş lastik gibi geldi bana tabiiki bu benim lastiğin görünüşüne göre verdiğim izlenim hic gözlemlemediğim için bilemiyorum cavuş desenli lastiğin asfalttaki performansını.
cavuş desenli ok 144 kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi vereceklerdir şüphesiz
birde lassa lt/a lastiği var özellikle land roverların kullandığı lastik her yola gidebilecek bir lastik bence , bu desenle birebir daha kücük ebatlardada buluna bilen lt/a göre daha derin diş yapısı olan michelin nin o/r xzl lastiği de tercih edilebir

michelin xzl

DSC01986.jpg

DSC02123.jpg

DSC02127.jpg

DSC02134.jpg

DCP_1154.jpg

Fotoğraflı anlatım için teşekkürler Iraqua.
Yalnız ok 102 fotoğrafı yok. O da bildiğimiz askeri diye bilinen lastik herhelde.

merhabalar bir şey aklıma geldi olabilrliğini bilmiyorum merak ettim açıkçası
ok serisi lastiklere özel kesme bıçaklarıyla minik oluklar açılabilinirmi bunun faydası olabilirmi sizlerce ?

evet lassa ok 102 lastiğin fotoğrafını bulmadım bulduklarımda cok küçük resimler
herkesin bildiği ve willys jeeplerin cıktığı günden itibaren fabrika çıkışı lastik desenidir ve günümüzdeki bir cok willys jeep tede bu lastikler vardır adeta araçla bütünleşmiştir

fotoğraflarda daki araçlardaki lastik deseni lassa ok 102 ile %99 - %100 benzeridir

3522379505_e5694ae809.jpg

3522381355_fd26ccef12.jpg

SIA-43WillysJeep_lede.jpg

iyi geceler tatra yukarıda 3 adet ok 144 fotoğraflarının 2 ve 3 ncü fotoğrafta dediğiniz gibi havya ile kesilerek cavuş deseni tabir edilen kanallar acılmıştır eğer anlatmak istediğiniz bu tarz bir desenmi
ve diğer sorunuz evet arazide lastiğin zemine tutunmasına faydası cok fazladır aynı zamanda çamuru tahliye etmeside daha cabuk olucaktır ama asfalta kullanırken oldukca gürültü cıkardığı nedeni ile ve bir cok araç sürücüsüne orjinal hali yeterli geldiği icin desen acmaya gerek görülmemektedir

ozaman sanrım buzda kaymasının nedeni lastiğin yüzey sertliği aynı ok 102 ye benzer birde man 630 ve unimog 404lerdeki standart araç lastği var onun ıslak zeminde ve buzda davranışları nasıl bilginiz varmı bu konuda

saygılar

pek fazla bilgim yok bu desendeki lastikler kar ve camurda özellikle camurda ilerlemek için tasarlanmıştır asfaltada hız yapmanıza bir dereceye kadar izin verir buraya kadar okuduktan sonra traktör lastik deseni aklınıza gelir hemen bunu yazarken benimde aklıma geldi cünki ;D traktör lastiğinin deseni ise sürekli arazide ve çamuru yırtıp aynı zamanda yük çektiği için camuru kavrayıp ilerlemek için tasarlanmıştır askerde kullandığım unimog da traktör lastiği vardı 60 km geldiğinizde uğultudan ve sesten alışana kadar araba ucucakmış gibi gelirdi ve frenden ayağınızı pek cekmek istemezdiniz
traktör lastiği buzda cok kötüdür araç gitmek istediğiniz noktaya cok zor yönlendirirsiniz ve tutunma o dişli yapıya rağmen cok azdır hamuru cok sert olduğu için

Şimdiye kadar Nivanın orjinal fabrika lastikleriyle (4 mevsim), OK-144'ü denedim ve kıyaslarsak;

Nivamı her mevsim ve her şartta tek lastikle kullanacağım diyene tavsiyem kesinlikle "4 mevsim" lastiktir...

Lakin sürekli ağır şartlarda kullanılacaksa, uzun yola çok gidilmeyecekse, özellikle de çamurlu-taşlık yerlerde OK-144 ve benzerleri ön plana çıkar... bu tip lastiklerde de "sesi" ve "hız düşüklüğünü" peşinen kabul etmek gerekir... ek olarak OK-144 ve benzerlerinin buz performansı "4 mevsim"i tutmaz derim...

OK-144, orjinal Niva lastiğinden 4 cm kadar daha yüksek... buda hiç uğraşmadan aracı yükseltmeye yarıyor...

Nivanın orjinal "4 mevsim" fabrika lastikleriyle Bayburt-Erzurum gibi memleketlerde kışın köy yollarını zincirsiz güle oynaya gezdim, geziyorum... özellikle karda-buzda çok iyiler... OK-144'le, fabrika lastikleri arasında yaklaşık 15-20 KM. kadar bir hız farkı da yaşanıyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.