Ynt: Lassa OK 102 Askeri Tip Lastik
ok 102 lastiğini askerde tuzla jeepte 13 ay kullandım, lastik camur ve karda neredeyse traktör lastiği kadar güzel bir performansı olduğunu gözlemledim cünki camuru ve karı kolay tahliye ediyordu ayrıca bu desendeki lastik önündeki kar ve camurdan parcalar koparıp adeta kürek gibi işlev sergiliyordu.
Bu lastiğin dezavantajı ise ıslak ve özellikle buz tutmuş yollarda lastiğin orta kısmının düz olması , asfaltta tutunacak diş yapısının olmayışı nedeniyle cok fazla patinaja düşmesi ve fren mesafesinin uzaması (ıslak ve buzlu yollarda asla tavsiye etmem aracı durdurmanız yada yolda tutmanız cok zor).
Buzda kullanırken ben lastik basıncını bir miktar indirerek dişli kısımlar ve orta daki düz bölgenin eşit olarak yere basacak şekilde kullanırdım bir miktar daha iyi tutunmasına rağmen bu tür koşullarda yinede güven vermiyordu
ok 144 kıyaslarsak camur ve karda kullanılacaksa ok102 ,ok 144 göre daha iyi ama hem arazi hem asfalt icin ok 144 cünki azda olsa sırt kısmında kanallar var ama v (cavuş) desen acılmış bir ok hem asfalt hemde arazi için biçilmiş lastik gibi geldi bana tabiiki bu benim lastiğin görünüşüne göre verdiğim izlenim hic gözlemlemediğim için bilemiyorum cavuş desenli lastiğin asfalttaki performansını.
cavuş desenli ok 144 kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi vereceklerdir şüphesiz
birde lassa lt/a lastiği var özellikle land roverların kullandığı lastik her yola gidebilecek bir lastik bence , bu desenle birebir daha kücük ebatlardada buluna bilen lt/a göre daha derin diş yapısı olan michelin nin o/r xzl lastiği de tercih edilebir
michelin xzl