Lastiklere su doldurma

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BBOYTED Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,334

Etiketler

Ynt: Lastiklere su doldurma

offroada uymaz hocam.lastiklerin hacmi küçük.randıman alınmaz...traktörünki gibi hacimli değil..
 

Ynt: Lastiklere su doldurma

hava yerine farklı maddeler denenebilir aslında . süspansiyon sistemine bile gerek kalmayabilir.çukur vs tamamen soğurabilecek maddeler vardır eminim.ilk lastiklerinde içi doluymuş sonradan birinin aklına hava basmak gelmiş dunlop tu galiba
 

Ynt: Lastiklere su doldurma

yeni üretim lastiklerde hava yok..lastiğin içkısmı dolu vepetek şeklinde yapılmış..dolayısıyla patlama diye bir şet yok..linkini bulsaydım göndrecektim..yeni ürün..gören olursa paylaşsın..
 






Ynt: Lastiklere su doldurma

1990'da 0 bir lada samara almıştım..sag arka lastigim patlamıştı..ö dönem yeni cıkan italyan lastik spreyini sibobtan içeri sıktım lastiği bile şişirdi nerdeyse .. ;D sonrası bagajımdaki metal bulgar hava komprösörümlede havayı tamamladım problemsiz..lastik tamir olmuştu..unuttum bile onu..tamda bursa şehiriçinde otogar önü idi..cok iş görmüstü o sprey..

>>arac yolda balans gibi ses yapar oldu 1 ay sonrası titreme ve hafif hoplama gibi....topkapı e5 üstünde antepli rot balans vardı o tarihte o na gittim..

3lastiği şıp diye yaptı ! sıra sag arkaya gelince 5gr kurşun saga -10 gr kurşun sola tekrar 20 gr saga -50gr sola derken rot ayarını yapan usta kel olmaya başladı birden.. ;D ;D

abi sen buna su mu koydun içine yoksa dedi...yoooo dedim sökecem bakacam bişi var bi bakalım dedi..söktük o meşhur köpükten dolayı ayar tutmuyormuş..temizlendi takıldı tek seferde balans ayarı olmuştu.. :smiley:

otomobil lastigi içinde yarım çay bardagı su olusa balans ayarı tutmazmış..bilgilerinize..

olsunda cip latigi 30 inç dersek 1 cay bardagı zor derim ..oda içini bile islatmaz zaten.. ;)

köylerde traktörle tarla sürerken büyük ve iri olanları 3 lü pullukla rahatca tarlayı sürer ve hatta yarar atar..ama orta boyları ise 2 li den fazlasını kaldırmaz..onların hem ön hemde arka tekerlerinin tam yarısına kadar konur..su..ve hatta en öne bizim vinc taktıgımız noktaya onlar demir dökümden agırlık baglar traktör zıplamasın + yere iyi bassın patinaj cekmesin amacı ile..
>> Lastiklere su doldurma >>bizde olmaz derim.. :smiley:
 

Ynt: Lastiklere su doldurma

özbekistan ve tacikistanda tekerleklere doldurdukları sulara % 10-15 oranında üzüm pekmezi ekliyorlarmış. Balansa yardımcı oluyormuş. Fas ve Tunus da da pekmez yerine kadayıf suyu koyduklarını duydum. Anlatanların yalancısıyım.
 



Ynt: Lastiklere su doldurma

Lastik içine konan, jel formunda küçük toplar vardı bir ara... Çamurlu parkurlardan sonra lastiğin kendi kendine balansını yapabilmesini sağlıyordu... Su fikri de buna benziyor... Bir denemek lazım aslında
 

Ynt: Lastiklere su doldurma

Lastiğin içine,de koymadığınız element kalmadı yahu neyse deneyen icat taci çıkarsa lütfen buraya yazsın ne koyduğunu.
 

Ynt: Lastiklere su doldurma

Ben bir de, iç anadoluda lastiklere ıska denilen küçük soğanların konulduğunu duymuştum. Ne derece doğru bilemiyorum..
 





Ynt: Lastiklere su doldurma

hidrojen balans koruma ve yol tutuş arttırıcı sistem üretilmiş.. suyu elektroliz yöntemiyle........ ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley:
;D ;D ;D ;D ;D



şaka bir yana, su olayını daha önce duymamıştım.. güzelmiş.. ama küçük ebat lastiklerde ne kadar etkili olur? denemeden bilinmez..

lastik içine konulan balans tozlarını duymuş ve kısa süreli araştırdım, şu sıralar üretimi yok sanırım.. deneme imkanım olmadı..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,960
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst