Lastiklere su doldurma

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BBOYTED Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,342
Ynt: Lastiklere su doldurma

Size bir formül önereyim:
14 litre su
2 fincan bulaşık deterjanı (Köpürerek suyun iç yüzeylere homojen dağılması için)
1 fincan vazelin (lastik iç yüzey ve jan kenarlarını korozyondan korumak için)
4 adet ıska (Küçük soğan- ortadan kesilerek atılacak)
1 çay bardağı zeytinyağı (sızma olacak, vizkozitesi düşük, vazelinin etkisini arttırıp, erimesi için)
1 su bardağı antifriz (kış aylarında eklenilmeli, suyun donması için)
1 muska (cami hocasına yazdırılacak, ehliyetsiz hocaya yazdırmayın, lastiği korur)

Bu oranlar binek araçlar içindir. SUV için oranları arttırınız.
 

Etiketler
Ynt: Lastiklere su doldurma

Anlamadığım nokta, lastiklere su koyunca yokuşlarda nasıl daha iyi tutunuyor araç.. :D ağırlıktan dolayı olması mümkün değil,yokuş dikleştikçe araç daha fazla zorlanacaktır su sebebiyle,şöyle izah edeyim ;

Adsz
 

Ynt: Lastiklere su doldurma

Lastiklere su doldurulduğunda diferansiyalin ömrü çok kısalıyor.Tecrübeyle sabittir.
 


Ynt: Lastiklere su doldurma

1950 li yıllarda dedemin 1941 chevrolet aracı var Erzincan Tercanla ,Erzurum arası taksi olarak çalışıyor şöförle. Lastik yok memlekette. Zirai donatım kurumuna sıraya yazdırılıp çiftçileri dört tane traktör ön iz lastiği alıyorlar ama bu seferde şambrel yok.:smiley::smiley:
Lastiğin içine saman doldurup aracı o şekilde kullanırlarmış.İnanması çok güç ama , aile içinde anlatılan bir hikayemizdir.Samanla araç yürüyorsa, suylada yürür heralde.Faydalı bilgiler teşekkür ederim.
 



Ynt: Lastiklere su doldurma

Traktörümüzün arka tekerlerine tamamen su doldurup tarlada kullanıyorduk.(Özelllikle eğimli arazide) Ancak diferansiyeli 4-5 yıl ara ile iki defa tamir ettirdik. Su dolu olunca diferansiyele(patinaj yapamadığında ) normalden çok daha fazla yük ve güç uygulandığında arızalanıyor.
 

Ynt: Lastiklere su doldurma

ali çelik' Alıntı:
Traktörümüzün arka tekerlerine tamamen su doldurup tarlada kullanıyorduk.(Özelllikle eğimli arazide) Ancak diferansiyeli 4-5 yıl ara ile iki defa tamir ettirdik. Su dolu olunca diferansiyele(patinaj yapamadığında ) normalden çok daha fazla yük ve güç uygulandığında arızalanıyor.
2004 Ford transit pikabımda sanırım arkada dana 60 dif vardı.Normal istihab haddi 1350 kg olan araca , 3500 kg yükle Antalyaya gittim.Geri döndüğümde ayna mahruti bitti o zamanın parası 950 tl ye tamir ettirmiştim. Kamyon 400 tlye gidiyordu.Göya kar ettim.:smiley::smiley:
Devamlı aşırı yükle devirli çalışmanın sonucu bu gibi arızalara yol açar , ancak devir yoksa pek sıkıntı yapacağını düşünmüyorum.
 

Ynt: Lastiklere su doldurma

traktör veya unimog tarzı araçlar dışında bu su olayına ön takımların dayanamayacağı kanaatindeyim
samanın arazide mecbur kalındında kullanılması ile ilgili görselleri gördüğümü hatırlıyorum
 

Ynt: Lastiklere su doldurma

vosdost' Alıntı:
Tecrubeyı bıraz acıklarmısınız?
Acıklamalar ıcın tesekkurler. Bu soruyu sormamın nedenıne gelınce. 74 model bır unımog kullanıyorum. Yalnızca off road amaclı. Aracın uzerınde 12.5 20 panzer lastıgı denen orta dısleı asfalta uygun yan dısler cavus desen olan lastık. Ve yere tutunma sorunu yasıyor. Lastık havasını ındırıp yann dıslerın yere basmasını saglamadan ne lastık nede %100 on arka kılıt ıs yapıyor. Aracı agrılık koymayı dusunuyprum bu sefer aracın agırlıkk merkezı yukarı cıkacagından yan egımlerde sıkıntı yaratabılır. jantlara traktor agırlıgı baglamayı dusunuyorum.Lastıge su doldurulmasını daha once duymustum ve bu konuyla ılgılı bılgım yoktu. Tesekkurler.
 




Ynt: Lastiklere su doldurma

MOBİDİK' Alıntı:
yeni üretim lastiklerde hava yok..lastiğin içkısmı dolu vepetek şeklinde yapılmış..dolayısıyla patlama diye bir şey yok..linkini bulsaydım göndrecektim..yeni ürün..gören olursa paylaşsın..




evet işte kastettiğim lastik buydu..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,439
Mesajlar
1,517,967
Kayıtlı Üye Sayımız
172,092
Kaydolan Son Üyemiz
yigityigitcelik@gmai

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst