Likya (Birkaç Gün ve Birkaç Yer)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mavituna17 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,684

mavituna17

Ana Kamp
Merhabalar arkadaşlar

Mini Likya gezim sona erdi. Bende beklentilerim ve bulduklarımdan biraz bahsetmek istedim.

Öncelikle Likya yolunun çok minik bir kısmını yürüdüm. Myra - Sura - Üçağız (Demre - Kekova) Neden yaklaşık 30 kmlik bir etabı yürüyüp bıraktım? Aslında asıl planım finikeden - ölüdeniz arasını bitirmekti. İlk olarak Antalya otagarından bindiğim Kumluca-Finike-Demre dolmuşundan uyuyakaldığım için Demrede uyandım bende önceden google-earthta hazırladığım haritaya göre Demrede bulunan St. Nicolas Kilisesine gittim. Ardından ilçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunan Myra Antik kentine gittim. St. Nicolas kilisesine giriş 10 lira Ancak bu kilisede müzekart temin edilebiliyor. Tam 20 lira öğrenci 10 lira. Myra Antik kentine giriş 8 lira. Myra'dan Suraya geçtim. Suradan Kapalı oradanda Üçağız köyüne. Yürüyüş boyunca tek başına olmak gerçekten çok sıkıcı ve yürüyüşü üçağızlarda bırakmamında en büyük nedeni bu. Diğeri ise fotoğraflarda insanı hayran bırakan bu yolun bire birdeki cazibesi inaılmaz ve bunu yürüyüşü inanın birkaç güne sığdırmak istemedim. Daha önceki esajımdada bahsettiğim gibi yürüyüş temelli olmayacak demiştim ancak kesinlikle yürümek ve o harika manzaraları görmek gerek. O nedenle çok daha fazla zaman ayırıp daha fazla mesafe yürümek istiyorum ve tabiki bir yoldaşla :smiley:.

Üçağızlarda tekne turuna katıldım Orada iki imkan sunuluyor birincisi tekne turu ikincisi denizkayağı denilen kanoya benzeyen aletlerle gezi. Ben tekneyi tercih ettim turu satmaya çalışan arkadaş tekne turunun daha iyi olacağından bahsetti. Tekne turu 35 lira. Sabah 10:00 gibi başlayıp 18:00 gibi bitiyor. İşte rehber çay ikramı meyve ve öğle yemeği tura dahil. Ancak tur beklentileirmi karşılamadı. öyle ki rehber arkadaş benim önceden kekova hakkında okuduklarımdan daha az bilgiden bahsetti ve olayı bitirdi. Zaten tura katılan diğer katılımcılarda amaç olarak kekovayı görmekten ziyade yüzmek için tekneye gelmiş izlenimi verdi bana. Sürekli olarak yüzme molaları veriliyor zaten. Tekne turunun en çok hoşuma giden durağı kaleköy oldu. KAle köyde 1 saat kadar mola veriyor ve kale köye inip gezebiliyorsunuz. MAnzara evler bir harika. İki insanın zarzor geçebileceği sokaklar arasında dolaşıyorsunuz. Evlerden çicekler sakıyor hertarafa. Bu evlerden bazıları kafeye çevrilmiş. Kesinlikle Onlardan bir tanesinde soluklanmalı ve o manzaraya karşı soğuk birşeyler yudumlamalısınız. Kale köyde Likya mezarları bol miktarda bulunmakta ve adındanda anlaşıldığı gibi köyün zirvesindede bir kale bulunmakta. Kalenin mazarası mükemmel. Orada yaşayanları kıskandım açıkcası. Kaleye girişte üceretli 8 lira ve buradada müze kart geçiyor. Türkiye'de Ölmeden önce yapmanız gereken 101 şey isimli kitapta Kekovayı kano ile dolaş çünkü tarihe tekne ile nekadar yaklaşabilirsiniz düşüncesi veriliyor anacak bu kitabı okuyupta kekovaya gitmemiş arkadaşlar için bahsediyorum. Kanoile gidilen yerlerden daha çok yere gidiliyor ve enerji kaybetmiyorsunuz :smiley:

Üçağızlardan sonra araçla Kaş'a geçtim orada biraz dolaştım ve yine Akdeniz bölgesine has o şirin evler buradada bolca mevcut. Çok şirin bir yer. Burada uzun çarşı adını verdikleri bir sokak var bu sokağa çıkan sokaklardan birinde mütavazi ancak güzel bir kitapçı var ve bu kitapçıda Ankarada bulamadığım Likya ile ilgili tüm kitaplar var. Yanlız Kate Clow'un kitabının ingilizce versiyonu var. Ayrıca aynı sokağın sonunda likya tipi birde mezar bulunmakta. Kaştan Xanthos'a geçtim. Kaşta bulunan otogarda xanthos'a sürekli araç bulumakta. Xanthos'ta görülmeye değer bir yer. Buradada Likya tipi mezarlar mevcut. Ayrıca yazılı bir kule bulunmaktadır. Xanthosuda gördükten sonra yukarıdada bahsettiğim nedenlerden ötürü Ölüdeniz istikametine gitmedim Likya gezimi burada sona erdirdim. Ve yeniden aynı yerleride içine alan ancak daha uzun soluklu ve daha kapsalı bir gezi planı yapmanın kaçınılmaz olduğu fikri ile Antalyaya döndüm.

Etiketler
Ynt: Likya (Birkaç Gün ve Birkaç Yer)

Fotoğraflarıda bekliyoruz, özellikle Kaleköy fotoğraflarını görmek isterim..

Hoşgeldiniz. Yalnızlıktan dolayı yarım bırakmanıza üzüldüm. Umarım bür gün tamamını bir yoldaşla yürürsünüz ve çok güzel anılarınız olur.

merhaba,

gezi programinizin kapsamini guzel ozetlemissiniz..

biz de Eylul un 18-28 ini kapsayan bir Likya programladik,ben Olimpos-Kas-Fethiye tamamlayip,gezimizin Fethiye kismindan ayrildim dun..arkadaslarimiz bugun Datca ya devam edecekler takvima gore..

Gezi surem boyunca Karaoz-Adrasan parkurunu yurudum (Gelidonya fenerinden gecen)..yol yaklasik 22 km..5.5 saatte tamamladik 9 arkadas..Kas ta dalis ve niyetlendiginiz kano-sea kayak aktivitelerini gerceklestirdik..Dalis mevkiisi kanyon bolgesi idi Kas aciklarinda,ama deniz dibini cok renkli bulmadim.Kanolarin kullanimi cok kolay,ayak pedali ile kolayca yonunuzu ayarliyorsunuz..Kas ta gunbatimini Bayrak mevkinden seyretmek guzel..

Ekim denizin en guzel zamani oldugundan pek yuruyus aktivitesi gerceklestiremedim,ama yolun yaklasik 250 km.sini yurumuslugum var..Xanthos a biz de ugradik..keske oren yerlerimizde profesyonel turist rehberlerimiz olabilse guruplarin yardim alabilecegi diye dusunuyorum,

sorulariniz olursa parkurlar ile ilgili ozellikle Olimpos cevresi icin yazabilirsiniz..

kolay gelsin

Nazan OZHAN

ROTA Doga Sporlari ve Kulturel Aktivite Grubu

mavituna17' Alıntı:
En kısa zamanda eklemeye çalışacağım Zerrin Hanım
S.n mavituna17 sizin yürüdüğünüz yerlerdeyim ve istanbuldan bu yana tam 5 bine yakın resim çektim ve 37 gündür yollardayım umarım istanbula döndüğümde sizin ertelediğiniz gibi bende tembellik yapıp ertelemem yüklemeyi. ama gökçeada resimleri için buradan teşekkür edebilirim. ayrıca o eski model aracı hangi semtte veya köyde görüntülediniz ben nasıl görememişim hayret doğrusu.
saygılar

En kısa zamanda fotoğraf ekleyeceğim dedim ve bakıyorumda aradan bir yıl geçmiş. Gecikmelide olsa birkaç fotoğraf eklemek istedim.

IMG_7462.JPG

Snt. Nikola Kilisesi - Demre

IMG_7465.JPG

Snt. Nikola Kilisesi - Demre

IMG_7486.JPG

Balören-Sura yol ayırımı

IMG_7503.JPG

Demre Myra Antik Kenti

IMG_7571.JPG

Kaş Sokakları

IMG_7580.JPG

Kaş Likya MEzarı

IMG_7619.JPG

Kekova

IMG_7634.JPG

Üçağız Köyü

IMG_7667.JPG

Teyze üçağız köyünde yaşıyor sandalıyla teknelere yanaşıp şearp, yazma satıyor

IMG_7734.JPG

Korsan Mağrası-Kekova Orta boy bir tekne rahatlıkla girebilir

IMG_7775.JPG

Kaleköy

IMG_7791.JPG

Kaleköy- Likya Mezarı
IMG_7797.JPG

IMG_7810.JPG

Merhaba,
Yürüyüşünden bugüne 1 yılı aşkın bir süre geçmiş. Yolu devam ettin mi, yoksa illa da yoldaş arayışı ile kaldığı yerde bıraktın mı merak ettim doğrusu. Çektiğin kareler çok güzel. Ben Likya yolunun Göynük Yayla ile Hisanönü arası hariç kalan bölümünü 6 kez solo yürüdüm ve hiçbir saniyesinde beni rahatsız edecek bir "yalnızlık" hissine kapılmadım. Gündüzleri doğa ile tamamen içiçe olup, akşamları bir köye yaklaşıp oradaki insanlarla kaynaşmak muhteşem bir tecrübe. Özellikle şehirde yaşayan ve "yalnızlığın" tadına varmamış herkesin bu yolu en kısa zamanda tek başına yürümesi gerektiğine inanıyorum. Muazzam enerji ve özgüven veriyor insana. Benim tecrübelerim bunlardan ibaret. Umarım vazgeçmez ve kendine bir şans daha tanırsın. Belki de tanımışsındır bile! ;)

Merhabalar
Öncelikle fotoğraflarım hakkındaki yorum için çok teşekkür ederim. Ne yazık ki yürüyemedim :( ama yoldaş yokluğundan değil zaman yokluğundan. Kamu personeli olmak insanı yaptıkları palanları uygulamaya geçirme konusunda engelliyor biraz... Senin yanlızlık hissine kapılmamış olman çok güzel ama benim yapı gereği çok cabuk sıkılırım. Aslında ben yanlızlığın tadına hiç varamadım ama varmakta istemiyorum :smiley: Belkide korkuyorumdur da kendime itiraf edemiyorum :D Önümüzdeki yıllarda tüm parkuru bitirmek planlarım arasında fırsatları değerlendirim umarım.

Özünde yalnız olduğumuzu farkettiğimiz andan itibaren yalnızlık "bilinen" anlamda yalnızlıktan çıkıyor zaten. Fazla felsefi oldu galiba.
Çalışma hayatı konusunda haklısın. Ben de yollarımı iş hayatını terkettikten sonra keşfetmeye başlamıştım.
Neyse öz: Yola çıkmadan Likya yolu konusunda herhangi bir bilgiye ihtiyacın olursa, bildir.

Maalesef halen! özel mesajlara cevap veremiyorum.
Ankara'daki etkinliğe Antalya'dan katılacaktım, ancak günübirlik bir faaliyet olduğunu öğrenince oraya ulaşımımı düşününce daha uzun süreli bir faaliyete katılmanın daha uygun olacağına karar verdim.
Pozisyonlarımız konusunda bana haksızlık yapıyorsun :( "yollar" aşıldıkça zenginleşir, tükenmez. İlki keşif, devamını tanışma, rahatlık, özümseme ve özlem alır. Likya yolu yürüyüşlerim ile ilgili gezi notu hazırlamamıştım. Hepsi bende saklı 8) Ancak son yaptığım StPaul yürüyüşüm ile ilgili anılarımı Gezi Notları bölümünde inceleyebilirsin. Belki ne demek istediğimi bu yolla daha iyi anlatabilir ve yolculuk yapmanın insana katabileceği zenginlikleri paylaşıp, başkalarını da bu yola teşvik etmiş olurum diye düşündüm. ;)

ilk sevdam dır likya her zaman orada olmak isrerim amma şartlar....her kese iyi bayramlar bu arada .

StPaul yolu ile ilgili yazını okudum ve çok hoşuma gitti. Çünkü Likya yolu çok fazla biliniyor ama St Paul yolu biraz daha gözlerden uzak. St. Paul yonunuda bitiremedim ama Likya yolundan çok daha fazla yürüdüm. Yaklaşık 100 km belkide daha fazladır. Yazılı Konyondan geçtim. Burasıda gerçekten insan inanılmaz bir haz veriyor. Türk İnsanının misafirperveliğine defalarca şahit oluyorsunuz sizinde yazınızda belittiğiniz gibi. KEsinlikle bu parkuruda denenmesini tavsiye ediyorum. Yürümek isteyenler için Kate Clow Likya yolunda olduğu gibi Sn. Paul yolu içinde bir kitabı var.

Sana tamamen katılıyorum. Likya yolu insana kendisi ve doğa ile başbaşa kalmak için oldukça az fırsat tanıyor iken, St.Paul yolunda her ikisinin zevkini sonuna kadar deneyimleme şansına sahip olabiliyorsun.
Bu arada senden bir ricam olacak. Ben de gezi notlarıma fotoğraf eklemek istiyorum. 4 kez denedim ama birşekilde başaramamayı başardım! :-\ Zahmet olsa da, zamanın bol olduğunda bir anasınıfı öğrencisine anlatırcasına bana bunu nasıl yapacağımı açıklayabilir misin? Yani, sen nasıl yaptı isen, o yolu...
Benim izlediğim yol şöleydi: Kendi yazdığım mesaja "Cevap ver" şeklinde girdim, metin bölümüne ekleyeceğim fotoğrafların sırasıyla açıklamalarını yazdı , sonra "Eklenti" bölümünden browse yapıp fotoğraflarımı seçtim (sistem 5 fotoğraftan fazlasına izin vermiyor). Fotoğraflarım jpeg formatında saklı. 4 kez olmadı... 4 kez "Done, but error on page" şeklinde bir mesaj aldım, kontrol ettiğimde fotoğraflarımdan eser yoktu...
Çok mu önemli? Değil, ama yakaladığım bazı kareleri paylaşmak isterdim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri