Litvanya: Bir masal ülkesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,484

Etiketler

Ynt: Litvanya: Bir masal ülkesi...

Cevabınız için çok teşekkür ederim .Kosova'da bir yıl neden kaldığınızı öğrenebilir miyim ?Biz de Üsküp'te kızkardeşimde 3 gün kaldık .Bir günü Kosova'ya ayırmıştık .Ancak Priştine'ye kadar yolda sağlı sollu araba mezarlıkları ,askeri araçlar ve Iraka benzer görüntüler bizi huzursuz etti ve arabadan inmeden geri döndük.Gerçekten coğrafyanın o hali beni çok üzdü.Makedonya için sizle aynı hisleri paylaşıyorum .Benim de uçak fobim olmasa ,daha uzun seyehatlere evet diyeceğim ama şimdilik en fazla 3 -4 saat tahammül edebiliyorum .Zaten karavan almaya karar verişimizde benim karayolunu seviyor oluşumda etkili oldu .

Umarım çocuklarınızla da gönlünüzce güzel seyehatler yaparsınız .

Kosova da eşim bir yıl Birleşmiş Milletler görevlisi olarak çalıştı. Ben de eş durumundan ücretsiz izne ayrıldım. Bir yıl ev hanımlığı yapmak benim için de çok güzel bir tatildi. Aslında öyle korkacak kadar bir sıkıntı yok. Eşim hala ara sıra gider Kosova'ya. En sorunlu zamanı bizim gittiğimiz zamandı ki o zaman bile sıcak bir olay yoksa çok da güvensiz değildi. Hala Birleşmiş Milletler çekilmediği için neredeyse 10 yıldır her yer asker, polis doludur.Her zamanki hali yani gerilmenize pek gerek yokmuş.Keşke oraya kadar gitmişken görebilseydiniz. Özellikle Prizren tam bir Osmanlı şehri.Çoğu Türkçe konuşuyor.Aslında bir ara vaktim olsa Kosova fotoğraflarını da yüklesem güzel olurdu.

Uçak yolculuklarını ben de sevmiyorum.Her seferinde başıma ağrı giriyor. Ama gezme sevdası daha ağır basıyor sanırım.Karavanı ben de hep istemişimdir.Gezi yazılarınızı bu yüzden zevkle takip ettim.Ama artık kara yolu ile gidilebilecek yerlerdense çok daha uzaklar ilgimi çekmeye başladı.Gezmek böyle bir şey işte ; insan bir süre sonra doyumsuz olmaya başlıyor. Hep daha ilgincini arıyor. Eşim işi gereği neredeyse her ay bir yurt dışı seyahati yapıyor. Keşke vaktim ve imkanlarım daha çok olsa hiç uzaklığına bakmadan her yere onunla gidebilsem.Ama çalışmam, bebek ve tabi maddiyat izin vermiyor. Bu ay peş peşe Singapur , Avusturalya ve Amerika'ya gidecek mesela.En çok merak ettiğim yerler,İçim gidiyor ama sadece Avusturalya'ya uçak bileti kişi başı 6 bin lira.İki de çocuk var. Konaklama da akıl almaz pahalı. Bir yıllık maaşımı versem 2 haftayı ancak karşılayabilirim. Öğretmen maaşına zam beklemekten başka çarem yok şimdilik. :smiley:

Gezmeyi seven bir aile olarak eminim sizlerle çok iyi anlaşırız Ebru Hanım. Eğer yolunuz düşerse sizi Ankara' da misafir etmekten zevk duyarım. Belki beraber birkaç seyahat de planlayabiliriz. Ne dersiniz? :smiley: :smiley:

Öncelikle nazik davetiniz için çok teşekkür ederim .Biz de her zaman Adapazarı'na bekleriz .Çevremiz güzeldir .Sizeri gezdirmekten zevk duyarız .Beraber tatil fikri de kulağa çok hoş geliyor .Özellikle de Balkanları sizle beraber görmeyi çok isterdim doğrusu ...Nasipse olur diyorum .Siteye de tanışmalara ve gelecekteki buluşma ve organizasyonlara vesile olduğu için ayrıca tekrar teşekkür ediyorum .Emeği geçen herkese tabi ki ...Ben de şimdiye dek 11 ülke gördüm .İtalya'ya 4 kez gittim .Bir yeri sevdim mi illaki birkaç kere gidip farklı bölgelerini de görmek istiyorum Fransa ,Almanya 'da iki kez oldu .Umarım daha uzak diyarlara gidebilecek zaman ,para ve cesareti(uçak) için kendimde bulabilirim .Bizde işimizden uzun süre uzaklaşamıyoruZ.Çocuklar büyüsün diye bekliyoruz .Farklı planların hayali ile yaşıyoruz şimdilik .Bu gezilerimizde hayaldi Umarım şimdiki hayallerimizde gerçek olur .Aslında geçen hafta eşimle Portekiz gezi planımız vardı .Babamın rahatsızlığı sebebi ile iptal ettik .Zira çocuklara annem bakıyordu .Yine 29 Ekim'deki biletleri alınmış Malaga seyehatimize de gidemeyeceğiz gibi görünüyor .Başka bir bahara nasipse artık
İş sebebi ile ülke ülke gezebildiğim bir mesleğim olsun isterdim gerçekten .Şartlar bunu gerektirdi .Ancak gezmeyi sevdiğim için ilk fırsatta gerek dil ,gerek ulaşım gerek araç vs her konuda eşimle kendimizi geliştirdik .İşe turlarla gezmekle başladık ve adım adım bu günlere gelebildik .

Not ??Kosova fotoğraflarınızı görmeyi çok isterdim .

Ebru Hanım yolumuz Adapazarı'na düşerse size mutlaka uğrarız.Siz de çok güzel gezmişsiniz.Çocukları da biraz büyütmüş olunca bırakıp seyehat etme lüksünüz de var. Ben en azından bebeği süt aldığı için mutlaka götürmek zorundayım.Yurt içinde de çok geziyoruz.Hemen her sene beş altı şehir belirleyip yola çıkıyoruz. Doğu sınırındaki birkaç şehir hariç gezmediğimiz il kalmadı. Hiç tura katılmadık. Kendi arabamız ile tamamen kendi belirlediğimiz güzergahta geziyoruz.Zamanımız ve paramız olduğu her zaman yollardayız ailece. Hatta büyük kızım 50 günlükken çıktığımız Doğu Karadeniz ve 10 aylıkken çıktığımız Güneydoğu Anadolu turu arkadaşlar arasında bir efsanedir. :smiley: Hoş biraz cahil cesareti de denilebilir. Yaylalarda çocuğu üşütmemişiz çok şükür. Güney Doğuda da acısız çorba bulmakta çok zorlanmıştık. :smiley: Ama kızlarım alışkın oldukları için yola çıkar çıkmaz uyurlar. Çok şükür çocuklu gezmenin hiçbir sıkıntısını yaşamadık şimdiye kadar. Bu kadar gezmeme rağmen yabancı dil konusunda sizin kadar gayretli değilim malesef. Eşimi tercuman olarak kullanmaya devam ediyorum. Bazen tek başıma seyehat etmem gerekiyor.O zaman çok sıkıntı yaşıyorum.Eşimden bağımsız hareket edemiyorum. Amerikaya gidiş dönüş ve Hong KOng dönüş yolculuğunu yalnız gerçekleştirdim. Hele Amerika 21 saat ve üç aktarmaydı. Perişan oldum. Eşim bir kağıda bir sürü yazı yazdı. Kim bir soru sorsa o kağıdı gösterdim. Tam bir komediydi.Ama öğrenmemekte hala inat ediyorum. Bir de yabancı dil bilsem kimse beni tutamaz. :smiley: Şimdi şubat tatilinde 2 hafta kızlarımla İngiltere seyahati planımız var. Bir arkadaşımı ziyarete gideceğim inşallah. Daha önce görmediğim bir ülke.Şimdiden yalnız seyehatin sıkıntısı düştü içime.Eşimi gelmesi için kandıramadım. O çok gittiği için hiç hevesli değil.Birkaç ayda üç beş kelime öğreneyim diyorum ama bakalım sonuç ne olacak. :smiley:

Çocuklara anneniz baktığına göre siz de çalışıyorsunuz sanırım. Siz de mi diş hekimisiniz? Bu arada babanıza da Allah'tan acil şifalar dilerim.

Okullar açıldı ama ilk bulduğum fırsatta Kosova fotoğrafları ile ilgileneceğim. Muhabbetle...

Ben Ebru Yetim ,

Evet ,ben de diş hekimiyim .Eşimle kliniğimiz var .Ve baba mesleğini devam ettiriyorum :smiley:Üniversitede yabancı dilden muaf olduktan sonra uzun süre kullanmayınca unuttum .Turla İtalya seyehatimizde ,kendi keyfimce ,bağımsız gezme fikrim depreşti ve bunu yolu da dilimi geliştirmemdi .O zaman özel ders almaya karar verdim .Unuttuklarımı hatırladım ve geçen yılda dersaneye gittim ve en son kur olan Advanced 'i bitirdim .Yabancı hocaların oluşu pratik yapma şansımı arttırdı .Çocuklarımın bakıcısı var ve 15 yıldır bizimle .Tatil zamanı çocukları ,anneme bırakıyorum .Zaman zamanda annneannede kalıyorlar .Annem ilk oğlum küçükken baktı .Bir yaşından sonrada bakıcımız ilgilendi .

İngiltere 'de hangi şehre gideceksiniz ?Ben de yazın çocuklar için dil okulunu İngiltere'de düşündüğüm için biraz büyüsünler diye bekliyorum .Benim de görmeyi istediğim bir ülke .Ayrıca orada akrabalarım da var .Dil konusuna gelince ,kendi kendinize yada internet okullarından öğrenebilirsiniz .Ben vakit sorunum olduğunda online derslere katıldım .Her gün bir şekilde bir saat kadar ingilizceyi hayatıma sokmaya çalışıyorum Zaman ve biraz azimle ,istenilen herşey yapılabiliyor .3 senede ben hayli yol aldım .Üstelik çok sıkı bir çalışmada yapmadım .Tatilde yeterli oluyor ancak dil konusunda her zaman öğrenilecek yeni birşey var .

Size maşallah diyorum ..Biz de fırsat oldukça yurtiçi ve dışı gezmeyi seviyoruz .Gönlünüze göre tatiller sizin olsun diyorum ...

İngiltere'de Nottingham şehrinde üniversite arkadaşımın evinde konaklayacağız.İki hafta kalacağız. Arkadaşın bizi yakın bir iki ülkeye daha götürme planı var ama daha netleştirmedik. Benimkiler ile aynı yaş ta İki kız da onda var. Dört çocukla nasıl gezilir deneyerek göreceğiz. :smiley: Aslında sizin karavan orada çok işimize yarardı. :smiley: Siz de yurt dışında akrabaları olan şanslılar grubundaymışsınız. Bizim aileden bir Allah'ın kulu da yurt dışına yerleşmemiş ki gidip etinden sütünden yararlanalım. :smiley: Bizimkiler Selanik göçmeni.Sanırım oralardan gelince ancak buraya yerleşmeye, yurt edinmeye çalıştıkları için kimse bir yere gitmemiş. Yurt dışında gidecek kimsemiz yok. Bizde bu yüzden arkadaşları affetmiyoruz. :smiley: Geçen kış Dubai seyahatimizde de üniversite arkadaşımı ziyarete gitmiştik.Bilen birisi ile gezmek gerçekten farklı oluyor. Kız kardeşiniz Makedonya'da ne iş yapıyor?

Bu arada eşinizin balık tutarken fotoğraflarını gördüm. Eşim de balıkçılığa meraklıdır.Ama Ankara civarında pek bir yer yok. Adapazarı'nda balık tuttuğunuz bir yer varsa mevsiminde haber verirseniz birlikte balık tutma orgarinasyonu da yapabiliriz. Eşime balık var deyince dünyanın öbür ucuna gider. :smiley:

Pazar günü bizimkiler Bilecik'e gidiyor .Onların en sık gittiği yer Vezirköprü .Ora ya da ben kene yüzünden pek sıcak bakmıyorum.İstanbul'da Ömerli barajı ve balıkçı amcalarımızda Aladağlara (Bolu) gidiyorlar .Pamukova tarafında Çerkeşli barajı var ..Eşime tekrar sorarım .

Benim anneannem Polonyalı idi .2. dünya savaşında Yugoslav dedem ile Türkiye'ye kaçmışlar .İngiltere' de Polonyalı akrabalarımız var ve henüz yüzlerini görmedik .Savaş hikayesi uzun hikaye .Bu konuya girmiyorum .Mayıs'ta Piotr kuzenin (İngiltere'De yaşayan ) düğününe gidecektik ve ilk görüşme olacaktı .Ancak kardeşim Tav ,şirketinde Libya'da 3 yıldır havalimanı inşaa ediyordu ve savaş oldu .Onlarda geri döndüler .O süreçte düğüne katılamadık .Kardeşim şimdi Üsküp'te havalimanı inşa eden ekipte .Liman bitti.Kardeşimde şu anda tatilde .Budapeşte Viyana ,Prag ve dün Berlin'e vardılar .İkisi de mimar olunca ,şaehirleri mimari açıdan değerlendirecek şekilde bir gezi planladılar

Bizim de akrabadan çok hastalarımız var Avrupa 'Da yaşayan .İsviçre' de ,Fransa'Da görüştük .Çoğunun telefonu var ve rotamızdalarsa uğruyoruz .İngiltere'De karavan kiralayıp gezmekte güzel olurdu sanırım .Ancak hanım hanıma 4 çocuklar zahmetli olur sanırım

Sayın Edebiyatçı; çok güzel resimler eklemişsiniz, bu ülkenin farklı güzeliklerini sayenizde gördük. Litvanya bütçesi yaklaşık ne kadardı. uçak, konaklama, yemek ve gezi için ortalama rakamları bildirirseniz memnun oluruz.

NedimAkkav' Alıntı:
Sayın Edebiyatçı; çok güzel resimler eklemişsiniz, bu ülkenin farklı güzeliklerini sayenizde gördük. Litvanya bütçesi yaklaşık ne kadardı. uçak, konaklama, yemek ve gezi için ortalama rakamları bildirirseniz memnun oluruz.

Merhabalar. Beğendiğinize çok sevindim.Gerçekten beklediğimin çok daha ötesinde güzel bir ülkeydi. Yazımda da belitmiştim ;biz aslında Letonya'ya gitmiştik. Oradan araba kiralayıp Litvanya'ya geçtik.Zaten Litvanya'ya direk uçuş yok.Letonya başlığındaki yazımda ayrıntılı maliyet anlatmıştım.Oradan da bakabilirsiniz.Sizin için buraya da kopyalıyorum. Biraz yöntem bilince geziler çok da fazla maliyete çıkmıyor. Yoksa biz memur maaşı ile bu kadar çok ülkeye nasıl gezecektik. Geçen hafta Fas'a gittik.Uçak biletine para vermediğimiz için bin lirayı bile bulmadı gezi.

Umarım aşağıdaki maliyet yeterli olur.

İki yetişkin ve bir bebek her türlü harcama dahil bir hafta,iki ülke (Litvanya ve Letonya) ikibin liraya maloldu. Uçak biletlerimizi miller ile aldık.THY ile İstanbul aktarmalı uçtuk. 40 bin milimizin üzerine 250 şer lira vergi ödedik.Bebek için de 50 tl aldılar.Uçuşa 550 civarı ödedik.3 gece letonyada 50 eurodan bir gece de motelde 35 eurodan kaldık. Litvanyada kaldığımız otelin geceliği 57 euro idi. Günlük 35 euroya orta halli bir araç kiraladık.70 euro bir depo benzin aldık.Litvanya'ya gidiş geliş ve gezmek için yeterli oldu. (800 km civarı) 50 euro kadar da müze-kale,rehber vs. için giriş ücreti ödedik. Yeme içmeye fazla para ödemedik. Üç gün makarna, çorba, menemen vs. kendim pişirdim.Birkaç günlük kahvaltılıkları Türkiye'den götürmüştüm.( Bir Türk sucuksuz kahvaltı yapmaz.) Diğer günler otellerde kahvaltı vardı.Akşamları Türk lokantası, McDonald's, Kıbın,Vejeteryan Pizza(Cili isimli bir pizzacılar zinciri var.Oldukça güzeldi.) diğer günlerimiz de tercihimizdi. Domuzcuklara bulaşmamaya çalıştık.Yemeğe toplam 50 euro felan ödemişizdir. Harcamayı Lat olarak yaptık ama otelleri euro olarak yazınca diğerlerine euroya çevirdim. Başka da bir harcamamız olmadı.

Şunu da eklemeliyim çok pahalı bir ülke.1 Lat 3.25 Lira. Özellikle sebze meyve çok pahalı.

Ynt: Litvanya: Bir Masal Ülkesi...

edebiyatçı' Alıntı:
Litvanya gezisi için kiraladığımız araba. Her yeri dökülüyordu. El fireni bile tutmuyordu.Adam burası düz bir ülke ihtiyaç olmaz dedi.:smiley: Geziyi tamamlayabildiğimize sevindik. :smiley: Ellerinde başka araba olmayınca yaradana sığınıp yola çıktık.

[attachment=1]
allah korumuş :smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,987
Kayıtlı Üye Sayımız
166,736
Kaydolan Son Üyemiz
S_Erdem

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR