Ln 106 Sert Süspansyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yenel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,267

yenel

merhaba arkadaslar 1989 toyota hilux aracımla aran
Yer
istanbul
herkese merhaba arkadaşlar ,1989 ln 106 sahibiyim aracımdan cok memnunum keyifle kullanıyorum,bide zıplamasak bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum .ıronman amortisor ve makas takımı buldum comfort bi model oldunu solediler hiç kullana varmı ?
tesekkurlerr.

Etiketler
Ynt: Ln 106 Sert Süspansyon

Bu araç dört makaslı ve çift kabin pikap. Ne yaparsanız yapın zıplayacaktır ve sert olacaktır. Amarokların bile arkası zıplıyor parabolik makaslarla... Ben 92 modelini kullanmıştım. Sadece şöyle bir tavsiyem olabilir. Arkası fiber kasa ile kapalı iken çok daha az zıplıyordu, muhtemelen ağırlıktan. Açınca manyak zıplar olmuştu. Ya deli ağırlık koyun tabana tampon arkasına vs yada arkayı kapatın kasa ile... Onun haricinde sakın Ironman'e vs para gömmeyin bir işe yaramaz...

Merhaba,Umut kardeşimizin dedikleri doğrudur,dikkate alınız.
Bir de lastik havalarınızı doğru öğrenin ve biraz düşürünüz,zıplama nispeten azalacaktır.

Az hava yakıt tüketimini artırır ama viraj emniyeti,fren mesafesi gibi artıları vardır.
Lastikçiler nedense lastik büyük olunca çok hava basmak gerektiğini zannediyorlar.

Skystar aracımızda ideal hava basıncı ve asfalt tipi H/T lastikle ile hiç problem yaşamadık.
Birçok arkadaşımız 60-100 kg arası ağırlıkları arka tampon altına koydular.
Kesinlikle zıplama çok azalmıştı.

Eğer aracınız makaslı ve çok yük ile kullanmıyorsanız bir yaprak eksiltmeyi düşünebilirsiniz.
Bu da bir miktar zıplamayı azaltacak çözümlerdendir.

tavsiyeler için cok tesekkur edrim agırlık konusunu araca uygulıcamm en kısa zamanda makaslardan da bi yaprak alıp bi denicem ... uzunyollarda beni tedirgin ediyo yorma konusunda 3.0 oto. hilux bakmayı düsünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,594
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR