Lpg Zamlarından Sonra

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yigittorun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,248

Etiketler
Ynt: Lpg Zamlarından Sonra

Forester ile en iyi uyum gösteren lpg kiti teleflex mi? yoksa subaru bu marka ile anlaşma sonucu forestere özel sistemmi geliştirdi. Çünki Benim bildiğim kadarıyla normalde en iyi lpg kiti prins ve sonrasında vialle lpi olarak bilinir.

caarisma07' Alıntı:
Forester ile en iyi uyum gösteren lpg kiti teleflex mi? yoksa subaru bu marka ile anlaşma sonucu forestere özel sistemmi geliştirdi. Çünki Benim bildiğim kadarıyla normalde en iyi lpg kiti prins ve sonrasında vialle lpi olarak bilinir.

Bende yeni 2011 forester ım icin bakıyorum, acıkcası subaru icin teleflexin özel bir ürün cıkarmadıgını farkettim. Subaru sanırım ticari ilişkilerle teleflex öneriyor. Vialle lpi yi arastırıyorum. bir fark var mı? ayrıca turkiye distribütörü Temsa, sabancı ismini tehlikeye atmak istemeyecektir
arastırmaya devam..,
vialle lpi kullanan arkadaısmızın 100 km de yaktıgı lpg degerlerini merak ediyorum

concrete' Alıntı:
Ne güzel denk gelen bir örnek.

Prins kaliteli bir markadır. Subaru için zaten söylenecek birşey yok. Ama usta kötü işçilik yaparsa hepsi çöp olur.

Siz bu işi yapıyorsunuz. Vialle nin sitesinde bahsettigi gibi diger lpg kitlerinden farklı bir yapısı var mı?

bildiğim kadarıyla ikiside en iyi lpg kitleri sanırım.Her iki markanında birbirlerine karşı azda olsa artı ve eksileri var. seçim tamamen kullanıcıya bağlı.Yalnız bu kitleri aracımda kullanmadım.Yazdıklarım tecrübeden ziyade nette yaptığım araçtırmalarım sonucu ortaya çıkan izlenimim.

selam
vialle lpi kullanıcısı olarak bildiklerimi size aktarmak istiyorum
birkere kalorifer boruları arabanın sıcak su sistemiyle alakalı yerler kesilmiyor
bobinden devir kablosu alınmıyor
lpg doposunun içinde pompa var motora fazla gelen gazı geri dünüş yaparak tekrar depoya veriliyor (fazlayı içerde yakmıyor)
bütün malzemeler hollanda (komplike kit) farklı bir markanın ne deposu ne boruları nede tesisatı vialle ye takılamıyor
ve sıvı yakıt (LPG) olarak enjektörlerden püskürtüyor enjektör sesi yok
engüzel özelliğide diğer markalar gibi her 10.000 km de filitre temiizliği yok (çünkü filitre yok vialle de)
örnek istanbuldan boluya gittik boluda oksijen fazla olduğu için gaz sisteminde bir rolenti bozukluğu vs gibi şeyler olmuyor sıcak soğuk havalardan etkilenmiyor
kısacası sizin anlayacağınız vialle yi taktırırken 3 marka daha vardı bilindik fayatları 1800 2000 2200 arasında değişiyordu ben bunu tercih ettim
zaten türkiyede ilk subaru uygulamısıdır benim arabam donanım habere felan çıktı
kesinlikle benzinli kullanımdan farkı yok bunuda idda ediyorum
aynı zamanda ustayı felan unutuyorsunuz ben unuttum
eğer sert kullanırsam 100 km 300 krş yakıyor normal kullanırsam (turbo devamlı açtırmazsam) 265 krş kadar düşüyor tabiki pompadan pompaya da çok farkediyor
verdiğim bilgiler sadece yaşadığım ve bildiğim kadarıyladır sizlere birşeyleri anlatabildiysem ne mutlu bana Oğuz UZELLİ...

Saygılarımla

sistoskop' Alıntı:
Siz bu işi yapıyorsunuz. Vialle nin sitesinde bahsettigi gibi diger lpg kitlerinden farklı bir yapısı var mı?

Tamamı aynı sistemle çalışır. İnanın sistem olarak marjinal bir farkları yok. Ancak malzeme kalitesi ve sistemin performansı, güvenilirliği değişken tabii.

Subaru ya benim önereceğim markayı takalım, 1 ay içerisinde sistemden veya işçilikten memnun kalınmazsa sistemi sökeyim ve bedelini iade edeyim. Tek şartım aracın ateşleme sistemi ve benzin enjektörlerinde sorun almaması.

Ben aslında çok kaliteli yen bir ürüne çok güvenerek bir iddia koymak istiyorum ortaya. En iyi bildiğiniz marka hangisiise, onunla karşılaştırın.

İddiayı ortaya koyuyorum çünkü en az ürünüm kadar işyerimde yapılacak işçiliğie de güveniyorum.

uzelli' Alıntı:
selam
vialle lpi kullanıcısı olarak bildiklerimi size aktarmak istiyorum
birkere kalorifer boruları arabanın sıcak su sistemiyle alakalı yerler kesilmiyor
bobinden devir kablosu alınmıyor
lpg doposunun içinde pompa var motora fazla gelen gazı geri dünüş yaparak tekrar depoya veriliyor (fazlayı içerde yakmıyor)
bütün malzemeler hollanda (komplike kit) farklı bir markanın ne deposu ne boruları nede tesisatı vialle ye takılamıyor
ve sıvı yakıt (LPG) olarak enjektörlerden püskürtüyor enjektör sesi yok
engüzel özelliğide diğer markalar gibi her 10.000 km de filitre temiizliği yok (çünkü filitre yok vialle de)
örnek istanbuldan boluya gittik boluda oksijen fazla olduğu için gaz sisteminde bir rolenti bozukluğu vs gibi şeyler olmuyor sıcak soğuk havalardan etkilenmiyor
kısacası sizin anlayacağınız vialle yi taktırırken 3 marka daha vardı bilindik fayatları 1800 2000 2200 arasında değişiyordu ben bunu tercih ettim
zaten türkiyede ilk subaru uygulamısıdır benim arabam donanım habere felan çıktı
kesinlikle benzinli kullanımdan farkı yok bunuda idda ediyorum
aynı zamanda ustayı felan unutuyorsunuz ben unuttum
eğer sert kullanırsam 100 km 300 krş yakıyor normal kullanırsam (turbo devamlı açtırmazsam) 265 krş kadar düşüyor tabiki pompadan pompaya da çok farkediyor
verdiğim bilgiler sadece yaşadığım ve bildiğim kadarıyladır sizlere birşeyleri anlatabildiysem ne mutlu bana Oğuz UZELLİ...

Saygılarımla

peki subap ayarı (sipop ayarı-conta ayarı vs,) gerektiriyormu cevaplarsanız sevinirim

ben böyle birşey yaptırmadığım için bilmiyorum. özellikle telefon açıp sordum MAR OTOYA (erdal usta),
subap ayarı vs böyle birşey gerekiyormu diye sıvı püskürtme olduğu için
gerekmiyor dedi ne subap ayarı ne extra buji vs

Oğuz bey birşey merak ettim, sistemde filtre yok demişsiniz. Ancak ülkemizde LPG ne yazıkki ayrı yerlerdeki aynı markadan alınsa bile sorun olabiliyor. Ben filtreyi bir kere değiştirttim ve ne kadar kirlendiğini gördüm. Filtre olmaması bu durumda bir dezavantaj değil midir?

yazdığım bu yazı kendi sitesinden alınmadır zaten banada bu söylenmişti mantıklı geldi takdir sizin
Herhangi bir filtre değiştirilmemekte ve tesisata herhangi bir zararlı artık bırakmaksızın bütün gaz yanmaya sıvı halde taşınmaktadır.

saygılarımla,

Cevap için teşekkürler. Belki depo temizleme sıvısı gibi birşey ileriki kilometrelerde işe yarar dizel ve benzinli araçlardaki gibi.

İyi çalışmalar, benim bir sorum olacaktı,
2009-2011 model arası subaru forester marka araçlar için sistem uygunmu?
Gerçi daha önce subap ayarı gerekmediği söylenmiş ama ben tekrar sorayım ;) subap ayarı gerekli mi?
xxxxxxxxxxxxxxxx
ncelikle sorduğunuz modellerde dahil olmak üzere 3,4,5,6 silindir 300bg,e kadar tüm araçlarda lpfi dönüşümü yapılabiliyor.farklı motor yağı farklı buji,katkı veya sibop ayarı kesinlikle kullanılmaz ve yapılmaz buna asla gerek yoktur.tabiki sibop erimesinede neden olmaz.kaldıki şuan mıtsubıshı lancer araçlarda dahi garanti kapsamında diğer lpg sistemlerinde bu şikayet sıkça gelir bizde yetkili servis olduğumuz için bunu görüyoruz.

vialle sıvı lpg sistemi olduğu için hertürlü hava koşullarına uyum sağlar ve hiçbir zaman bakım yada ayar gerektirmez.

http://forum.donanimhaber.com/m_25863416/mpage_19/key_/tm.htm

GezenGen' Alıntı:
Cevap için teşekkürler. Belki depo temizleme sıvısı gibi birşey ileriki kilometrelerde işe yarar dizel ve benzinli araçlardaki gibi.

Depo temizleme sıvısını lpg tankında kullanma. Hem gerek yok, hem de durup dururken sistemi tıkarsın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR