Lpg'li Araca Farklı Buji Kullanılmalıdır, Orjinali Değil.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz1134 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,142

oguz1134

Zirve
Yer
İSTANBUL/büyükcekmece
dünyanın önde gelen buji üreticileri bosch ve ngk lpg kullanan aracların bujiyi cabuk bitirdigini tespit etti ve lpg ye uygun aşınmayan bujilerin üretimine gectiler
bosch firması Double Platinli Bosch Bujilerinin kullanılmasını tavsiye ediyor.
ngk firması İridium buji kullanılmasını tavsiye ediyor.

bu iş daha dünyada tam oturmadı arge aşamasında katologlar yıl sonu gibi cıkacak fakat kullanmak isterseniz ürünler in kod noları su an var tek eksik ülkemizde ürünler yok .

bu buji konusunu suzuki sayfasında işledik fakat lpg li her arac sahibi arkadaşım bu konu hakkında bilgi sahibi olsun istedim ve buradanda duyurayım istedim ,ayrıntıları ve benim araca ne olur gibi aklınızdan bişiler geçiriyorsanız buraya bi göz atın derim .

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33084.0

Etiketler
Ynt: Lpg'li Araca Farklı Buji Kullanılmalıdır, Orjinali Değil.

paylaşım için teşekkürler oğuz bey

dogru bilgi paylaştıkca güzeldir gerisi kirliliktir .

her arac orjinal bujisinle verimli calışır ,birinden duydum ,falan söyledi bende 2 tırnak 4 tırnak taktım diyebilen cok arkadaşımız var aramızda bunlar hep yanlış bilgilenmeden ve bilgi kirliliginden oluşan hataları mız dır amacım bunları önlemek kendi capımda.
sıralı sistem lpg nin arac gibi 10 000 km de bir bakımı vardır + olarakta lpg ile kullandıgınız buji orjinal buji ise elektrod acıklıgını sentil celikle sıkı bi takibe alın devamlı aranın acıldıgını göreceksiniz buji nın mum gibi eridigini fark edeceksiniz ,10 000 - 20 000 kullanım aralıgındaki aracınızda hafif bi tekleme hissediyorsanız ilk bakıcagınız buji aralıgıdır buji ömrü lpg ile nerde işe yarıya iniyor bundan kurtulmak için yeni nesil bujilerden kullanmamız gerekiyor.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33084.0

bu buji konusunu suzuki sayfasında işledik fakat lpg li her arac sahibi arkadaşım bu konu hakkında bilgi sahibi olsun istedim ve buradanda duyurayım istedim ,ayrıntıları ve benim araca ne olur gibi aklınızdan bişiler geçiriyorsanız buraya bi göz atın derim ngk ve bosch sitelerinin konu ile ilgili adresleri buradadır

1 ay kadar önce, aracıma yapılan bakımlardan sonra verilen fatura ve iş-emirlerinden kendim oluşturduğum "parça değişim dosyasını" kontrol edip, hangi parçaların ne zaman değiştiğine bakıp, bazılarının değişim zamanı geldiğini görünce akşam iş çıkışı soluğu İYİEL OTOMOTİV = BOSCH CAR & DIESEL SERVICE'inde aldım. Aracım: 2004 HONDA Civic 1.6 - PRINS LPG Kiti (montaj yeri de aynı servis).

Değişim zamanı gelen parçalardan biri de bujilerdi. En son 20.000km bakımında Yetkili Servisde değiştirilmişti. 7 ay önce yine Yetkili Servisinde yaptırdığım 40.000km periyodik bakımında ise değiştirilmesine gerek görülmemişti AMA o tarih de LPG dönüşümü yapılalı sadece 1 ay olmuştu. NEYSE, dün araçtan çıkan DENSO marka bujilere baktım da; metal vidalı kısmın porselen ile birleştiği yerde, SANKİ "metal kısmın içinden, porselenin üstüne doğru yağ taşmış" gibi bir görünüm vardı.

Buji olarak LPG/CNG dönüşümü yapılan sistemler için önerilen BOSCH Platin buji tercih ettim:
http://ihsaniyiel.com/page29.php

bujilpg.jpg

BOSCH Platin buji: 15 TL/adet. 4 tanesi 60TL.

bu konu ile ilgili denso marka buji firmasının da ürünleri var ingilizcesi saglam abilere göre biraz .. http://www.globaldenso.com/PLUG/plus/features.html .. konuyu buradan inceleyebilirsiniz .

hangi araca hangi denso buji nosu derseniz burayı tıklamanız yeterli .. http://www.globaldenso.com/cgi-bin/global/plug/euro/4w/4w-maker.cgi

hepinize dogru buji ile az yakan cok kacan araclarla keyifli sürüşler dilerim .[attachment=1]

p1-2.jpg

Oğuz bey merhaba,
size ulaşmam lazım...537 262 11 00

Merhabalar foruma yeni katıldım ve buji konusunda biraz aklım karışık. İstanbul bostancı sanayisindeki amerikancı ustam grand cherokee 4.7 lpgye orjinal champion takmak istiyor, fakat ben de gerk bosch'un gerekse Denso'nun iridyumlu lpg/cng bujileri ürettiğini bu firmaların bu konuda yanılıyor olamayacağını düşünüyorum. Bu bujileri kullananların görüşlerine ihtiyacım var. teşekkürler.

iridyumlu lpg/cng bujileri >>ömür olarak en az 3-5 misli dir..fiyat olarakda da aynı malesef..bu özellik sadece ülkemize mahsus. ;)

performansa + yönde de katkısı mevcut..verdigim linklerden dogru numaralı olan 'ını bulmak +onu parcacıdan bulmak sorun..? abi bunu 6 nuarası yok sana 5 olanınnı veriyim aynı şey muhabbetleri başlar..

>>şimdilik ustayı kırmayın orjinali takın o nunda gidecegi lpg li vazıyet 10 bin km dir o da cok geziyorsanız 6 ay veya fazlası demektır ..sizde önce piyasada yoksa dünyanın öbür ucunda da olsa netten bulup alma şanşınız var.. :smiley:

>>1990 lardan beri lpg kullanılıyor ..20 seneyi geckin ..bujileri üretenlerin bu hatayı görüp bu ürünü cıkarması nerede ise 20 seyi aşmış.. ;D

ustanızın da anlayıp bir şeyler yapması için bir o kadar seneye ihtiyac var derim.. :smiley:

Evet bizim ustalar yeniliklere ve yeni ürünlere karşı oldukça muhafazakarlar. fakat bazı forumlarda bu tip bujileri kullanabilmek için bu tip bujilerin yüksek amperli akım ihtiyacına cevap verecek bobinlerin de değişmesi gerektiği söylenmekte. bu bujilerin yani iridyumlu bujilerin bobinlere zarar verme durumu var mı. çünkü v8 de tek atşleme bobini 140 tl *8 astarı yüzünden pahalıya gelmesin. saygılar ;D

bugün rütinin dışına çıktım ve özel buji siparişi verdim LPG li aracım için. taktırınca sizle paylaşırım. bosch marka çift platinli.TANESİ 16 tl. Ürün Bilgileri: BOSCH
Platin-LR CNG/LPG-Gas
Kutup Sayısı: 1
Elektrot Aralığı: 0,7 mm
Sıkma Torku: 28 mm
Dış Dişli: 14 mm
Dişli Eğilimi: 1,25 mm

6lehk14oaczig268tdzyiknr7svfi4.jpg

Selamlar
2004 model HONDA hrv kullanıyorum lpg li kendim mekanik ustasıyim aracımda buji secimimi splitfire dan yana kullandım standart bobinle açıkta test ettiğinizde yanma odasındaki ateşleme farkını bariz görebilirsiniz burada mühim olan aracınıza uyumlu bujiyi takmak

Özellikle LPG li araçlarda buji tırnak sayısını arttırmak sanılanın aksine onu destekleyecek modifiye bonine sahip degilseniz performans kaybından başka bir ise yaramaz

Birde lütfen gelenekçi ustalar kadar yenilikçi ustaların oldugunuda hatırlayalım yorum yaparken saygilar

http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=ngk+lpg+1

http://www.ngkbujimarket.com/product.php?id_product=45

http://www.otomobilyedekparcalari.com/TUPLU-GAZLI-ARACLAR-ICIN-LPG-LI-BUJI-LPG-1-Bujisi-Fiyatlari,PR-687.html

>> 28 Haziran 2009 konuyu actığım tarih aradan 3 sene geçiş..köprünün altından bayagı bir sular akmış..! ;)
ngk firması artık lpg için bu bujiyi öneriyor bilgilerinize..>>> LPG LaserLine ::smiley:
iridyum mu artık önermiyor bu ondan biraz haha pahalı + iyi imiş..benden bu kadar.. :smiley:

bağımsız kuruluşlar tarafından yapılmış eski araçlar da test edilen bir değerlendirme rapor belge mevcutmudur. ben bunları tüketim pompalaması olarak nitelendiriyorum.

Evet arkadaşlar vitara da demedim aynı yolu 2 viteste cıkarken bujileri degiştirdigimde 3 viteste titremeden deviri düsürmeden çıktıgını fark ettim. Anlamıyorum boyle şeyler var ve fabrika kullanmıyor nedenı nedir?
Birde hidrojen takılıyormuş araçlara onuda çok methedıyorlar ama bılmıyorum. bujılerı degıstırmek mı yoksa hıdrojenmı takmak daha fazla yakıt yanıyor motorda kurum ve korozyon olmuyormus zaten lpg de korozyon olmuyor bıraz daha arastırcam bu hıdrojenı....

slm arkadaşlar.benim lpg göstergesindeki ışıklar boşkende doluykende hep full gösteriyor..örn:kırmızı yanıyo gidiyorum gaz alıyorum 20 liralık full gösteriyo o 20 liralık gaz bitene kadar full gösteriyo yolda aniden kırmızı yanıyo ve ötmeye başlıyo..bunun sebebi nedir bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz...?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR