LPG'li ZJ Ne Kadar Benzin Yakmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bakas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,025

bakas

Kamp II
Yer
Ankara
Herkese iyi günler abilerim. Aracım 5.2 ZJ ve 250km lpg ile giderken bi 40-50 lira da benzin yakıyor. Bu rakam normal midir değil midir bir türlü bilemedim. Sizde durum nasıl?

Lpg kitim prins, her soğuk çalıştırmada 55 dereceye kadar benzinde gidiyor, bundan kaynaklı da olabilir bu yüksek harcama sanırım.

Etiketler
Ynt: LPG'li ZJ Ne Kadar Benzin Yakmalı?

Bende de 95 5.2 ZJ ve e-gas sıralı sistem takılı.Gaza geçiş bende 32 dereceye (en düşük) ayarlı .1-2 dk. veya 1-1.5 km hareketten sonra gaza geçiyor.Ortalama 50 tl.lik benzinle 2 depo (80 lt.) gazı bitiriyorum.

Sanırım benim sorunum derece direk. Kış için yüksek olması iyi aslında ama 55 de çok yahu..

araç ilk hareketini aldıktan ortalama 2 km sonra lpg derecesini bulur buda 40 -45 dereceye eşittir 55 dereceye gelmesi 3 km yi bulmaz aracınızla 250 kmyi ortalama 10 gün gibi bir sürede yapmanız gerekir buda şu demek sabah motor tam sogukiken evden çıkıyorsunuz ve iş yeriniz 10 km ileride sonra akşam tekrar eve geliyorsunuz bu mantıkla dogru fakat diger taraftan ortalama günlük 50 km baz alınırsa iki ihtimal var 1 zengin karışımda sürekli çalışıyor. 2 sürekli roketlemeyi kullanıyorsunuz bence lpg nize iyi bir ayar verdirin.

mustafa drican' Alıntı:
araç ilk hareketini aldıktan ortalama 2 km sonra lpg derecesini bulur buda 40 -45 dereceye eşittir 55 dereceye gelmesi 3 km yi bulmaz aracınızla 250 kmyi ortalama 10 gün gibi bir sürede yapmanız gerekir buda şu demek sabah motor tam sogukiken evden çıkıyordusuz ve iş yeriniz 10 km ileride sonra akşam tekrar eve geliyorsunuz bu mantıkla dogru fakat diger taraftan ortalama günlük 50 km baz alınırsa iki ihtimal var 1 zengin karışımda sürekli çalışıyor. 2 sürekli roketlemeyi kullanıyorsunuz bence lpg nize iyi bir ayar verdirin.

Tam durumumu anlattınız aslında. 250 kmyi 10 günde gidiyorum ve sürekli 6-7 kmlik yollar alıyorum. Yolun yarısını benzinde geçirdiğim oluyor trafiksiz zamanlarda.

Dün 45 dereceye çektirdim geçiş derecesini, umarım böyle çözülür. LPG ayarlarını farklı farklı 3 ustaya gösterdim hepsi gayet iyi durumda dediler bakalım.

Sabahları aracı çalıştırdıkdan sonra ısınmadan hareket etmiyorum benzin sarfiyatı oldukça düşüyor aynı zamanda motor içinde faydalı.

tam tersini yapnanız lazım altınızdaki araç reno degil ,aygır... sabah düşük devirle hareket ederseniz hava ne kadar soguk olursa olsun en fazla 4 km sonra lpg ye geçer buda 4*0.85=3.4 tl eder bu yakıtı boşa yakıyorsunuz.

mustafa drican' Alıntı:
tam tersini yapnanız lazım altınızdaki araç reno degil ,aygır... sabah düşük devirle hareket ederseniz hava ne kadar soguk olursa olsun en fazla 4 km sonra lpg ye geçer buda 4*0.85=3.4 tl eder bu yakıtı boşa yakıyorsunuz.
birincisi hiç bir zaman vitesde ne kadar düşük devirde kullanırsanız kullanın hiç bir zaman relantide çalışan arabadan az yakmaz ki boşda relantide çalışan arabanın yakıt tüketimi 0 a çok yakındır.ayrıca yeni çalışan motorda reno da olsa mercedesde olsa yag suzulerek kartelde toplanmıs olur ve sogukdur buda motora yuk bındıgınde asınmayı maksımum sevıyede tutar..

rölantide çalışan araç hava şartlarına baglı olarak motor sogukken 1000 devirle çalışır buda ortalama saatte 1 galon ( 3.5 lt) benzin 6 litre civarındada lpg yakar oysa düşük devirde giderseniz zj de 1500 devirde ani ve yüksek devir gaz vermemeye dikkat ederek yakacagınız lpg 15 L/100 km dir . ama siz ben illaki aracımı yerinde ısıtırım diyorsanız rölantide ısınması 15 derece hava sıcaklıgında 85 dereceye 6 dakikada gelir . gerisi size kalmış.

mustafa drican' Alıntı:
rölantide çalışan araç hava şartlarına baglı olarak motor sogukken 1000 devirle çalışır buda ortalama saatte 1 galon ( 3.5 lt) benzin 6 litre civarındada lpg yakar oysa düşük devirde giderseniz zj de 1500 devirde ani ve yüksek devir gaz vermemeye dikkat ederek yakacagınız lpg 15 L/100 km dir . ama siz ben illaki aracımı yerinde ısıtırım diyorsanız rölantide ısınması 15 derece hava sıcaklıgında 85 dereceye 6 dakikada gelir . gerisi size kalmış.
vitesdeki yakıt sarfiyatı ile boşdaki aracın yakıt sarfiyatı hiç bir zaman aynı olmaz ayrıca ben yakıt tasarufunun yanı sıra motor sağlıgı acısındanfa bakıyorum olayakı yakıt sarfıyatı olarakda cıddı anlamda fark yarattıgını kendınden bılıyorum su ankı aracımdada önceki araçlarımdada bunu denedim ve ciddi anlamda farkını gördüm ama sonuçda dediğiniz gibi herkesin kendisine kalmış bişey bu

Selam aracın termostatının sağlıklı çalışmasıda bu konuda çok önemli, termostat görevini yerine tam manasıyla getirmezse suyun derecesinin yükselmesi zaman alır, yakın zamanda değiştirmediyseniz termostatıda değiştirmekte fayda var. Aracı rölantide ısıtma konusunda günümüz uzmanları yolda ısıtmayı tavsiye ediyor, yük altında motor daha çabuk ısındığı için. Fakat ben kışın ısıtmadan yola çıkınca aracımdan beklediğim keyifi alamıyorum, motorun ve şanzımanın sesi kulağıma hoş gelmiyor, bu nedenle iyice ısıtıyorum.Benim aracım oldukça çabuk ısınıyor bu nedenle çok fazla benzin sarfiyatım olmuyor, lpg 40 derecede devreye giriyor.

55 olan geçiş derecesini 45'e çektim. Eskiden 250 kmde 50-55 lira benzin harcayan araç şimdi 25-30 lira falan harcıyor. Bence şimdi doğru oldu diyebiliriz. Bir de hep kısa mesafe gittiğimi düşünürsek.. :smiley:. Ama yine de termostat aklımda benim de, haftasonu kış bakımı için gidince baktıracağım ben de.

BENDE 98 MODEL5.2 KULLANICISIYIM. SON İSTANBULA DÜŞEN KARDA 4 DK RÖLANTİDE ÇALIŞTIRDIM. VE ARAÇ KENDİLİĞİNDEN GEÇİYOR LPG YE 100 TL LİK BENZİN YAKLAŞIK 1 AYI BULUYOR. EVDEN 5 DK ERKEN ÇIKMAKTA FAYDA VAR. AŞINMA MİNİMUM OLUR...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,110
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR