LR Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 392
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,020
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: LR Defender 110

Bende fiyatlar hakkında bilgi istemiştim servislerinden. örnek: ön çamurluk 1.kalite alüminyum 1500 ytl tavan sacı 2000 ytl(bunu tam hatırlamıyorum galvanizli sac da olabilir) bi kaporta yaptırmaya kalksak bi araba fiyatı. Nasıl?

kaportasi duzgun devletten yeni cıkma dizel aramanızı öneririm. Nasılsa herseyiyle ugrasacaksiniz bari kaportasi ile ugrasmayin derim. sahibinden.com da bu tip araçlar var, devletten yeni çıkmış,boyanmış mekaniği az buçukda olsa elden geçmiş (Sakın aklınızdan 12.000 ytl ye aldığınız aracın yürüyen aksamının sorunsuz olduğunu geçirmeyin)

Bizim kocaoglani almadan once izmit mke yi de ziyaret etmistim ama araclar cok kotu durumdaydilar, hele su sıra kalanlardan anca yedek parca olur.

Arac ile ugrasirken yedek parca sikintim olmadi hic. (gerek fiyat gerekse bulunabilirlik acisindan) her turlu yedek parcayi 24 saat icinde temin edebildim/edebiliyorum. Bu konuda Günay abiyle bayağı bi ihtisaslaştık :smiley: sizinde sıkıntınız olmayacaktır. Bu noktaya geldiğinizde tekrar haberleşelim, yada direk Günay abiden daha açıklayıcı bilgi alabilirsiniz.

Hidrolik direksiyon için bundan 3-4 ay önce izmit te bana 1,500ytl fiyat vermişlerdi.

Hayırlısı olsun,
Selamlar.

merak etmeyin mesut bey.aracı aldıktan sonra başınızı pek bi ağrıtıcam gibi görünüyor :smiley:,zira trabzondaki servisle pek anlaşabileceğimizi zannetmiyorum yedek parça konusunda.baksanıza şimdiden soğuttular beni servisten

sizleri bulmuşken bi kaç bi şey daha sormak istiyorum?mesela şöyle bişeye güven olmaz mı?

http://www.sahibinden.com/search.php?b%5Bsearch_text%5D=http%3A%2F%2Fwww.sahibinden.com%2F2_5_diesel_defenderWQQaXQQ5678001WQQpXQQdisplayitem%3Fkeyword%3Dland&image.x=9&image.y=13

aras' Alıntı:
sizleri bulmuşken bi kaç bi şey daha sormak istiyorum?mesela şöyle bişeye güven olmaz mı?http://www.sahibinden.com/2_5_diesel_defenderWQQaXQQ5678001WQQpXQQdisplayitem?keyword=land

Aras bende benim kocaoğlanı bu arkadaşlardan aldım, YaNasip orası Ankaralı arkadaşlar iyi bilirler. Bu arkadaşlar genellikle devletten ihaleyle aracı alıp kaporta boya ve mekanik aksamı en ucuz yollu elden geçirip piyasaya sürüyorlar, linkteki araç böylemidir öğrenmek ve aracı yakından görmek/incelemek lazım. Benimde dikkatimi çekmiş ve bir kaç arkadaşa önermiştim o aracı ama dediğim gibi incelemek lazım.

Eğer defender alacaksan bu arkadaşları en azından bi ziyaret etmeni öneririm, en azından fikir edinmiş olursun. ''GAZA BASINCA YA DA GAZI BIRAKINCA YÜRÜYEN AKSAMDAN BİR VURMA SESİ'' benim kocaoğlandan henüz gelmiyor. Ama aracını test ettiğim diğer arkadaşalarımın araçlarında bende bunu hissetmiştim. Bu yüzden alacağın aracı iyi etüd et, hemen gaza gelme...:smiley:

discovery-V8' Alıntı:
standart sürekli 4 çeker hastalığı ile karşı karşıyasınız , kanallı mil ile arazi içindeki dişli yenmesi problemi , hemen hemen her lr de mevcuttur çok aşırı değilse ellemeyin, herşeyi yeni alsanız en fazla 2 ayda aynı şekle döner.

Tüm sürekli 4 çekerlerde benzer arızalar normal sayılır.

Niva'larda da var aynı dert..

hidrolik direksiyon hakında bildigim kadar bilgi aktarayım . öncelikle defenderi olupta hidrolik direksiyonu olmayan arkadaslara şidetle öneriyorum bir an önce taksınlar . ben daha yeni taktırdım ve arabamı inanın kulanmaktan zevk almaya basladım bugune kadar yaptıgım masrafların icinde acımadıgım tek birsey oda hıdrolik direksiyondur.
direksiyon kutusunu 800 ytl ye aldım orjjınal ve sıfır olarak elimde onceden kalma pompa mevcutu perkins motordan cıkma
onu motora mota etım kasnagı da piyasada satılan 15 ytl lık kasnaklardan tornada işletip monte etim ayrı bir kayışla pompaya hareket verdim. hidrolik hortumcuya 150 ytl karsılıgında hortumlarını baglattım .
cok harika bir uyum icinde kulanıyorum cok rahat etim. tabi maliyetim 1000ytl civarında oldu pompanın orjınalını ve hortumlarında orjınalını almaya kalksanız montaj haric 1500 ytl alabilirsiniz .kısaca buna deger.

efendim bir soru da ben sormak istiyorum. 87 düz dizel 110'umdan 4. ve 5. viteslerde hız arttıkça, bir noktadan sonra ıslığı andıran bir ses geliyor. gazı biraz azaltınca ses kesiliyor ama özellikle uzun yolda rahatsız edici.
sizce nedir ne değildir,başına gelen var mı, bir aydınlık, bir yardım eli:smiley:)

sanayi'ye götürmeye bu aralar zamanım olmuyor. götürmeden önce neyle karşılaşırım bir bilmek istedim.
şimdiden çook teşekkürler...

bende land 110 kullanıcısıyım.. parmakla gösterilcek tarzda bi aracım var. askeriyeden çıkarılmış. fakat ben hazır toplankış aldım.. aracın kıymetini kullanmaya başlayınca anladım... bi üye arkadaşımız hız arttıkça ıslık gibi ses geliyo yazmış.. o ses ö şafttan gelio diye biliyorum ben.. ön şaftta dönüyo sürekli.. bana ondan demişlerdi.

Yusuf aracının bir resmini koyarmısın bu araya,
selamlar.

arkadaşlar yaklaşık 2 saattir okuyorum. 2 adet cj5 sahibi olarak cj lere devam diyorum. Ama bu iki saatten anladığım şu; bu bir aşk ve ben araçlarıma aşığım. Kahraman abi unimoglara laf atıp Nadir abi bozulduysa bende öyle bozuluyorum bu sevdaya dur diyenlere. Discovery kanalında bir cümle duymuştum, onarım programında.. HOBİSİ OLMAYAN ERKEK EŞİNİ ALDATIR...

herkese tekrar selamlar. daha önce de söylediğim gibi ben de bir defender kullanıcısıyım ve bu durumdan ziyadesiyle hoşnutum...ancak yazılanların ortak paydası olarak kafamda şöyle bir düşünce oluştu. defender, çamur, toz, toprak tutkunları için ideal bir araçtır ve belki de bu durumundan mütevellit şehir içinde de sürekli araç kullananlar için "hobiye yönelik" mükemmel bir "ikinci" otomobildir.

benim defender'ım sahip olduğum tek araç ve arazide kullanma fırsatını çok fazla bulamıyorum. ancak ona sahip olmaktan kaynaklı hiçbir şikayetim yok. evet bu aracı kullanmak bir "aşk,tutku vs" gerektiriyor.

evet bu araçlar sorun çıkartıyor, şehir içinde kullanmak güç, konforlu değiller, gürültücüler ama onları çok sevdiğimiz için herşeylerine katlanıyoruz. tamam işte aşk tanımı...

ancaaaaak yok mu bu araçları normal araçları kullanmak gibi mantıklı hale getirecek sebepler.bu araçlar "mantık" çerçevesinde değerlendirilince ikincil hobi aracı mıdır.yani bu yaratıkları kullanmak büyük şehirlerde yaşayan insanlar için sadece haftasonu eğlencesi midir.eğer öyleyse ben en önde gelen mantıksızlardan biriyim.ama değilse aklınıza gelen, tutku,aşk vs gibi gerekçelerder sıyrılmış "mantıklı" sebepleri yazmanız beni çok mutlu eder.

herkese sevgiler.

Bu aracı sadece asfaltta kullanıyorsanız, bence yazık ediyorsunuz, şöyle bir yolun dışına çıkın bence araç size aradığınız mantıklı sebepleri söyleyecek :smiley:

earthboundmisfit' Alıntı:
herkese tekrar selamlar. daha önce de söylediğim gibi ben de bir defender kullanıcısıyım ve bu durumdan ziyadesiyle hoşnutum...ancak yazılanların ortak paydası olarak kafamda şöyle bir düşünce oluştu. defender, çamur, toz, toprak tutkunları için ideal bir araçtır ve belki de bu durumundan mütevellit şehir içinde de sürekli araç kullananlar için "hobiye yönelik" mükemmel bir "ikinci" otomobildir.

benim defender'ım sahip olduğum tek araç ve arazide kullanma fırsatını çok fazla bulamıyorum. ancak ona sahip olmaktan kaynaklı hiçbir şikayetim yok. evet bu aracı kullanmak bir "aşk,tutku vs" gerektiriyor.

evet bu araçlar sorun çıkartıyor, şehir içinde kullanmak güç, konforlu değiller, gürültücüler ama onları çok sevdiğimiz için herşeylerine katlanıyoruz. tamam işte aşk tanımı...

ancaaaaak yok mu bu araçları normal araçları kullanmak gibi mantıklı hale getirecek sebepler.bu araçlar "mantık" çerçevesinde değerlendirilince ikincil hobi aracı mıdır.yani bu yaratıkları kullanmak büyük şehirlerde yaşayan insanlar için sadece haftasonu eğlencesi midir.eğer öyleyse ben en önde gelen mantıksızlardan biriyim.ama değilse aklınıza gelen, tutku,aşk vs gibi gerekçelerder sıyrılmış "mantıklı" sebepleri yazmanız beni çok mutlu eder.

herkese sevgiler.

Bu soru kartal yada şahin sahibi bir insanın, aracımı arazide kullanıyorum bana göre mantıklı sebepleri var,sizlerde buna ekleme yapabilirsiniz, demesiyle pek bir fark yok. Asfaltta kullanılacak olsaydı neden yerden bu kadar havada gidiyorsun yada ön difflere ne gerek var.Ama bana derseniz 1 tane aracım olsun her yerde gitsin, eyvallah.. Ama araziye girmeyecekseniz günlük kullanımda bana pek mantıklı gelmiyor. Sevgi aşk varsa, bu sevgi arazideki marifetlerden yada heybetli duruştan olabilir. Zevkler ve renkler farklıdır. Zaten piyasadaki arazi araçlarının %80 i arazi görmüyor. BU durumda 4 çeker arazi araçları ile dağa taşa giden bizler çoğunluktan aykırı davranmış oluyoruz, belkide gizli mantık burada.. Saygılar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri