LR Defender ambulans'a dair tüm bilinenler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,212

dalyan

Zirve
Merhaba arkadaşlar
LR ambulanslarla ilgili bildiğiniz bilgileri benimle paylaşırsanız çok sevinirim.92 model 35000km de ambulansım var ancak hakkında çok fazla bilgim yok.Bu konuda beni aydınlatacak arkadaşlara canı gönülden teşekkür ederim.Yeni öğrendiğim diğer 5 kapılılar kadar tutulmuyor ancak rampalarda daha güçlü ve konforlu kullanıma sahipmişTutulup tutlması beni çok ilgilendirmiyor ancak kullandığım araç hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum,üstatlar yardımınızı bekliyorum :smiley:Bu konuda sitede araştırmalarıma göre yeterli bilgi yok bu vesileyle dier ambulan sahibi ve yeni sahip olucak arkadaşlarada fikir verir diye düşünüyorum.Sevgi ve saygılarımla Ertan özer..

Etiketler
Ynt: LR Defender ambulans'a dair tüm bilinenler

Ertan bey ayni araçtan bendede var ben karavana dönüştürdüm. Eğer profilime girip alt kısımdaki linke tıklarsanız Ambulans Defender la ilgili A dan Z ye bilgilere ulaşabilirsiniz.

Selamlar

ERHAN

Erhan bey ilginizden ötürü çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi incelemeye başladım eminim çok faydalanacağım.Selamlar

Rica ederim , kolay gelsin , bence dogru bir seçim yapmışsınız ben çok memnunum ancak bilmeniz gerekirki bu araclara mükemmel ve aksama olmaksızın binmek isterseniz para harcamanız gereekecektır. Çünkü devlette kullanıldıgı için ödenek olmaması durumlarından ötürü araçtaki tüm parçalar orjinal yani 20 yıldır kullanılan parçalar, bunlar zaman ıcınde yavaş yavaş değiştirilmedikçe araç yolda kalabılır bu sizinde takdır edecegınız gibi çok normaldır . Yardıma ıhtıyacınız olan konularda yazabılırsınız.

Selamlar

ERHAN

Yardım için sizi rahatsız edeceğim kesin.Benim aracım yaklaşık 7 yıl yatmış o nedenle bazı aksaklıkları çıktı zaten ama onarıldı.Şimdi günlük olmasada sıkça kullanmaktayım ve gerçekten memnunum.Aracı sizin gibi bir proje ile karavan yapma düşüncesindeyim o nedenle zaman içersinde sizin önerilerinize ihtiyacım olacak.Şimdilik çiftliğe gidip gelmelerde kullanıyorum,2 tane 4 aylık kurt köpeğiim var onlarıda daha yavru oldukları için gider gelirken yanımda götürüyorum.Tabiki bir o kadar öte beride ve hanım 2 kızım tam benlik bir araç çok memnunum :smiley:Selamlar

:smiley: Güle güle kullanın biraz küçük olsada bencede iyi bir projeydi bu açıkçası ben pişman olmadım.
Uzun yollara çıkmadan araca km. yaptırmanız çok iyi çünkü sona gelmiş parçalar kendini belli etmeliki değişsinler ancak aşağıdaki parçaları hiç düşünmeden hemen değiştirin derim çünkü bunlar ya mutlaka çok yıpranmıştır yada karavan enerjisini beslemek için yetersiz kalacaklardır.

1- debriyaj baskı balata bilya
2- DEBRİYAJ MERKEZLERİ.
3- marş dinamosu
4- şarj dinamosu 100 yada 150 amper
5--karbürator
6-distribütor
7-kalorifer merkezi
8-radyator
Artı makarna gibi olan elektrik kablo ağı tamamen değişmeli + yürüyen aksam şüphesiz değişmeli.

Hiç düşünmenize gerek olmayan 3 önemli kısım var benden garantili bunlar:smiley:
1- motor
2- şanzıman
3- diferansiyeller.

Selamlar Erh.

Önerilerinize dikkate alacağım.Aracı yeni aldığımda karbüratörü temizletmek istemiştim usta şaşırdı hava tıpası orjinal dedi buda karbüratörün ilk kez açılması anlamına geliyormuş.Ama dediğiniz gibi debriyaj baskı balata ister gibi sanki.Bu arada araca 3 kez tesisat çekildi komple ilki acemi bir elektrikçiydi hata üzerine hata yapmış ikincisi kendi orjınal tesisatını kullandık oda yandı ancak üçüncüde rahatladım zaten beni en fazla yoranda bu elektrik meselesi oldu.Ayrıca lpg kullanımından dolayı yay kırdı araç onarımında araç gerçekten daha 35000kmde olduğu ortaya çıktı,inanılmaz.Tekrar çok teşekkür ederim.Ayrıca sizin formu okumatayım sonunu merakla bekliyorum.........

Rica edeerim önemli değil bende çok yardım aldım burdaki dostlardan.
Kolay gelsin okumanız :smiley:

erhan bey benimde ambulans kasa lr var benim sorunumda bu aracın avans ayarını tutturamadım otomatık ateşlemeye çevirdim ama ayarını düzgün yapacak bir usta tavsiye edebilirmisiniz istanbul da bildiginiz bir yer varmı teşekkür ederim.

kanatoglu' Alıntı:
erhan bey benimde ambulans kasa lr var benim sorunumda bu aracın avans ayarını tutturamadım otomatık ateşlemeye çevirdim ama ayarını düzgün yapacak bir usta tavsiye edebilirmisiniz istanbul da bildiginiz bir yer varmı teşekkür ederim.

Benim tüm mekanik işlerimi yapan bir maslakta bir servis var , aynı zamanda yakın arkadaşım özellikle tavsiye ederim çünkü yaptıkları işin arkasında dururlar ismi Erhan firma adı ERTEN MEKANIK telefonu 0532.6250544 benim tavsiye ettiğimi hatırlatırsanız iyi olur.

Selamlar

ERHAN

Bu konudaki bilgi benimde işime yarayabilir.Teşekkürler.

Rica ederim Ertan bey ... bu avatardaki Chevrolet değilmi ?? benim demeyin kıskanılacak kadar güzel :smiley:

Ynt: Lr Defender Ambulans'a Dair Tüm Bilinenler

erhan110' Alıntı:
Ertan bey ayni araçtan bendede var ben karavana dönüştürdüm. Eğer profilime girip alt kısımdaki linke tıklarsanız Ambulans Defender la ilgili A dan Z ye bilgilere ulaşabilirsiniz.

Selamlar

ERHAN

Erhan bey merhabalar
şu sıralar Ambulans kasa Defender almayı ve karavan olarak dizayn etmeyi düşünüyorum.
daha önce paylaştığınız bir yazınıza rastladım ve bu konuda (Ambulans kasa bilgi hk.) mümkünse yardımlarınızı rica ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri