Lütfen Yardım Edin

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kizzuwatna Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,524

kizzuwatna

Yeni Üye
Sevgili arkadaşlar,

Ben bir lada niva hayranıyım ve çiftçi olmam dolayısıylada bir tane niva almaya karar verdim. Taktir edersinizki Niva'da çok yakıt yakan bir araç. 1600cc eski kasa motor seçeneği, 1700cc motor seçeneğine göre, daha ekonomik ve vergisi daha düşük olmazmı? Niva kullanıcısı üstatlar bilgilerinizi paylaşırmısınız?

Etiketler
Ynt: Lütfen Yardım Edin

Öncelikle niva tercih sebebiniz olması güzel birşey.Araç almadan önce yakıt dışında diğer kriterleride baz almanız bütçenize katkı sağlayacaktır.1600 cc nivalar yaş itibarı ile temiz bulunamıyor ve birde buna bağlı olarak araçlar artık malzeme olarak yorgun.Buna bağlı olarak bakım gerektirdiğinden masraflı olabiliyorlar.Bu yüzden 1700 cc yeni model kondüsyonu daha iyi bir niva almanız bakım vb maliyetler açısından bütçenizi fazla zorlamayacaktır.Yakıt olarak değerlendirirsek 1600 cc ile 1700 cc arasında yakıt olarak fark yaratmayacaktır.1700 cc ve enjeksiyon sistemli bir niva karbratör sistemine sahip nivaya göre daha ekonomik olduğunu söyleyebilirim.Kısacası yakıt ve vergi dışında diğer kriterleride baz almanız daha makul olur.

Verdiğin bilgiler için sağol,

Ben badem bahçesine sahibiim. Bahçem dağda yer alıyor ve yolu bile yok. Mecbıuren 4x4 alacağım ancak bahçeye giderkende 40km asfalt yol gitmek zorundayım. Her hafta gideceğim için benim için ekonomi çok önemli. Ayrıca paramda yok şu anda en fazla 7-8 milyar civarında 4x4 alabilirim. Kriterleri ortaya koydum. Çıkış yolu arıyorum ne yapabilirim?

Dostum LPG+1600cc Niva düşünüyorum. Arkadaşımda bilgiler vermiş, ancak 1600 cc motoru yenilersem bana problem çıkarmayacağını düşünüyorum. Ne dersiniz?

kizzuwatna' Alıntı:
Dostum LPG+1600cc Niva düşünüyorum. Arkadaşımda bilgiler vermiş, ancak 1600 cc motoru yenilersem bana problem çıkarmayacağını düşünüyorum. Ne dersiniz?

en mantıklısı ..gerçi lada motoru kaça sıfırlanır , piyasaları ne civarda bilgim yok ..motor yenileme 1000 lira yer gibi nerden baksanız.ladacı arkadaşlar daha net cevaplarlar.aracın sağlam ,dayanıklı ve keçi gibi olduğunu biliyorum ..biraz şanzıman sesi olur ama oda sorun değl.

Dostum ben daha yeni 1978 model murat 131 şahin motoru yenilettim bana 980tl'ya mal oldu. Niva'da Fiat grubunda yer aldığından motor yenilemenin pahalı olacağını düşünmüyorum. Ne dersiniz?

onunda motoru fiyat motoru kadar tutar tutmaz nivada en önemli husuz karoserinmin ve şaselerinin düzgün olması mekanik her türlü halledilir parcaları cok pahalı degil kasası düzgün cürüksüz bir niva bulun alın

Karar vermek zor iş. Müsade ederseniz bir kaç sorum daha olacak. 1600cc motor 5 vitesmi? Birde Defransiyel kilidi ile bir nebze daha yakıt ekonomisi sağlayabilirmiyiz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Nivada parça-usta çok sorun olmaz hele de Adana gibi büyük bir şehirde...

1700 motor ve üzerinde sıralı LPG takılı bir Niva tavsiye derim... Hatta biraz sabredip araştırırsanız çeki demirlisi sizin işinize daha da yarar... romork vs. lazım olabilir.

Sıralı yani yeni nesil LPG ile eski sistem LPG arasında ÇOK fark var... dikkate alın derim...

Yakıt tasarrufu için 4x2 parçası var takıp denemek lazım...
http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=74.0

Yeni Nivamı aldım. 2006 model bir Nivam var artık... Tarsus'ta yaşayan değerli Niva sever ve gezenbilir.com üyesi Serkan Kaya'ya binlerce teşekkürler. Aracı zaten kendisinden aldım. Araça alınalı 2 gün oldu. Hevesimi biraz alayım resimlerini yayınlayacağım. Herkese teşekkürler.

Arkadaşlar,

Hayatımda ilk defa Niva kullanıyorum. Harika bir araç herkese tavsiye ederim. Yalnız şehiriçinde kullanacak arkadaşlar herşeyden önce yeni bir debriyaj seti alsınlar. Yoksa Roberto Carlos ile Brezilya'da top koştururlar:smiley:)

Yeni model niva alıp en güzel seçimi yapmışsınız.Baskı balata olarak valeo kullanırsanız çok fark yaratacaktır yanlız orjinal olmasına dikkat edin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,953
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR