Luxemburg

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GezenGen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,980

GezenGen

Zirve
Luxemburg’da tren istasyonundan şehri keşfetmek için tarayan gözlerime ilk çarpan lüks otellerin arasında anacaddede yer alan „Snack Istanbul – Chiche Kebab“ oldu. Merkez çok uzakta mıdır, otobüse mi binsem diye düşünürken yürümeye başladım. 10 dakika içinde 1994 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan eski şehire ulaşmıştım. Plato üzerine kurulu eski şehiri Avrupa kıtasına tarihi köprüler bağlıyor. Bu köprülerden en ünlüsü ise 1900-1903 yılları arasında inşaa edilen „Adolphe – bir diğer adıyla Yeni Köprü“. 42 metre yüksekliğinde ve 153 metre uzunluğundaki Adolphe köprüsü zamanının en uzun taş kemerli köprüsüymüş.

[attachment=1]

Bence en etkileyici olan şey, ilk defa 1644 yılında İspanyolların işgali sırasında yapımına başlanan platonun altındaki 23 km uzunluğundaki galeriler. Bundan 40 yıl sonra Fransız askeri inşaat mühendisleri ile 18. yüzyılda Avusturyalıların katkılarıyla galeriler daha da kuvvetlendirilmiş ancak 1867 yılındaki kayma sonucu kullanabilinen 17 km kalmıştır. Günümüzde ise platonun bir ucundan diğer ucuna uzanan bu yapının sadece % 10’u ziyarete açık. 1. ve 2. dünya savaşlarında da 35 bin kişi galerileri sığınak amaçlı kullanmışlardır. Bu nedenle Luxemburg’un bir diğer ismi de „Kuzey’in Cebelitarık’ı“.

[attachment=2]

Şehir dışında daha çok kaleler ve saraylar bulunurken eski şehirde ise yaya yolları, restorantlar, müzeler, anıtlar ve heykeller var. Bu heykellerden en önemlisi „Altın Kadın“ heykeli. 1. Dünya savaşında ölen askerlerin anısına dikilen heykel 20 ekim 1940’da Naziler tarafından yıkılmış. 1948 yılında restorasyonla eski görünümüne kavuşan heykel Luxemburgluların „Özgürlük ve Direniş“ sembolü.

[attachment=3]

Resmi dili Fransızca ve Almanca olan Luxemburg’da, Fransızca daha ağırlıklı olarak konuşulsa da herkes Almanca ve İngilizce biliyor. Bilgi almak için tren garındaki ve eski şehirin merkezindeki sabah 09’dan 18’e kadar açık olan turizm bürolarına başvurabilirsiniz. Eğer dolu dolu gezerseniz 2 gün içinde her yeri görmeniz mümkün.

[attachment=4]

1.jpg

3.jpg

DCP_1550.jpg

2.jpg

Etiketler
Ynt: Luxemburg

fotoğraflar çok güzel görünüyor elinize sağlık ben de haziranda göreceğim lüksemburgu sabırsızlıkla bekliyorum görmeyi:smiley:

Teşekkürler yorumlarınız için ;D Gerçekten çok küçük ama renkli ve güzel bir ülke.

kalmayı önereceğiniz bir otel varmı acaba gercekten fotolar hos güzel ve kücük bir ülkeymiş duydugum kadarıyla:smiley:

Bizim ilçeler kadar küçük. Bütçeye bağlı kalacak yer ama Yasha otel orta karar bir yerdir.

toplam iki kişi 100 120€ max olacak bi yer ama sehir merkezine bayaa yakın bi yer biliyormusunuz cunku 1 gun ayıracaz ve gezdiğimiz kadarıyla artık:smiley: birde otopark sorunu oluyormu genelde?

Ben Avrupa'da trenle geziyorum, Almanya haricinde. Ama genel olarak çok küçük bir şehir olduğu için park yeri vardı ancak pahalı olabilir. Dediğim otel beklentilerinizi karşılayabilir. İyi planlarsanız 1 gün yeterli olabilir, ben de çok kalmadım zaten.

Avrupa Lonely Planet kitabını alırsanız daha uygun alternatifler de mevcut. İyi yolculuklar dilerim.

çok kişiden duydum ama kitabı göremedim bir fotosu veya internetten alabileceğim yer varmı? sanırım birkac kitabı var bu Lonely Planet ın.

Lonely planet'in birçok kitabı var (hatta Hindistan kitabında katkımdan dolayı teşekkür bile var ;D ). D&R'larda ve megavizyonlar'da var normalde. Hepsinde aynı kitaplar olmuyor ama.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,962
Kayıtlı Üye Sayımız
166,722
Kaydolan Son Üyemiz
maestrobd

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.