Malum Sitede Yayınlanan Araç Fiyatları Gerçekleri Yansıtmıyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan takomistik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,659
Ynt: Malum Sitede Yayınlanan Araç Fiyatları Gerçekleri Yansıtmıyor.

işin açıkcası bende bulsam aracıma koyarım acaba kaçak mazotun litresi ne kadar ben şahsen aracıma full den alıyordum ama daha almayacam mazotları sorunlu euro mazot diye satıyorlar ama kırsal motorınden daha kötü birde bu gemilere alınan mazotu satanlar varmış oda alıyor vergisiz nesiz satıyor her tarafımız vergi oldu yukarıda arkadaşın dediği gibi 1 ay değilde yunanistan fransa gibi 1 kac gün kapatabilsek birlik beraber olup ama olmuyor anca korna çalıyoruz kulaklarına pamuk tıkayanlara aslında bizde salataya soğan olmaz :smiley: kimse kusura bakmasın ben mazota zam geldiğinden beri arabama binmiyorum bu da kendimce protesto yöntemi yatsın anasını satayım

Etiketler

Biz üç kişi bir araya gelelim 6 ayrı fikir çıkar gerisini siz hesaplayın.
O nedenle biz bir araya çok zor geliriz ancak ülkemiz işgal edilince eğer iş işten geçmemişse.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Ergün Bey,
ben full'den mazot almanızı pek tavsiye etmem, arabanın çekişini düşürüyor ve daha bir çok sıkıntı çıkartabiliyor. kısa vadede karlı gözükse bile ileride başınızı ağrıtabilir. Yanlış anlamayın ama her malın bir değeri vardır altında satandan da kaçacaksın, üzerinde satandan da :D
tabiki karar sizin
bilginize

teşekkürler bi kaç kişiden daha duydum full den şikayet çok fazla olmuş zaten son alışımdı zaten

avci 16' Alıntı:
bunun nedemek oldugunu bilgisi olan paylasirsa bilgilenmis oluruz ....
eski araçlardan yüksek vergi yeni araçlardan düşük vergi alınacak anlamına geliyor,yani euro 5 normlarına göre daha az karbon salınımı yapan daha düşük motorlu ve daha yeni araçların vergisi düşük, yaşlı havayı fazla kirleten büyük motorlu araçların vergisi yüksek olacak...avrupadaki sistem gibi, hani artık avrupa standartlarında yaşıyoruz ya(!), eski araç kullananlar sırf keyiften eski araç kullanıyorlar ya(!) aslında yeni araç alabilecek eskidiği zaman çöpe atabilecek maddi duruma eriştik ya(!) o yüzden sevgili hükümetimiz "madem standartlar avrupa vergimiz neden avrupa olmasın" demiş, kendi aldıkları maaşları ortalama olarak düşünmüş ve böyle mükemmel bir uygulamaya(!) imza atmış...hayırlı uğurlu olsun, e artık araçlarımızı satıcaz mecbur sonra "durmak yok yola devam" ama araçla değil tabi yaya...

Arkadaşlar,
Kanun koyucu herzaman haklıdır, bilmiyormusunuz yoksa.Bakın onlar nekadar çevreciler hep birlikte gazetelerde okudukya TBMM 'ye nekadar çevreci otomobil kiraladılar.Bu otomobiller hep çevreci.
Bazıları için çevre sadece ÇEVRE YOLLARINDAN VE O YOLLARIN ÇEVRESİNDEN İBARETTİR (örnek Sultanbeyli İlçesi bir dönem mahalleyken TEM otoyolu sayesinde çevreye yararlı bir yer oldu).
Çevre için ağaç dikmek yerine otomobillere vergi uygulamak daha kolay kim ne derse desin.
Ha birde her iktidarın ürettiği zengin holdingler varya işte onlara uyguladıkları vergi indirimlerini, sevgililerine, kapatmalarına, çoluk çocuklarına aldıkları şirketlerinin üzerine kayıtlı olan teknelerin ve lüks otomobillerin giderlerini bizden alabilmek için çıkartılan bir yasadır.Bu paraların toplamından acaba kaçtane fidan dikilecek göreceğiz.

"eşek olana semer vuran çok olur".kimse alınmasın bende bunun içindeyim...

maresal' Alıntı:
eski araçlardan yüksek vergi yeni araçlardan düşük vergi alınacak anlamına geliyor,yani euro 5 normlarına göre daha az karbon salınımı yapan daha düşük motorlu ve daha yeni araçların vergisi düşük, yaşlı havayı fazla kirleten büyük motorlu araçların vergisi yüksek olacak...avrupadaki sistem gibi, hani artık avrupa standartlarında yaşıyoruz ya(!), eski araç kullananlar sırf keyiften eski araç kullanıyorlar ya(!) aslında yeni araç alabilecek eskidiği zaman çöpe atabilecek maddi duruma eriştik ya(!) o yüzden sevgili hükümetimiz "madem standartlar avrupa vergimiz neden avrupa olmasın" demiş, kendi aldıkları maaşları ortalama olarak düşünmüş ve böyle mükemmel bir uygulamaya(!) imza atmış...hayırlı uğurlu olsun, e artık araçlarımızı satıcaz mecbur sonra "durmak yok yola devam" ama araçla değil tabi yaya...
avrupada 1aylik 1500ero-2000ero arasi .suzuki 2000modell jip 3000ero 2004model 7000-8500ero arasi .sizgelin gerisini karar verin ..... :eek: :eek:

Bence AB ye gore yapilmasi cok mantikli, ama haberdeki duzenleme cok yarim yamalak. Iki nokta var;

1- Dizele vergi sacmalik. Amac cevreyi korumaksa bu neden? Tam tersine dizeli ozendirmek lazim. Asil kitle olan ulkede en cok satan 1.3-1.6 lt hacimli araclarda dizele buyuk ragbet var. Bunu benzin+lpg ye yonlendirmeye calisiyorlar. Hem benzin satilsin, hem lpg satilsin.

2- Klasik arac plakasi uygulamasi da getirilsin o zaman. Madem AB ye gore o da gelsin. Klasik statusunde olan araclar bu vergilerden muaf olsun.

Arac alirken OTV ve KDV zaten yeterli degilmi? Her yakit alista da vergi odemiyormuyuz? 6 aylik vergi nasil bir mantik? Arabaya binmeye devam ettigim surece ben ne yapiyorum ki vergi oduyorum? Basta ben ne odedim o zaman?

Madem yapilacak ne motor hacmi ne yakit tipi ne yasi. Kasko bedeli uzerinden yapilsin. Her noterde her arac icin durmadan guncellenen degerler coktan bicilmis. Belli yuzdesine gore yapin belli basli araclar yanmasin.

2.el piyasasina gelince. Tamamen arz talep meselesi. Avrupada bir ulkeden baska bir ulkeye arac cok rahat satilabiliyor. Amerika zaten devasa. Turkiye piyasasinda ise arz a gore arac sayisi cok kisitli. Bu da az sayida olan ilgilendigimiz modellerde isi saticiya birakiyor. Burda bence sorumluluk aliciya dusuyor.

Diyelim ki bir aracin piyasasi 10.000 TL. Adamin araci temiz donanimli vs. 16.000 TL istiyor. Aramayin. Kimse aramazsa mecbur fiyati dusurecek, ya da senelerce ilan o sekilde kalacak. Arandikca adam satilacagini dusunuyor, mesaj geldikce o zaman bu kadar eder diyor ilan oyle kaliyor ve bakan diger ilan verecekler onun araci su kadarsa benimki bu kadar diyor fiyat yukseliyor.

Bu vergiler cikinca da hicbirsey degismez. En fazla 10.000 TL lik arac 6.000 e dusse gozumuz o arac icin ona alisir piyasa o olur gene millet birbirine baka baka yukseltir. Belkide piyasa kitlenir adam 10 a aldiysa niye 6 ya satsin?

2. elde cozum yolu sifirdan basliyor. Ilanlarda gorup kizdigimiz rakamlar zaten 0 fiyatlarinin yansimasi. OTV, KDV ve 6 aylik vergiler duzelmeden sacma 2.el piyasasi daha da sacmalar. Bazi modeller dusecegine artiyor.

Ayni aracin dusuk modeli daha pahali, 6 aylik vergisi daha dusuk diye.

Merhabalar,
Vergileri, tüketim mallarına yaptıkları zamları, kendi maaşlarını ve buna benzer şeyleri AB ŞARTLARINA göre yapıp, işi olup çalışanın, memurun, emeklinin, dulun ve yetimin maaşlarını TÜRKİYE ŞARTLARINA GÖRE yapanların ve sebep olanların dilleri damakları öyle bir kurusunki en büyük nehirlerde, okyanuslarda dahi bir yudum su içemesinler, çok sıkışsınlar küçük ve büyük tuvaletlerini yapamasınlar patlasınlar.Hiç bir organları çalışmasın tutukluk yapsın, başkalarına imrenerek baksınlar, hiç birşeyden zevk alamasınlar, zevk alabilecekleri şeyleri yapamasınlar, kurusunlar.

afedersiniz amaG.T.grn şemsiye açılmaz diyenlere teksözüm bu iktidar şemsiyeyi açmaya niyetlenmiş hayırlı uğurlu olsun....

çevre için düzenleme yapılıyorsa lpg li araçlardan minimum vergi alınması gerekir...
bugün 90 model 95 model araçların hala tüketiciye hizmet ettiği bu arada yedek parça sektörünüde ayakta tuttuğunu gözardı etmemek gerek....
eğer bir vergi düzenlemesi getiriliyorsa bence

1 lpgli ve 1.6 motordan daha küçük yaşı ne olursa olsun kasko değeri 10bini geçmeyen araçlardan en az verginin alınması....( bu araçlardan alınacak verginin asgari ücretin en fazla %10'u geçmemesi)
2 1.4 motor hacimli dizel euro4 üstü yaşı ne olursa olsun bütün araçlardan en düşük dilimden vergi alınması....
3 eski aracını hurdaya ayıran ve en az gaz salınımı olan bir araç satın alan araç sahiplerinden ötv ve motorlu taşıtlar vergisi alınmaması....
4 lpg dönüşüm sistemlerindeki ötv nin ortadan kaldırılması ve kdv nin %5 e çekilmesi....
5 yeni araç alımlarında banka kredilerinde kredi faizinin devlet tarafından desteklenmesi.... faizin devlet tarafından karşılanması....
mesela bence böyle bir yasa hazırlansa ben hayır demem...
yada devletimiz deseki mtv yi kaldırıyoruz...
mtv vergisini lpg-benzin ve dizel yakıta yüklüyoruz...
az yakan araç alın az vergi ödeyin dese ... en doğru sistem bu olur....
tabi yakıtların çevreye zararına görede üzerine binecek ek maliyet hesaplanmalı ve lpg den en az motorinden en fazla vergi alnımalıdır... ;D ;D ;D ;D ;D

kıralım köprüdeki askerleri artırın sıra olmasın işe geç kalıyoruz!!!!

muradım iyi demissinde hayallerden öte degil dediklerin. mazot çok pahalı vergi çok pahalı kazançlar düşük ben sadece maddi açıdan sıkıntıya düştügümden aracımı sattım. maddi açıdan sıkıntıya düşme sebebimse artık eskisi kadar makarna satamamaktan dolayı pirimleri hak edemedigimden. pirimleri hak edememe sebebimse son 2 yılda kayseriye açılan yaklaşık 200 üstünde ulusal magazanın olması. ulusal magazalarda satış yapmanın bedeliyse fabrikanın anahtarını vermekten geçiyor. yerel piyasa gittikçe zayıflıyor. güçlü daha uygun fiyata daha çok bedellerle kamyon bazlı pazarlık edip, ürün alırken zayıf bizleri tatmin etmeyen ve şişirilmiş fiyatlarla ürün alıyor. bunun nedeniyse fabrika zarar ettigini güçsüzden almaya çalışmasından kaynaklanıyor. ben bir satıcı olarak potansiyeli düşük müsteriye maliyetinden dolayı daha yüksek fiyat çekiyorum. çok şubeli bir marketse kamyonlarla akıl almaz derecede sipariş gücüne sahip oldugu için daha uygun fiyata pazarlık gücünü ortaya koyarak ürün alıyor ve daha karlı satıyor.

bu şu anlama geliyor ;

robin hut eskiden zenginden alıp fakire veriyordu.

zamanın robin hutlarıysa fakirden alıp zengine veriyor.

mustafa abi olayın en can alıcı noktasını yakalamışsın zaten sorunun başıda burdan kaynaklanıyor...
devlet vergiyi alsın kimse devlete vergi almasın demiyor fakat vergiyi verecek halkın ne halde olduğunu parayı nasıl kazandığını gören yok ...

dün gece mersinden geldim benzin faturası önümde ve faturada yazanları buraya yazıyorum herkes baksın görsün verginin vergisini alanlarada selam olsun...

kurşunsuz benzin 95 oktan1 lt birim fiyatı akaryakıt dağıtım şirketinin bana sattığı fiyat 1.964300 tl+birim ötv1.85370tl =3.818000tl x %18 kdv 0.68724 tl + =4.50524+0.10krş nakliye =4,60524 tl.... istasyon maliyeti şuan pompa fiyatım 4.740 tl

şimdi ötv bir vergi ise ana para ve ötv yi toplayan zihniyet kdv ile çarpan alırsa ötv vergisinin kdv sinide almış oluyor
yani verginin vergisi bugün bu sistemdeki çarpıklık geçmişten beri gelmekte gelmekte ama ne eskiler nede yeniler bu sistem böyle olmaz bu adaletsizliktir halkı enayi yerine koymaktır diyen olmamıştır...
halkta zaten halinden memnun olduğu seçim ve seçimden sonra yapılan anketlerde vs gayet ortadadır...

benim hayalim yukardada söylediğiniz gibi gerçekleşmesi zor devletin cebine para koyan halk değil halkın cebine para koyan bir devlet bu millet için gerçekten hayaldir....
:-[ :-[ :-[ :-[ :-[

Arkadaşlar,
Ülkemizde kaçak yakıtın hangi istasyonlarda satıldığını hep biliyoruzda ne yapalımki bilmesi gerekenler de biliyor fakat birşey yapamıyorlar.
Vergi toplama işi için rahmetli dedemin sınav sorusunu buraya yazayım,
Rahmetli dedem TAHSİLDAR olacak sınava girer ve tek soru sorarlar.
Komisyon sorar: ....... köyüne, ....... oğlu ... nın evine gittin vergiyi istedin fakat evde kimse yok ne yaparsın?
Dedem yanıtlar: Kapıyı çalar vergiyi alırım,
Komisyon sorar: ....... evde yok nasıl alırsın?
Dedem :Ben alırım.
Komisyon :Dedikya kendisi evde değil nasıl alırsın?
Dedem :Seve seve alırım, ben gittimmi parayı alırım.Der ve atlı tahsilder olur.
İşte rahmetli dedem gibi vergiyi kaçırandan o vergiyi seve seve alacak eleman bulduğumuz gün sadece yakıt değil her şey normal fiyatına gelir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR