nazifayvazoglu
Canım eşim sevda Ayvazoğlu ❤
Değerli arkadaşlarım.Size bu konuyu yazmamın amacı fırsatçılara göz açtırmamak.Hali hazırda 94 model vitara jlx sahibiyim.birkaç gün önce aracımın baskı balataları sön günlerini dahi doldurmak üzereydi.Fiyat konusunu çok araştırdım .400-550 arası rakamlar çıktı karşıma.Tabiki bu kore malına çıkan fiyattı.Bir arkadaşımın yardımı ile İstanbul Aksaray da bütün araçların yedek parçacıları olduğunu öğrendim.İşimin gereği Gebzede olduğum için İstanbul aksaraya gittim.Ve gerçekten bizim parasızlıktan işsizlikten dert yanan sanayi ustalarının gerçek bir cambaz olduğunu öğrendim.Cambaz diyorum çünki onlarda parçaları buradan tedarik ediyorlar.İşin üzücü tarafı ise 80-100 lira arasında değişen parçayı bize 250 lira gibi lanse etmeleri.250-300 arasıda işçilik rakamı çıkarıyorlar bizim gibi araç sahiplerinden %300 gibi kar yapıyorlar.Bu tamamen insanlık dışı bir olay bence.Benim size tavsiyem araç için yedek parçanızı gidin burdan kendiniz tedarik edin.Kargo ilede gönderiyorlar.ben böyle yaptım.Sonuçmu ? 85 lira debriyaj seti 100 lira işçilik anlaştım.Toplam gitme gelme parası dahil 215 lira.Çevremeden çok işitiyorum baskı balata değişimine 550 lira verenler var.Aman derim.Dikkat edin.Kazıklanmayın.Umarım bir çok arkadaşıma yardımcı olur yazdıklarım.