Manuel Vites Debriyaj Setinin En Ucuz Değiştirilmesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nazifayvazoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,728

nazifayvazoglu

Canım eşim sevda Ayvazoğlu ❤
Değerli arkadaşlarım.Size bu konuyu yazmamın amacı fırsatçılara göz açtırmamak.Hali hazırda 94 model vitara jlx sahibiyim.birkaç gün önce aracımın baskı balataları sön günlerini dahi doldurmak üzereydi.Fiyat konusunu çok araştırdım .400-550 arası rakamlar çıktı karşıma.Tabiki bu kore malına çıkan fiyattı.Bir arkadaşımın yardımı ile İstanbul Aksaray da bütün araçların yedek parçacıları olduğunu öğrendim.İşimin gereği Gebzede olduğum için İstanbul aksaraya gittim.Ve gerçekten bizim parasızlıktan işsizlikten dert yanan sanayi ustalarının gerçek bir cambaz olduğunu öğrendim.Cambaz diyorum çünki onlarda parçaları buradan tedarik ediyorlar.İşin üzücü tarafı ise 80-100 lira arasında değişen parçayı bize 250 lira gibi lanse etmeleri.250-300 arasıda işçilik rakamı çıkarıyorlar bizim gibi araç sahiplerinden %300 gibi kar yapıyorlar.Bu tamamen insanlık dışı bir olay bence.Benim size tavsiyem araç için yedek parçanızı gidin burdan kendiniz tedarik edin.Kargo ilede gönderiyorlar.ben böyle yaptım.Sonuçmu ? 85 lira debriyaj seti 100 lira işçilik anlaştım.Toplam gitme gelme parası dahil 215 lira.Çevremeden çok işitiyorum baskı balata değişimine 550 lira verenler var.Aman derim.Dikkat edin.Kazıklanmayın.Umarım bir çok arkadaşıma yardımcı olur yazdıklarım.

Etiketler
Ynt: Manuel Vites Debriyaj Setinin En Ucuz Değiştirilmesi

Merhaba
Çok haklısınız,hem iş yok diyorlar hemde parcaları 3 katına bize satmaya çalışıyorlar,kesinlikle parcayı kendiniz alın ben öyle yapıyorum.Birazda işten anlayınca ustaların işi zor . Pazarlık şart .
en fazla bir kere fazla para alırlar sonra zor :D

Murat kardeşim maalesef durum öyle.Ben Ankara Siteler esnafıyım.Siteleri veya herhangi bir şehirde Mobilyacı esnafları bilirsiniz.Yada duymuşsunuzdur.Artık mobilyacılık diye bir sektör kalmadı diyebilirim.Sebebi kim ? Tabiki bu sektörde çalışan esnafın kendisi.Şu anda hepsi bitti tükendi.Şükür ben bu sektörde değilim.Allah onlarada kolaylık versin.Halbuki mobilya sektöründe talep gün geçtikçe daha çok artıyor.Müşteri hazır kalıplara fabrikasyon usulü çalışan firmalara yönelmiş durumda.Sebebi geleceğini düşünemeyen kendini bilmez esnaflardan bazılarının müşteriyi anlayamaması ve kazıklamaya çalışması.Yanlış anlaşılmasın hepsi demiyorum bazıları.Kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef.İşte bu canlı bir örnek.Ben diyorum ki oto sanayimizinde geleceği göz önünde ,akıbeti belli.İnşallah akıllarını başlarına toplarlar haklı kazancın peşine düşerler.Haksız kazançtan kimse bu güne kadar kar etmemiştir,etmeyecektirde.

Her usta kendi hakkını almalı bu normal ve hakktır ,fakat 4 çekercıyız diye bizi yolmaya kalkmasınlar. bir kere olur sonra asla olmaz, kaybedilen 1 müsteri aslinda 1000 müsteridir.
sonrada iş ypk derler . insan ustasına gönul rahatlığı ile gtmeli ve yillarca bu olmalı.

Tek bir laf diyorum ayaklarını denk alsınlar kendilerinden sonra gelen ustaların da istikballeriyle oynamasınlar.Onlar şimdi bizi kazıkladıklarını zannediyorlar ama farkında değiller,kendilerinden sonra gelecek kişilerin ekmeğini çalıyorlar.Bu çok büyük bir vebal.Kimse kalkamaz bunun altından.

Ben yaklaşık 1 yıl önce İzmir yetkili servisten orjinal debriyaj setini (baskı, balata, rulman, tel) 400 tl'ye aldım. Denizli sanayide değiştirme için de 250 tl ödedim. Sizin aldığınız set de orjinalse iyi kazık yemişim. En azından bundan sonra yemeyeyim.

Sayın Abdullah bey.Benim 85 lira dediğim Japon değil Kore malı.Japon malının fiyatını tek bir yere sordum 200 lira dedi.Ama başka yerlere de sorsam bu fiyatta düşecekti eminim.Ayrıca Kore malı diye tabir ettiğimiz ürün Valeo.Yani bu markada kendini dünyada kanıtlamış bir marka.Ben Fransız markası diye biliyorum,yanılıyorda olabilirim.Sonuçta çok kaliteli bir ürün bu da.Size üç tane parçacının telefonunu veriyorum adresleri İstanbul Aksaray Tiryaki hasan paşa caddesi.Bütün yedek parçacılar bu cadde ve ciarındaki sokaklarda.Onun için tam adres vermiyorum.
Volkan oto = (0212) 633 10 01 - 633 10 71
Vizyon oto = (0212) 589 84 60 - 589 95 41 - 586 07 62 - 589 04 21
Auto japan =(0212) 632 17 88 - 529 68 00

ben şilede biten debriyajımı iyi bir ustaya 150 lira işçilik ve baskı balata orjinal suzuki nin kullandığı baskı valeo ve balata bir japon malıydı hatırlamıyorum toplam 100 lira civarında aldım bilya jimny e göre bulamadım o yüzden eskisini kullandık. bide rolant ı tornacıda taşlattım eğer bilye bulursanız oda 30 tl civarı gibi birşey toplam 280 liraya mal oldu bana

not takılan baskı ve balata samurai parçalarıdır ayrıca suzuki baskıyı valeodan temin etmektedir. ayrıca kendi parçalarımı birinci elden yedek parçacıdan temin ettim.

Nazif bey size katılıyorum, birde benim Suzukicilere tavsiye edebileceğim bir yer var.Okmeydanı'nda Özdoğan otmotiv. Burası yetkili servis, ancak o görmeye alıştığımız plaza havasındakiler gibi değil, bir camiinin zemin katında faaliyet gösteren son derece mütevazi bir işletme.Sahibi Beytullah bey yine son derece mütevazi ve vicdan sahibi bir insan, müşterinin velinimet olduğunun bilincinde olan bir işyeri.Ben aracımın bakımlarını burada yaptırıyorum, şu ana kadar bir sorun yaşamadım.Suzuki sahibi arkadaşlara fikir olsun istedim.Herkese selamlar..

Ufuk Bey bahsettiğiniz yerin telefonunu da verirseniz çok daha yardımcı olmuş olursunuz, en azından benim gibi uzakta yaşayanlar için...

Haklısınız Şenol bey.Ben konuları inceledim bu başlıkta konu açmak için ama bu yazıyı göremedim.Demekki Hakan beyi ve yazılarını iyi takip etmek gerekiyor.Ama yinede unutulmuş bir konuyu tazelemiş olalım bizde.Bu konu gündemde olsun bütün suzikiciler malzemeyi nerden tedarik edeceğini bilsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR