Mazlum Milletler ve Süper Devletlerin Sömürge Politikası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,780
Ynt: Mazlum Milletler ve Süper Devletlerin Sömürge Politikası

Taksim Özgürlük anıtına dikkat A:Sovyetler Birliği Türkiye Elçisi ARALOV
B:SSCB Askeri ve Deniz İşleri Halk Komiseri K.E.Voroşilov

evet bu A ve B işaretlerindeki kişiler SSCB temsilcileridir. Atamızın arkasında ki ve yanındaki diğer kişiler ise İsmet İnönü, Fevzi çakmak ve Türk milletini temsil eder.
[attachment=2]

 

Etiketler
Ynt: Mazlum Milletler ve Süper Devletlerin Sömürge Politikası


Öncelikle şunu belirteyim ben sovyet yanlısı değilim. ancak şunları unutmamak lazım Türkiye olsun SSCB olsun ikiside anti-emperyalist, halkçı idi ( Kruşçev'e kadar) yani aynı Türkiye Cumhuriiyeti gibi karşı devrimler her iki ülkede de başlayana kadar bunu daha önce Tarih bölümünde Türk ve Rus devrimleri başlığı altında paylaşmıştım. o yüzden Rusya sadece çıkarları uğruna Türkiyeye yardım etmemiştir. Sosyalizm Ezilen uluslara yardım elini uzatan bir ideolojidir. ve Leninist Rusyada bu ideale inanmış bir ülke olarak Türkiyeye ve Atatürk'e unutulmaz yardımlarda bulunmuştur.

Ayrıca Atatürk benimde aslen oralı olduğum yere yani Eğin'e Kendi ismini vermiştir Kemaliye aynı zamanda eğin'in komşu ilçesinede Lenin'in ismi İLİÇ ismini koymuştur.
Kurtuluş savaşında yardımlarından dolayı Atatürk bakanlar kurulu kararıyla Eğin halkının yardımlarından dolayı ''Sizler Kemale ermiş insanlarsınız size kendi ismimi armağan ediyorum, aynı zamanda Kurtuluş savaşında bizlerden yardımlarını esirgemeyen, SSCB'nin ebedi önderi yoldaş Lenin'in isminide komşu ilçenize veriyorum demiştir ve böylelikle Ulu önder ATATÜRK ve yoldaş LENİN'in böylesine iki büyük devrimcinin ismi ilelebet sonsuza dek birlikte yaşayacaktır...
 

Ynt: Mazlum Milletler ve Süper Devletlerin Sömürge Politikası

Sayın Mehmet Can Bey, Atatürk komünistleri bu kadar sevdiği içinmi Komünizm'i Türkiyede yasaklamış sizce.

İşaret ettiğiniz tiplerin o şahıslar olduğundan nasıl bu kadar eminsiniz.
O anıtın yapılış tarihini biliyormusunuz sadece merak ettiğim için soruyorum
 

Ynt: Mazlum Milletler ve Süper Devletlerin Sömürge Politikası

Mete hocam konuya isinmişken devaminida bekliyoruz.
 

Ynt: Mazlum Milletler ve Süper Devletlerin Sömürge Politikası


Anıtın yapıma başlama tarihi 1925 olması lazım ayrıca bütün kaynaklarda yazar o kişilerin ismi hatta yolunuz taksime düşerse anıtın önündeki yazıda da yazar.