Mercedes G Almak Üzereyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doktoribrahim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,591
Ynt: Mercedes G Almak Üzereyim

benzinden dizel olur, hem da bal gibi.. :smiley:

benim cabrio fabrikadan 230GE cikti, 5 yil oyle kullandim. 14-18 mil arasi yapardi, beni maffetti yaz aylarinda kibrisda tatil yaparken :eek: lpg'den haberim ve bilgim olmadigi icin w124 300d motor alip taktirdim. super olmus, ama benzinin konfor yok tabii. off road torku artti ama ;) hemda duz motor oldugu icin turbo sorunu yok. benim cabrio 4 vitez,ve uyumu cok guzel oldu. yakit borulari, benzin deposu hep ayni, difransiyeller hep ayni. tek calsimayan devir saati, ama onu ben uzerine dusmedim. bilmedigim, ve sonradan ogrendigim tek konu su; dizelin mazot pompasi motor yaninda. benzinli G'nin pompasi, arka tekerlegin sasi icinde :-\ ikisi beraber iyi olmazmis ::smiley: simdi iyi oldu. bir depo ile 330 mili yaptigini hatirlarim. unutma ki bu motor 463'un aynisi, ve benim G hem cabrio hem de kisa sasi.

Etiketler

aslında düşündüğümden de çokmuş yakıt tüketimleri
LPG taktırmadan GE280'e binmek imkansız gibi duruyor
single pointten kastın nedir hüseyin abi
eski sistem mi?
bi de bunların dönüşümü ne kadar tutuyor bilen var mıdır?

yasa, yasar gardas. tam soyledin ;D

ayrica senin x90 off road hazirlikli olunca lutfen resim at ;)

volvo'nun bu halini hic gormedim. gercek low 4x4 vitesi varmi?

selamlar

Hüseyin Bey Selamlar,

Sanırım amerikada X90'ı aşağıdaki hale getirmişler ben bu kadar yapmayı düşünmüyorum hem masraf hem de yapacak usta bulmak zor olur bu kadarına da gerek yok bence. Ben sadece lastikleri biraz yükseltip (5cm ya da yaklaşık 2 inç) ayrıca getle de 2 inç ya da 5 cm yükselttimmi aracın altı yaklaşık 25-27 cm gibi olur ki benim şartlarıma göre gayet yeterli hale gelir. Alt koruma işi için kısa şasi vitaralarda uygulanan kalın alüminyum sac ya da demir sacdan yaptırmayı düşünüyorum. Ön ve arka tamponları sökmeyi düşünmüyorum. Şimdilik vinç düşünmüyorum ama manuel bir çekici yapma fikrim var caraskallarla bendeki dağcılık iplerini birleştirdikmi işimi görür diye düşünüyorum.

X90_don_michlle_107.jpg

adam güzel yapmış ama yaşar bey haklısınız
bizim gibi sürücüler için gereksiz masraf olur
fazla yani

GE280 gibi bir araç için LPG dönüşümü ne kadardır
saygılar

yasar arac muthis, ama extreme. turkiyede oyle arac muayeneyi gecermi?

ibrahim, ingilterede lpg o arac icin 1700 euro civarinda.

simdilerde benim G300'e lpg takiliyor. leonardo marka, cok kaliteli italyan mali. 65 litrelik lpg deposu'da sasi arasina monte ediliyor. arac simdi irlanda'da, o yuzden resim yok ama arac gelince resim cekip yollarim kibrisa dogru yola cikmadan ;)

Yakın zamanda ben X90 için lpg taktırmayı düşündüğümden araştırma yapmıştım. LPG dönüşümü proje dahil olmak üzere markasına göre 800 TL ile 1600 Tl arasında değişiyor. Bu ara Antakyadaki Atikerde 990 TL'ye 12 taksitli kampanya var olay heryerde geçerli mi sizin oradaki yetkili servise bir sorun derim.

onur kardeş sıralı sıstem 1500 ytlcıvarı ben 3 sene range rover kullandım tuplu kapalı garaja gıremessın toplum senı asaglar rencıde eder maalesef .Dugune gıttın tum tanıdıkların arkada hoooop gerı bas ınanamassın o anda arabanın tum karızması bıter Ben yasadım bılıyorum.Sana tavsıye yavas olsun dızel olsun sadece benzınde ınanılmaz yakıyor.ben burda yararlı sıteler dıye yazdımtum teknık ozellıklerı var hemeen hemen her modelın ıncele mutlaka.

sağolasın alper abi
oraya bir bakayım
senin de arabayı gördüm ama seninkine güç yetmiyor ne yazık ki
bahsini geçirdiğim GD300 kısa şasiye 27000 verdim
adam güldü desem yeridir
daha fazla da veremem valla
benim de aslında uzun şasi aklımda
hem çok ağır off-road yapmayacam
öyle hendeklere tümseklere çıkmayacam
arkaya yolcu alırken arabadan inmek hoş değil
bi de arkada hatırı sayılır bir bagajı var
hal böyleyken bagaja bir kocaman tüp koymak garip oluyor
farkındayım ama
GDye güç yetmiyor abi
eskiden olsa fiyat farkını anlardım ama artık benzinle dizel aynı fiyat farkını çıkarmak için 100 yıla yakın sürmek gerekiyor
benim eskiden bir 1,9TDI VW golf'üm vardı.
ben<inli 1,6 parasında gitti
artık dizele rağbet yok ama fiyatlar arasında uçurum devam ediyor

hayır, eski teknoloji havayı kirleten araçlardan havayı kirlettikleri oranda vergi alınacak dolayısıyla insanlar büyük motorlu araçlardan vergisi nedeniyle vebaldan kaçarı gibi kaçtığı şekilde eski teknoloji dizel motor araçlardan da kaçacaklar fiyatlar da makul olacak

yasarergun' Alıntı:
hayır, eski teknoloji havayı kirleten araçlardan havayı kirlettikleri oranda vergi alınacak dolayısıyla insanlar büyük motorlu araçlardan vergisi nedeniyle vebaldan kaçarı gibi kaçtığı şekilde eski teknoloji dizel motor araçlardan da kaçacaklar fiyatlar da makul olacak
,

Hocam dur allahaşkına, gözünün yağını yiyeyim.
Unimog 74 , Acmat 87 model.Bi de dediin gibi vergi gelirse gitti bizim babacanlar. ;D

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/anasayfa/10734942.asp?gid=229

biz tartışaduralım sibel can kapmış G 500'ü 350 000 TL'cik :D
arabadaki geçtim arazi vitesini ön ve arka kilidin nerede olduğunu ve nasıl hangi durumda kullanılacağını bilsin ve kullansın dama çıkıp "ben zaten her acının tiryakisi olmuşum" diye bağırırım :D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR