hus55
Zirve
Ynt: Mercedes G Almak Üzereyim
vay guzum vay !
simdi sibel'cigi sevdim ;D
vay guzum vay !
simdi sibel'cigi sevdim ;D

mogzilla' Alıntı:,
Hocam dur allahaşkına, gözünün yağını yiyeyim.
Unimog 74 , Acmat 87 model.Bi de dediin gibi vergi gelirse gitti bizim babacanlar. ;D
doktoribrahim' Alıntı:bir yabancı(TC vatandaşı olmayan, yani çift pasaport değil)
Türkiyeye geldiği taşıtı burada satmak isterse
biz buna talip olabiliyor muyuz
bunu alırken vergi ödüyorsak bu vergi miktarı ne kadar oluyor?
saygılar
hus55' Alıntı:ibrahim hos geldiniz. G serisi dusunmen cok hosuma gitti dogrusu. o linkte olan 230GEL cok guzel gorunur, ve ellenmemis !!! tam original bir model. 230 motor kucuk gorunsede inanma, cok ekonomikdir 300GD ile kiyaslayinca ama daha konforlu. birde lastik ve jantlar tam fabrika cikma. bu ne demek? motor yorgun degil demek,rolemalar[wheel bearings] asinmis olma sansi az demek. koltuk tumari ilk kez gorurum turkiyede original halde kalsinve aracin orta vites bolumunde olan 4 dugme camlar icin,yani fabrikadan takma.....
kardeş resimdeki araç snnmi çok mrk ettim aracı resimlerini nerdn görebilirim özellikleri vs neler
sen iyi bir makinist bul, mercedesden anlayan. motoru bir baktir, lpg sistemi duzenli devreye girer cikar baktir[lpg ustasi bul izmir yoresinden]. on tekerlekleri hava kaldirip ellerinizi saat 6 halindeyken [alttan ustunden tutun ve sallayin] on bearinglerde bosluk olmasin. yay ve amortisorleri kontrol et. G arka yaylari kirmaya cok meraklibenzin deposu pasli olmasin, vitesin arkasinda bulunan 4x4leri deneyin; one itince 4x4 high,saga itince yine ayni, arka cekince orta pozisiyona neutral olur yani G hareket etmez,tam geri ise 4x4 low. cok kisa mesafede bunlar kontrol olur,cakilli kaygan zeminde deneyin. birde dumen duz halde el fren yaninda olan o iki degirmi dugmeleri yukari cekin, zor cekilir uzun zaman calismadiysa ama yukari kalkarlar. onlar ve arka difleri kilitler. cekin onlari ve kaygan zeminde yavas yavas surun,devir saatin altinda bulunan iki kare kirmizi isik yanmasi lazim.
bonnet'i acin fren, ve dif yaglari ayni benzer, kontrol edin her ikisi dolu olsun. bazen diflerin deposu bosalar bir yerden akitma olduysa.
simdilik bu kadar,kafanizi sisirttim !! ;D