Mercedes G Almak Üzereyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doktoribrahim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,591

Etiketler

Ynt: Mercedes G Almak Üzereyim

burada adı geçen izmirde bir GE280 vardı ya
ilanı pasif hale almışlar
satıldı herhalde :smiley:
bizim yazışmaları takip edenler var galiba :smiley:
burada şu araba iyi dense 1 haftaya kadar satılıyo :smiley:
neyse alana hayırlı olsun diyelim
kazasız belasız kullanır inşallah

Ben keyifle okuyorum araç arayışınızı.
Ama off-road amaçlı alın ya da almayın piyasada daha çok bulunan araçlar her zaman daha ucuz fiyatlara satılır.
Bugün Pajero, Land Cruiser'da bir Jeep Cherokee veya G. Cherokee adetlerinde olsaydı emin olun fiyatları daha uygun olurdu.
Sizin kararınızdır saygı duyarım ama bence Pathfinder, Cherokee, G. Cherokee, Discovery Seri 1 gibi daha çok bulunabilir araçlara yönelin.
Ben de beli bir süre Cherokee ile arasındaki iki kilit farkının sadece 5000 TL tutması ve sorunsuzluğu sebebiyle 10.000 TL daha pahalı VX 80 baktım ama gerçekler değişmiyor.
Sonuçta G serisi'nin eski modelleri sanki 200.000 Euro'luk sıfırlarında olan donanım seviyelerindeymiş gibi el değiştiriyor.
Ama eski modelleri çoğunlukla Botaş'tan çıkan arazi öncelikli konforsuz modeller.

mogzilla' Alıntı:
,

Hocam dur allahaşkına, gözünün yağını yiyeyim.
Unimog 74 , Acmat 87 model.Bi de dediin gibi vergi gelirse gitti bizim babacanlar. ;D

Nadir Abi bir temenniden ziyade er ya da geç ama varacağımız yer orası diye düşünüyorum. Ayrıca sizinkiler koleksiyon aracı falan kategorisine alınıp vergisi uygun hale getirilemiyor mu ?

Aslında haklısın tabii ki.Ben sadece kendimize ve kanun koyucu ile uygulayanlara güvenemiyorum.Baksana Almanya'da tıkır tıkır işleyen TÜV konusunu bile bir kaç ay içinde kendimize benzettik.
Eeeeeeee kolay değil Türk olmak.

Kolay değil Türk olmak deyince bununla ilgili aklıma bir anekdot geldi.
Gayet iyi bildiğiniz gibi Türkiyede bilimin öncüleri Cumhuriyetimizin ilk yıllarında 1917 Rus ihtilalinden ve !930'larda Hitler zulmünden kaçan Rus ve Alman bilim adamlarıdır.
İşte bunlardan biri Türkiyeyi çok seviyor ve TC vatandaşlığına geçmek için başvuruyor.Uzun uğraşlardan sonra ve Yüce Önder'in de onayı ile TC vatandaşlığına geçiyor.Fakat yabancı uyruklu iken 4-5000 Lira olan maaşı da 1000 Lira'ya düşüyor.Bir toplantıda denk geldiği Atatürk'e konuyu açıyor.
Atatürk gülerek cevaplıyor :
'' Gördün işte Hocam , Türk olmak kolay değil '' ;D

Ankara Üniversitesindeki hem fen fakültesi hem ziraat mektebi hem de baytar mektebinin hocalarının tamamı neredeyse almanyadan gelen hocalarmış. Benim hocalarım ikinci nesildi biz onlardan sonraki 3. nesliz. Yaşlı hocalar alman hocaları ile anılarını anlatırlardı.

bir yabancı(TC vatandaşı olmayan, yani çift pasaport değil)
Türkiyeye geldiği taşıtı burada satmak isterse
biz buna talip olabiliyor muyuz
bunu alırken vergi ödüyorsak bu vergi miktarı ne kadar oluyor?
saygılar

yukarda da bahsedildigi gibi G serileri konforsuz basit ben 7 sene range rover kullandım konfor olarak gercekten alakası yok ama sonucta Galendewagen işte ne bilim hep beni çekti.Çogu insana göre şekilsiz ama sonucta her zaman satılıyor.Eski model bir cherookiyi cok zor satarsınız ama g bekler ve satılır .

doktoribrahim' Alıntı:
bir yabancı(TC vatandaşı olmayan, yani çift pasaport değil)
Türkiyeye geldiği taşıtı burada satmak isterse
biz buna talip olabiliyor muyuz
bunu alırken vergi ödüyorsak bu vergi miktarı ne kadar oluyor?
saygılar

hocam o iş mevzuat hazretlerinden dolayı biraz zor

ama siz yabancı plakalı bir G serisini Türkiye'de iken kaçak orman ürünü ile yakalatır da el koydurursanız sonra da araç satılırken açık artırma ile satın alırsanız durum değişebilir ? :D :D :D ama size yedirirlermi orasını bilemem adı üstünde açık artırma herkese açık ve ucu açık :D

Nadir Abi bu konuda son sözü söyleyebilir benimki sadece beyin cimnastiği :D

benim bildiğim de böyle bir aracı direk alamayacağımız yönünde
yani getiren kişi kesin dönüş yapıp Türk vatandaşlığına geçerse
olabiliyormuş ama 1 sene aracı satamıyor diye biliyorum
ama kulaktan duyma
herhangi bir yeri okumuşluğum yok
atıp tutuyorum yani :smiley:
Nadir abi bilir doğrusunu

Arkadaşlar bu araç için ne düşünürsünüz?
fiyatı hayli fazla ama

http://www.arabam.com:80/ikinciEl/Ilan/Detay/1661834?yeniResimNo=3&MarkaModel=1992-MERCEDES-G-300#detail

hus55' Alıntı:
ibrahim hos geldiniz. G serisi dusunmen cok hosuma gitti dogrusu. o linkte olan 230GEL cok guzel gorunur, ve ellenmemis !!! tam original bir model. 230 motor kucuk gorunsede inanma, cok ekonomikdir 300GD ile kiyaslayinca ama daha konforlu. birde lastik ve jantlar tam fabrika cikma. bu ne demek? motor yorgun degil demek,rolemalar[wheel bearings] asinmis olma sansi az demek. koltuk tumari ilk kez gorurum turkiyede original halde kalsin ;) ve aracin orta vites bolumunde olan 4 dugme camlar icin,yani fabrikadan takma..... ;)

kardeş resimdeki araç snnmi çok mrk ettim aracı resimlerini nerdn görebilirim özellikleri vs neler

sen iyi bir makinist bul, mercedesden anlayan. motoru bir baktir, lpg sistemi duzenli devreye girer cikar baktir[lpg ustasi bul izmir yoresinden]. on tekerlekleri hava kaldirip ellerinizi saat 6 halindeyken [alttan ustunden tutun ve sallayin] on bearinglerde bosluk olmasin. yay ve amortisorleri kontrol et. G arka yaylari kirmaya cok merakli :D benzin deposu pasli olmasin, vitesin arkasinda bulunan 4x4leri deneyin; one itince 4x4 high,saga itince yine ayni, arka cekince orta pozisiyona neutral olur yani G hareket etmez,tam geri ise 4x4 low. cok kisa mesafede bunlar kontrol olur,cakilli kaygan zeminde deneyin. birde dumen duz halde el fren yaninda olan o iki degirmi dugmeleri yukari cekin, zor cekilir uzun zaman calismadiysa ama yukari kalkarlar. onlar ve arka difleri kilitler. cekin onlari ve kaygan zeminde yavas yavas surun,devir saatin altinda bulunan iki kare kirmizi isik yanmasi lazim.

bonnet'i acin fren, ve dif yaglari ayni benzer, kontrol edin her ikisi dolu olsun. bazen diflerin deposu bosalar bir yerden akitma olduysa.

simdilik bu kadar,kafanizi sisirttim !! ;D

abi bu araç daha önceden konu oldu forumda
gidip bakılmış
sorunları varmış
bahsini geçiren kişi vazgeçmişti
hangi konu başlığı altında olduğunu bulamadım
ama sağolasın
benim şimdilik bazı ödemelerim oldu
askıdayım
ama araştırıyorum
kaçmayacak bir makine bulursam ne yapıp edip almaya çalışırım
onun dışında bazı güzel araçları bulunca buraya getiriyorum
takip edenler de yararlansın diye
saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR