Mercedes GL serisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aykutturhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,935

aykutturhan

Ana Kamp
bu aracı camurlar içinde görmeyince üvey evlat muamelesi yapmışız.:smiley:
MBT resmi sitesinden alıntılarla aracı tanıtmaya calısacağım. akabinde sahsi görüşlere yer veririz.

GL 320 CDI 4MATIC ve GL 420 CDI 4MATIC

[attachment=1]

GL 320 CDI 4MATIC ve GL 420 CDI 4MATIC
GL 320 CDI 4MATIC motor neslinin en yeni üyesi bir V6 dizel tarafından desteklenmektedir. Çok hassas yakıt ölçümü ve enjeksiyon zamanlaması temin etmek için piezoelektrik enjektörler kullanan bir yüksek basınçlı doğrudan enjeksiyon sistemine sahiptir.

Motorun geliştirilmesinde geleneksel bir dizel birimine kıyasla; zincir aktarımının optimize edilmesi ve yeniden tasarlanan motor kapağı tarafından ses seviyelerinin azaltılması gibi yenilik ve ilerlemeler sağlanmıştır.

Tüm bu özellikler 165 kW (224 hp) motor gücü sonucunu vermektedir. GL 420 CDI 4MATIC'deki motor da EU4 emisyon değerlerine uyabilmek için bir partikül filtresiyle donatılmıştır.

GL 420 CDI 4MATIC silindir başına dört valfli ve yüksek basınçlı doğrudan enjeksiyon sistemli yeni geliştirilen V8 dizel motoruna sahiptir. 225 kW (306 hp) motor gücü ve 700 Nm azami tork sağlamaktadır.

GL 320 CDI 4MATIC:
Ortalama yakıt tüketimi: 9.7–10.0 litre/100 km

GL 420 CDI 4MATIC: Ortalama yakıt tüketimi: 11.6–11.8 litre/100 km

7G-TRONIC 7 vitesli otomatik şanzıman

[attachment=2]

7G-TRONIC otomatik şanzıman, mevcut duruma ve sizin sürüş stilinize göre daima en uygun vitesi bularak ve tekerleklere yüksek çekiş/ivme gücü sağlayarak işin zor kısmını sizin yerinize yapar.

Hızı bir dereceye kadar artırmak istediğiniz takdirde vites küçültmeyle birlikte ivme sağlama işlevi faaliyete geçer: Gaz pedalına köküne kadar basın ve böylece şanzıman azami ivme için hemen en uygun vitesi seçsin.

Daha keskin ivme tepkileri için vites düşürürken bazı vitesler bile atlanabilir. İstediğiniz takdirde, direksiyon simidi vites değişim tuşlarını kullanarak vitesleri elle de değiştirebilirsiniz

Güç Aktarımı (GL 320 CDI)

Sürüş Sistemi : 4x4 Elektronik çekiş sistemli 4ETS
Şanzımanlar : 7G-TRONIC
Otomatik Şanzıman Oranları : 4.38/ 2.86/ 1.92/ 1.37/ 1.00/ 0.82/ 0.73/ R1 3.42/ R2 2.23
Son Dişli Aktarma Oranı : 3.45

Yürüyen Aksam (GL 320 CDI)

Ön Aks :Çift salıncak kollu süspansiyon
Arka Aks :Çift salıncak kollu süspansiyon
Amortisör (ön/arka) :AIRMATIC / Havalı süspansiyon, uyarlanabilir süspansiyon
Lastik Ebatı (ön) 265/60 R 18 H
Lastik Ebatı (arka) 265/60 R 18 H
Direksiyon Hidrolik kremayer direksiyon sistemi
Frenler (ön) Havalandırmalı disk fren
Frenler (arka) Havalandırmalı disk fren

Silindir sayısı/düzeni V6
Silindir Hacmi (cm3) 2987
Nominal Güç (kw( HP) 165 [224]/3800
Nominal Tork 510/1600-2800
Sıkıştırma Oranı 17.7 : 1
Hızlanma 0-100 km km/h (sn) 9.5
Azami Hız Yaklaşık (km/h) 210

OFROAD
GL'nin altı parçalı plastik gövde altı panelleri arazi sürüşünde ekstra koruma sağlar.

Standart olarak bulunan Off-Road paketi, ön tarafta paslanmaz çelikten yapılan takviyeli bir kartelle bu korumayı tamamlamaktadır.

Sudan geçiş derinliği 90 mm yükseltilerek 600 mm seviyesine çıkarılmakta ve böylece kayalık arazide veya suda geçişleri kolaylaştırmaktadır.

ADS ve 4 ETS sayesinde aracın sürekli stabil konumda olması sağlanmaktadır. Araç, arazi kullanımında da asfalt sürüşteki gibi düz ve sessiz bir sürüş sağlayabilmesi amacına yönelik geliştirilmiştir.

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

gl-class_offroader_overview_drivetrainchassis_petrolengines_715x230_11-2007.jpg

gl-class_overview_drivetrainchassis_transmission_715x230_06-2008.jpg

gl-class_technicaldata_dimensions_frontback_715x230_06-2008.jpg

gl-class_technicaldata_dimensions_roof_715x230_06-2008.jpg

gl-class_technicaldata_dimensions_side_715x230_06-2008.jpg

Etiketler
Ynt: Mercedes GL serisi

aracın konfor donanımı ise neredeyse Mercedes S serisiyle yarışıyor.
Anahtarsız sürüş keyless go,
Araç güvenliğinde devrim olarak kabul edilen 6. hissi olan otomobil: PRO-Safe
Araç takip sistemi Distronic Plus
park pilot
iç ambiyans, comand/aps navigasyon
bluetooth, entertaintmen sistem, i-pod, dvd, adaptif farlar vs vs.
klimaydı elek. camdı hafızalı koltuktu sunroof'tu bunları zaten özellik niyetine saymıyoruz bu arabada..:smiley:

cok aramama rağmen maalesef aracın adamakıllı camurlu resimlerini bulamadım ama yine de bikac tane ekleyelim.cok yakısıklı bir araba, bunun offroad halini dusunsenize,
camur lastikleri, winch bumper, roof rock, snorkel... nasıl da yakısırdı??

[attachment=1]

bu da amg versiyonu, ön panjura dikkat
[attachment=2]

plakaya ve manzaraya dikkat, sahibini takdir ettim:smiley:
[attachment=3]
[attachment=4]

2007-mercedes-gl-class-27_800x0w.jpg

31_2008_Mercedes_Benz_GL550.jpg

55099CA77429481DA943306198A6D099.jpg

MB_GL-widestar_1011_1024x768.jpg

G- serisinin yerini tutamaz, yaklaşma ve uzaklaşma açıları çok kötü, hem yeni 4x4 sistemleri henüz arazi koşullarında güvenilirliğini sağlamış değil, g-serisinin askeri alanda da kendisini ispatlamış hatta ve hatta körfez savaşında bile amerikalılar tarafından denenmişliği karşısında, gl arazileştirilmiş bir sedan olarak geliyor bana.

bence süper ve birçok suv dan daha iyi off road performansı var .

su arabanın off road modifiyeli bir örneğini bulamadım koca internette. hiç mi kimse off road'a hazırlamamıs bunu? camurlu fotosu bile yok neredeyse...

bu da aynı araca ait.. makete benzemiyor aklımızı karıstırma şimdi. plakasını mı sorgulasak?? :smiley:

28193F434FC745C680B3248C95D00451.jpg

hocam masallah dediğin gibi maketmiş. resmi google search'ten almıstım kaynak siteyi buldum sen öyle söyleyince.
aynen şöyle yazmış adam :
''GL'yi beğenirim. Resmen amiral gemisi ve şık olmuş. 1/18 diecast model araba koleksiyonumdan 2007 model Mercedes GL 500'ün 2007 yazında gittiğim Alanya kalesinden çektiğim iki karesini ekliyorum. ''

valla sen söylemesen gercek olduğunu düşünmeye devam edecektim :smiley:

Bizim yaptığımız tür offroad'a gelmez bu araç.Light geziler için belki.
Bizzat kendim denedim.Geçtiğimiz kış G ile düz 3.vites geçtiğim yerden GL 4 çeker konumda geçemedi.
Ama tabii her şey bir yana , YILDIZI yeter. ;D

Aracı TR'ye ilk girdiğinde denedim. (Tabii satış danışmanının avantajları:smiley: )
yeni arabaları showroomun en orta yerine koyarız ama bu arabayı 2 gün sonra kaldırmak zorunda kalmıştık. o kadar büyük ki, vito bile ardında gözükmüyordu. köşelere bir yere attık.:smiley:

sürüş deneyimlerine gelince. yaklaşma ve uzaklaşma açısı gercekten kötü ama airmatic süspansiyon çok iyi iş görüyor. motor cok sessiz ve güçlü. max. torku cok geniş bir devir bandında sunuyor. 7-g tronic sanzımanla mercedes muhendislik olayının neredeyse suyunu cıkarmıs. vites gecişleri hissedilmediği gibi gaz mudahelelerinize anormal hızlı cevap veriyor. zaten bu sanzıman halen 3000 cc ve üstü motorlarda S, R, ML, CLS, SL, CL gibi araçlarda kullanılıyor.
arazi kullanımına gelince aracta ciddi bir yukarı artikülasyon problemi var. biraz zorladığınızda tekerleklerden bir ya da birkacı havada asılı kalabiliyor. sanırım konfor kaygısı ve devasa ebatlar bu duruma etken olmus.

ama hafif off road sartlarında ise inanılmayacak bir stabiliteye sahip.. arac cidden düz asfaltta gidiyormus gibi ilerliyor.
Erciyes eteklerinde Tekir yaylasında aracı 40-60 km hızlarında kullandık ve inanın cayımız dökülmedi.

coğu standart lux sınıf SUV'a nazaran aracın ciddi bir arazi ruhu var.

aykutturhan' Alıntı:
hocam masallah dediğin gibi maketmiş. resmi google search'ten almıstım kaynak siteyi buldum sen öyle söyleyince.
aynen şöyle yazmış adam :
''GL'yi beğenirim. Resmen amiral gemisi ve şık olmuş. 1/18 diecast model araba koleksiyonumdan 2007 model Mercedes GL 500'ün 2007 yazında gittiğim Alanya kalesinden çektiğim iki karesini ekliyorum. ''

valla sen söylemesen gercek olduğunu düşünmeye devam edecektim :smiley:
valla alanya kalesine çıkmamıştım gittiğimde.. ama manzara tanıdık gelmişti :smiley: neyse en azından ebatı tutturmuşuz :smiley: bide ben sistemden plakaya baktım hyundai accent'e kayıtlı:D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR