Merhabalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motkun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,889

motkun

Ana Kamp
Yer
Çanakkale
Web
cssk.org
Sonunda namusumuzla bir merhaba dileyebilirim herhalde. Aslında uzun zamandır forumun üyesiyim ve her köşesinden pek çok şey öğrendim. Her yazanın ellerine sağlık. Gezenbilircileri saygıyla selamlıyorum.
"Neden namusunla" diye sual edecek olursanız dün hayallerime kavuştum ve Defender'imi aldım. Onunla ilgili korkunç hayallerim olduğundan adını Heyula koydum (u uzun, l ince okunacak). Altta Heyula'mı görebilirsiniz. İnşallah buradan öğreneceklerimle onu çok daha güzel bir hale getirip resimlerini tekrar sizinle paylaşabilirim.
Heyula 18 yaşında bir 110. 2,5 benzin + LPG'li, önde 3600 kg.lık bir Warn vinci olan, renginden de anlaşılacağı üzere zamanında PTT'de (o zamanlar Telekom diye yabancı bir şirket yoktu tabii :D ) iştigal eylemiş, oradan bir meslekdaşıma, sonra da bana gelin gelmiş dünyalar güzeli bir yaratık.
Yaşadığım yer çok muhtemelen Defender'le sahipleri gezsin, görsün diye yaratılmış bir yer. Kazdağlarıyla, en uzun sahil şeridiyle, yüzölçümüne göre en geniş orman örtüsüyle, şehitlikleri ile bilmeden geçilip gidilmeyecek, illa ki durulacak olan ve bir devrin battığı yer. Eee, boşuna elin Helen'i kocasını bırakıp deniz aşırı kaçmamış buralara :D
Ben hayalime kavuştum. Darısı tüm dileyenlerin başına. Daha güzelleri hem de inşallah.

dsc02989as.jpg

By motkun at 2010-09-21
Heyulam dekanlığın önünde

dsc02988a.jpg

By motkun at 2010-09-21
Heyulam ve ben

dsc02982a.jpg

By motkun at 2010-09-21
Kazdağları Ayazma'dan bir güzel köşe

Etiketler
Ynt: Merhabalar

insanın hayallerine kavuşması helede bunun en asil arazi aracı olan defender olması çok güzel bir duygu olmalı ;D hoşgeldiniz. gezi resimlerinizi bekleriz, mersinden selamlar :smiley:

Hayırlı, uğurlu olsun. Güle güle kazasız belasız kullanmak nasip olsun.

Selamımı alan, sevincimi paylaşan değerli dostlar; sevgili bora1071, nkurtkaya ve Ertuğrul Açıkgöz. Çok teşekkür ederim. Yalnız olmadığımı, benimle ortak hayalleri olan pek çok kişinin daha yaşadığını bu forumda öğrendim. İyi ki kurmuşlar ve sizler iyi ki varsınız.
Saygılarımla

Teşekkürler sevgili Çağlar, çok dikkatlisiniz ;) Motosikleti mıcırda kaydırınca kaportada minik bir hasar kaçınılmaz oldu. Maalesef beden ruh ile aynı yaşta değil, ama gönül ruhu dinlemeye devam edecek herhalde ;D

bende yıllarca gece gündüz motora bindim, bu sitedeki arkadaşlarla hikayelerimiz hep benzerdir aslında :D

çok zevkli bir uğraştır senelerdir akılda olan bir aracı alıp uğraşması.kimi zaman kızarız arıza çıkardığında veya daha nekadar para yediricem sana diye ama vazgeçemiyoruz..

sanıyorum bu sitedeki arkadaşları ve bizim gibileri özgür hissettiren bir tutku bu.

tekrar zevkli uğraşlar, kolay gelsin.

Merhabalar;

Öncelikle geçmis olsun dileklerimi sunmak istiyorum ve sizi bu sevdaya tutulup sevdiğinize de ulaşmanızdan dolayı tebrik ediyorum.

Ben de DEFENDERI OLMAYAN DEFENDER SEVDALISI olarak sizin bundan önce beklediğiniz gibi önce burada bulunan tüm üstad lardan bilgilenmeye çalışarak tam anlamıyla pişmeye çalışıyorum.

Sizin heyacanınıza ortak olmamak mümkün değil, allah yolunuzu açık etsin, kazasız ve bol çamurlu günler nasip etsin.

Saygılarımla.

hayırlı olsun :smiley:allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin .darısı başıma

Bir devrin battığı yer!Aslında her türk evladının mutlaka gidip görmesi gereken yer Çanakkale(sedhür bahir,kilit bahir vs)İnsan orada daha iyi anlıyor bazı şeyleri,bir birine geçmiş mermiler vs orda ister istemez farklı bir ruh hali kaplıyor insanı.Aramıza hoş geldiniz,yeni defenderiniz hayırlı olsun...

Değerli dostlar, sevgili necil, sertem41, irfan acar, mu7y ve dalyan: Güzel dilekleriniz, sıcak karşılamanız için çok teşekkür ederim.
Sevgili sertem41 ve irfan acar, başınıza geldi mi bilmem, hani evinize sevdiğiniz cinsten bir minik dost (kedi, köpek gibi) almaya niyetlenirsiniz, uzun süre arar sorarsınız da bir gün bahçenizde o dostlardan birini size sığınmış olarak bulursunuz ya. İşte benim Defender'im öyle geldi bana. Ben dostumu değil, dostum beni seçti. Sizin de dostunuz siz onu bulamazsanız inanın bir gün kapınızda bitecek ;)
Sevgili Ertuğrul Açıkgöz, doğrusu o güzel anın heyecanından kolumdaki beyazı ben de unutmuşum, yoksa o kolumu arkaya saklar da çekerdim fotoyu ;D
ve sevgili dalyan, Gelibolu tarihi yarımadasını pek çok gezmişliğim vardır. Her seferinde orada yaşanan o insanüstü direnişi, insanın ülkesi için canını gözünü kırpmadan feda edişi içimi saygıyla, heyecanla ve bir ürpertiyle doldurur. Orası dünyadan bir yere pek de benzemiyor.

Bu arada dostlar, muhtemelen ayrı bir başlık açmam gerekirdi ama kirlilik yaratmamak için burada size danışmak istediğim bir şey var. Heyulam 50 TL.lik LPG'yi 30 km.de içti. Hani şehirlerarası sabit 90 ile gitmedim, şehiriçi, kırmızı ışıklarda sürekli dura dura taş çatlasın 50 km hızla gittim ama bu sarfiyat her halükarda olağanüstü yüksek. Önce iyi ihtimalden başlayarak LPG sistemini kontrol ettireceğim (her ne kadar gaz kokusu olmasa da), ancak kötü ihtimal olursa motoru ne yaptırmam gerekiyor?

Sevgili dostum 30 kmde 50tllik gaz sarfiyatı anormal bir durum tabiki.Ancak gaz tamamen bittimi yoksa gösterge de bitikmi görünüyor?Eğer göstergeye göre değerlendirme yapıyorsanız büyük ihtimalle yanılıyorsunuz.Minimum 50 tllik lpg ile en az 100km yol katetmelisiniz.Gösterge yanıltıcı oluyor gaz bitik gibi ama siz devam edin taki tamamen bitene kadar.Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR