Meriva ile Takaslayacak 4*4 Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karakoosh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,667
Ynt: Meriva ile Takaslayacak 4*4 Arıyorum

İlgilenirseniz 98 model orjinal Japon koyu yeşil yaklaşık 4 yıldır bindiğimiz aile arabamız jlx uzun kasa bir aracımız var.İlgilenme sebebimiz arabaya yakalaşık 4 yılın 2 yılı gibi bir süredir eşim ve oğlumuz biniyor.Onlar okula gidip geliyorlar.Ben kendi okuluma arkadaşlarla gidiyorum.Yaz döneminde özellikle ben biniyorum çok seviyorum fakat eşim illaki ford ka veya Opel corsa diyordu fakat Meriva da gerçekten hoşuna gitti.Ben de kendime kısa kasa bir suzuki düşünüyorum.Arabada modifiye yok fakat stepne de dahil olmak üzere lastikler scorpion /pırelli 4*4 lastik yeni.Komple servis bakımlı servis hariç hiç usta görmedi yani ben aldıktan sonra.Baskı balata,egsoz bütünfren balata ve ön diskler yeni yapıldı.Özellikle sorunsuz binmek için komle şanzumanı indirtip bakım yaptırdım.Üst bagaj,önler hariç komple perde ve camlarda film var.Aldığımdan beri ilk çalıştırdığım zaman kontak termiğinden kaynaklanan fren balata lambası yanıyor fakat kontağı çok az oynattığım zaman ışık sönüyor.Serviste arıza teste tabii tuttuk herhangi bir arıza görünmüyor.Komple kontak seti şu an zannedrsem 250-260 ytl civarında Ankara otostop mağazalarında var görülüyor.Zamanım olmadı.Exper otodan Serkan bey sadece termiğin çıkmsaı var demişti.Fakat orayla da ilgilenemedim.Fakat bana sorun çıkartmadığı için de tamir yoluna gitmedim.

Etiketler

öncelikle herkese merhaba ;
bugün denk geldi 87 model bir def daha aldım ,sanırım diğerini artık satabilirim.

servet bey bir def daha alırsam ailem çıldırır teklifiniz için teşekkürler ,

engin hocam ; discositin fotoları ve özelliklerini bir yazsan kaç model nedir ne değildir? ilgimi çeker.

sayın kedicik ; suzuki hayatımda hiç kullanmadım nasıldır bilmem,niyetim avrupa birliği sınırlarından çıkmamak ama araç hakkında bilgi resim fikir sahibi yapar beni.

Selam ben de teşekkür ederim ilginize.Fakat beni biraz şaşırttınız çünkü hayatımda hiç suzuki kullanmadım diyorsunuz niyetim Avrupa Birliği dışına çıkmamak diyorsunuz fakat Suzuki Jimni'ye kendiniz teklif vermişsiniz.Söylemeden edemedim işte.Söylemesem kendime kızacaktım.Tabii ki karar sizin saygı duyuyorum.

Önder,

Senin işin zor: Meriva, Rav4 + 2 x Defender... kolay gelsin :smiley:

Benim Discosit 1998 model. Arabanın orjinali 2.0lt benzinli motora sahipti. Geçtiğimiz yıl sonuna doğru motoru ve şanzımanı söküp 130PS Puma motor (mekanik mazot pompalı olanı) ve 6 ileri MT82 şanzıman taktırdım. Aracın kendi yapısında 2 bölgeli manuel klima, elektrikli camlar ve yan aynalar, merkezi diferansiyel kilidi, ön ve arka manuel sunroof'lar, far yıkama sistemi mevcut. Araç 7 koltuklu ve tamamı faal. Aracın orjinal kilometresi 192000'de. yeni motoru araç 185000'de iken takmıştık.

Araca sonradan yaptırdıklarım:
- Motor değişiminde orjinal yapıyı çok bozmamak için 300TDI radyatörü ve turbo cooler'ı kullanıldı, hava filtre kutusu metal olduğu için Defender'ınki tercih edildi.
- 235 85 16 Goodyear MTR,
- Arka diferansiyele Detroit LSD kilit,
- Safari Snorkel,
- Bearmach 2" yükseltme kiti için ağır hizmet yaylar,
- Tuffback 2" uzun ağır hizmet amortisörler,
- yükseklikleri ayarlanmış viraj denge çubukları,
- polybush pabuçlar,
- castor correction kit,
- tamamı 6mm el yapımı ön çelik tampon, çeki noktaları 12mm
- T-max EW9000 vinç (sıfır)
- T-max çift akü şarj / split sistemi
- 2 adet Mutlu 640CA 72A akü (vinç için olanı gümüş, vinçleme sırasında ikisi beraber kullanılabiliyor)
- Bearmach ön takım alt koruması
- Bearmach diferansiyel korumaları (ön ve arka)
- Alan Midland 100 Plus araç telsizi (ruhsatlı)
- Arkada römork çeki sistemi
- El yapımı tavan sepeti (sis farları dandik, onları görme :smiley: bir akşam gezintisine katılabilmek için acilen alıp taktığım ama sonra değiştirmediğim için orada duruyorlar),
- Sis farları orjinal Discovery düğmeleri ile montajlı
- Arabadaki ön ve sis farlarının tamamı röle korumalı
- Araç lacivert renkli, döşemesi kumaş.
- Kasetçaları çıkarıp, Land Rover marka CD çalar taktım (CD çaların fiyatını tahmin bile etme... :smiley: )

Ekteki fotoyu geçen hafta çekmiştim:
[attachment=1]

Haziran'ın ilk haftası İzmir'de olacağım, görmek istersen beni cepten arayabilirsin. 542 531 5726

Görüşmek üzere.

discosit.jpg

kedicik' Alıntı:
Selam ben de teşekkür ederim ilginize.Fakat beni biraz şaşırttınız çünkü hayatımda hiç suzuki kullanmadım diyorsunuz niyetim Avrupa Birliği dışına çıkmamak diyorsunuz fakat Suzuki Jimni'ye kendiniz teklif vermişsiniz.Söylemeden edemedim işte.Söylemesem kendime kızacaktım.Tabii ki karar sizin saygı duyuyorum.

hemende yakalanmışız yaw :smiley::smiley::smiley:

doğrusun aracın modelli olması fiyatın düşüklüğü ilgimi çekti ,kutu gibi küçücük sevimli geldi bana , otomatik olsaydı görmeye bile gidebilirdim ama arkadaş zaten takasa onay vermedi olmadı.insan yanar döner oluyor bazen , aracıma yedek parça alyım derken bir araç daha aldım geldim 87 defender yukarıda söylemiştim bu iş böyle ,zaten özellikle niyet dedim esnek olsun diye yoksa kararım derdim.
bu arada bir rav4 olsun gene alırım.

engin bey ; geldiğiniz zaman fırsat olursa görüşmek isterim hem araçları görürüz hemde sizin gibi bir ustadan bu iki def hakkında bilgi almak fikir sormak isterim bornova merkezde işyerim var eğer yolunuz düşerse çayımız kahvemiz herdaim mevcuttur.
telefonlarım : 0 232 348 42 90 - 532 327 32 45 - 544 8353852
Önder Karakuş

Bu arada bütün gezenbilir ailesini işyerimde misafir etmekten memnun olurum.hem belgi doğalgaz klima falan satarım :smiley: :D

önder, zevk duyarım. Izmir'de 4 kapım var. Ikisi bornova'da. Hafta içi uygun bir vakitte ararım. Def konusunda çok iyi değilim, disco'yu sorsan susmazdım. :smiley:

Öncelikle Önder beye teşekkür ediyorum cevap yazdığı için.Ayrıca da Umut Çelikel beye de bir laf yetiştireyim istiyorum.Çünkü benim yazımı tam okumamış herhalde ben Merivayı eşim için istiyorum kendim kısa kasa Suzuki alacağım diye yazmıştım.Bizim Suzuki ile eşim ve oğlum okula gidiyor ben arkadaşlarla gidiyorum okula diye.Eşim artık meriva gibi bir araç istiyor diye yazmıştım.İnşallah kimseyi kırmadan anlatmışımdır.Çünkü 4*4 fanatiklği öyle geçecek gibi bir şey değil. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR