Merkel ve Patronlar Karması 1-Gariban Türk Halkı 0

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,090

seyit

Kamp III
Mesajlar
723
Tepkime Puanı
1
Sabah ajansında aracın yaşı ne kadar eskiyse Trafik Sigorta primini o kadar artıran bir yasanın çıkmak üzere olduğu haberi geçti.Merkel ve Patronlar Karmasından yediğimiz bir gol daha.Böylece bir süredir zarar eden sigorta şirketlerine de soluk aldırmış olacaklarmış.O sigorta şirketlerinin arkasında hangi ülkeler var acaba?Mesela Fransa olabirmi?Ayrıca yok edilecek araçlar yerine enfazla yeni aracı kim satabilir? Merkel olabilir mi?İkinci planda yine Fransa düşünülebilir mi?
Vatana Millete hayırlı olsun.ABD,Rusya,Çin ve Hindistan lafını bile etmezken KYOTO PROTOKOLU'nu büyük bir heves ve işgüzarlıkla imzalamanın da ayrı bir faturasıdır.
 

Ynt: Merkel ve Patronlar Karması 1-Gariban Türk Halkı 0

seyit bey olan yine biz garibanlara oluyor hep.yeni arabayı almaya gücümüz yetse elbetteki alırız ama ya eskileri ne yapacağız.ya da eski dediğimiz aslında yenilerden daha sağlam olanları ne yapacagız.geçen yıl nişanlım için bir araç aldık ve ben illaki de şaseli olacak diye tutturdum.güvenlik nedeniyle illa ki şase olacak bir arabada bana göre.bu saatten sonra da yeni araç alamam sanırım vergisi ne olursa olsun eski ve sağlam araba olsun
 

Ynt: Merkel ve Patronlar Karması 1-Gariban Türk Halkı 0

Çıkacak kanun kanun çıkmadan önce satılan ya da ithal edilip stoklarda bekleyen araçları kapsamıyor. Hürriyetin haberi bu şekilde. Başka bir konu başlığı altında linkini vermiştim.
 

Ynt: Merkel ve Patronlar Karması 1-Gariban Türk Halkı 0

sakyüz kanun yakında onları da kapsar merak etmeyin.99 depreminde geçici olarak getirilen ötv ler hala bizim sırtımızda kambur olarak durmaya devam ediyor.
 

Ynt: Merkel ve Patronlar Karması 1-Gariban Türk Halkı 0

sakyüz kanun yakında onları da kapsar merak etmeyin.99 depreminde geçici olarak getirilen ötv ler hala bizim sırtımızda kambur olarak durmaya devam ediyor.

Kapsayamaz "kanun" ile "hukuk" arasındaki ince çizgi tam ordan geçiyor, kapsamaya kalkarsa mahkemenin birinden dönmesi lazım.
 



Ynt: Merkel ve Patronlar Karması 1-Gariban Türk Halkı 0

hangi mahkemeden döner sizce bu kanun yada madde.anavatanımızda pespaye olduk ikinci sınıf yerine konuluyoruz elin adamını sütten çıkmış akkaşık yaptılar ve hala kanun hukuk adalet olan bir ülkede yaşadığımızı sanıyorsunuz sanırım.sözüm size değil yanlış anlamayın ben dahil hepimize.dürtülen biz parçalanan biz ....
 

Ynt: Merkel ve Patronlar Karması 1-Gariban Türk Halkı 0

Tartışmaya gerek yok bekleyip görelim. Zaten kanunu çıkartanların da beyanatı ortada bundan sonra satılacak araçlara yönelik diyor.
 


Ynt: Merkel ve Patronlar Karması 1-Gariban Türk Halkı 0

sakyuz' Alıntı:
"kanun" ile "hukuk" arasındaki ince çizgi

Yaşadığım yer şehir merkezi.Evimin önünden geçen yol benim çocukluk yıllarımda eskisi atlı araba yolu olduğundan komşu vilayet ile bağlantıyı sağlayan yenisi olarak Karayolları tarafından açılmıştı.Son birkaç yıl içinde Belediye perdenin arkasında durarak ve gerek Trafik Denetleme Şb Md.'lüğü ve gerekse Karayolları ikilisini bahane ederek önlerine gelen yazıyı imzalamak gibi bir rehavet içindeki İl Trafik Komisyonu üyelerinin ayrıca ortak kararı gibi olup kendileriyle görüştüğümde böyle bir kararın alındığı toplantıda olmadıkları,daha sonra gelen yazılmış kararı diğerleri imzaladığı için kendilerinin de imzalamış olduğu itiraflarında bulunarak uygulamaya konulan bir park yasağı uygulaması başladı.Binaların altında bir-iki iş yeri de olmasına rağmen herbiri 12-20 konuttan oluşan binaların bulunduğu ağırlıklı konut bölgesi.Ben dahil insanlar araçlarını koyacak başka yer olmadığından götürüp terk etmek zorunda kaldığımız yerlere aracına ihtiyaç duyanlarımızın ancak ticari taksiyle gitmesi mümkün oluyor.Tabii gecenin 3 ünde 4 ünde acil bir durumla karşılaşmış olanlarımızın hali perişan.Durumumuzu dile getirip çözüm talep ettiğimde resmi makam yetkilisinin başvuruma verdiği cevap; " Siz aracınızı kapınızın önüne çekme lüksüne sahip deyilsiniz" ( Götürüp başkasının kapısına bırakacaksın)
Derken yeni açılan bir çevre yolu ile söz konusu bu yol Karayolları bünyesinden çıkıp Belediyeye devredildi.Birkaç aydır sadece anormal ikinci sıra ve/veya gelişi güzel bırakılan araçlara yönelik müdahale varken ,bu da bizleri biraz olsun rahatlatmışken geçtiğimiz Pazar günü sabah saat 8:30 - 9:00 suları Trafik ekipleri sessiz sedasız, araçlarının içinde sıradan tüm oradaki araçların plakalarını yazıp gittiler.Efendim uzun süreli park etmiş araçlara ceza yazma buluşuna meğer imza atılmış.
Akşama kadar burası sürekli araç dolu.Olmayan sadece burada ikamet eden insanlarınki.Öyle ya hangimiz her sabah gözümüzü ovalayarak kalkıp araba çekip her bir iki saatte bir onun yerini falan değiştirecek ki?Açıkça " Sizin araçlarınızı kaldıracağız,yerine başkalarının araçlarını park ettireceğiz " türü bir uygulama.
Bir de benim evin tam karşı çaprazında 4 otoluk çok eski yıllardan beri olan cep tabir ettiğimiz park yeri var.Şu geride bıraktığımız yaz ortasında onun gerisindeki işyerini birisi kiralayıp fast food açtı.Adam bu cep-otopark 'a açılıp kapanan koca bir güneşlik yaptırıp oturttu ve altına masa sandalye doldurup burayıda alenen gasp etti.Buna kimseden tık yok.Tam önünde ve karşısındaki araçlara ise park cezaları yazılıyor.
Dört avukatla ayrı ayrı görüştüm.Dava açıp hakkımı aramak için.Kendileri yakın görüştüğüm insanlar olduğundan en azından sonuca bakmadan parasını alacakları bir müşteri gibi görmeyip beni olan duruma göre bilgilendirdiler. Kamu yararına alınmış bir karar olarak değerlendirilecek nitelikte bir uygulama olduğundan kazanma şansımız olmazmış.

İşte Kanun ve Hukuk arasındaki ince çizgi.
 

Ynt: Merkel ve Patronlar Karması 1-Gariban Türk Halkı 0

O otopark yasası çok tartışıldı. Şimdiye kadar bir çözüme ulaşıldı zannediyordum. Hangi şehirde oldu bunlar?

Not: merkel ve patronlarının ülkesinde kamu yararına bireysel özgürlüklerin böyle gasp edilebildiğini zannetmiyorum. Yani sorun malesef onlarda değil bizim zihniyette. VW almanyada mesai saati bittikten sonra çalışanlarına email bile göndermiyor, adamların özel hayatlarına müdahale etmemek için. Sabah oluyor mesai saati başladığında sistem emaili o zaman adresine teslim ediyor. O ülkede "30 yaşından gün almamış olmak" şeklinde bir cümle içeren bir iş ilanı bile göremezsiniz. Böyle bir cümleyi yazmak ahlaka aykırı olarak değerlendirilir çünkü.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Mesajlar
1,532,481
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst