Ynt: Merkel ve Patronlar Karması 1-Gariban Türk Halkı 0
sakyuz' Alıntı:
"kanun" ile "hukuk" arasındaki ince çizgi
Yaşadığım yer şehir merkezi.Evimin önünden geçen yol benim çocukluk yıllarımda eskisi atlı araba yolu olduğundan komşu vilayet ile bağlantıyı sağlayan yenisi olarak Karayolları tarafından açılmıştı.Son birkaç yıl içinde Belediye perdenin arkasında durarak ve gerek Trafik Denetleme Şb Md.'lüğü ve gerekse Karayolları ikilisini bahane ederek önlerine gelen yazıyı imzalamak gibi bir rehavet içindeki İl Trafik Komisyonu üyelerinin ayrıca ortak kararı gibi olup kendileriyle görüştüğümde böyle bir kararın alındığı toplantıda olmadıkları,daha sonra gelen yazılmış kararı diğerleri imzaladığı için kendilerinin de imzalamış olduğu itiraflarında bulunarak uygulamaya konulan bir park yasağı uygulaması başladı.Binaların altında bir-iki iş yeri de olmasına rağmen herbiri 12-20 konuttan oluşan binaların bulunduğu ağırlıklı konut bölgesi.Ben dahil insanlar araçlarını koyacak başka yer olmadığından götürüp terk etmek zorunda kaldığımız yerlere aracına ihtiyaç duyanlarımızın ancak ticari taksiyle gitmesi mümkün oluyor.Tabii gecenin 3 ünde 4 ünde acil bir durumla karşılaşmış olanlarımızın hali perişan.Durumumuzu dile getirip çözüm talep ettiğimde resmi makam yetkilisinin başvuruma verdiği cevap; " Siz aracınızı kapınızın önüne çekme lüksüne sahip deyilsiniz" ( Götürüp başkasının kapısına bırakacaksın)
Derken yeni açılan bir çevre yolu ile söz konusu bu yol Karayolları bünyesinden çıkıp Belediyeye devredildi.Birkaç aydır sadece anormal ikinci sıra ve/veya gelişi güzel bırakılan araçlara yönelik müdahale varken ,bu da bizleri biraz olsun rahatlatmışken geçtiğimiz Pazar günü sabah saat 8:30 - 9:00 suları Trafik ekipleri sessiz sedasız, araçlarının içinde sıradan tüm oradaki araçların plakalarını yazıp gittiler.Efendim uzun süreli park etmiş araçlara ceza yazma buluşuna meğer imza atılmış.
Akşama kadar burası sürekli araç dolu.Olmayan sadece burada ikamet eden insanlarınki.Öyle ya hangimiz her sabah gözümüzü ovalayarak kalkıp araba çekip her bir iki saatte bir onun yerini falan değiştirecek ki?Açıkça " Sizin araçlarınızı kaldıracağız,yerine başkalarının araçlarını park ettireceğiz " türü bir uygulama.
Bir de benim evin tam karşı çaprazında 4 otoluk çok eski yıllardan beri olan cep tabir ettiğimiz park yeri var.Şu geride bıraktığımız yaz ortasında onun gerisindeki işyerini birisi kiralayıp fast food açtı.Adam bu cep-otopark 'a açılıp kapanan koca bir güneşlik yaptırıp oturttu ve altına masa sandalye doldurup burayıda alenen gasp etti.Buna kimseden tık yok.Tam önünde ve karşısındaki araçlara ise park cezaları yazılıyor.
Dört avukatla ayrı ayrı görüştüm.Dava açıp hakkımı aramak için.Kendileri yakın görüştüğüm insanlar olduğundan en azından sonuca bakmadan parasını alacakları bir müşteri gibi görmeyip beni olan duruma göre bilgilendirdiler. Kamu yararına alınmış bir karar olarak değerlendirilecek nitelikte bir uygulama olduğundan kazanma şansımız olmazmış.
İşte Kanun ve Hukuk arasındaki ince çizgi.