Minik Marmara Gezisi (05 Ağustos 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan delimengi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,189

delimengi

Kamp II
Yer
İstanbul/ Kadıköy
İnsan sabah dörtte sıcacık yatağından , belki de sevgilisinin koynundan neden kalkır düşer yola , kimseye sorduğum yok aslında sesli düşünüyorum belki de
Şöyle bakınca iki satıra her satırda bir beklim var , al işte bu da üçüncüsü oldu
Gene sapıtmaya mı başladım ne , ayarım kaçtı biri çevirsin şu düğmeyi , ben pek bu mevsimlerde delirmem , mevsim dönümlerine de hayli uzağım , bi kaybolsam kendimden , o değil her yeride biliyorum , kaybolmak da zor anasını satayım , bazen gözümü bağlasam biri götürse beni diyorum , nereye gittiğimi bilmeden , sonra açsam gözümü , şöyle temizinden bi kaybolsam , işin fena yanı yön bulma duyumda çok sağlam ama gene de bir umut işte , gecenin karanlığında bi kaybolsam da bulsam beni kolaycana , sabahın dördünde sokaklarda gecenin koynunda olmaktansa , esmer bir bedende sönmüş bir yangından gecenin rehavetini yaşasam
Bazen uzun soruyorum bende çok kişi gibi kendime deli misin olum sen diye , nasıl kızıyorum kendime anlatamam , üç beş kelimeye rehin vermişiz hayatımızı ,( güneş her sabah herkes için doğarmış da , kimileri kalkar güneşin doğuşuna tanıklık edermiş de , kimilerinin de haberi bile olmaz güneşin nasıl doğduğundan ) bırak kardeşim yat dinlen biraz , daha dinlenici sözlere takıl biraz diyorum , mesela manda çamuru insan yatağı sever , nasıl güzel dimi :D
Valla aslında kulağa hoş geliyor ama gelip gidiyor , hiç şöyle takılayım birkaç gün kahve içeyim mesela sen kalk bana çay demle demiyor

Neyse biraz sadede gelelim , sanırım Çarşamba falan olmalı , arkadaş msn de soruyor , falancalar şuraya gidecekmiş sende gidecek misin , yok ben ne zaman dır es geçtigim şuralara gideceğim , e ben de geleyim senle o zaman , hem nasılsa bende kumlaya gideceğim , ben oraya kadar biraz gezerek gideceğim ama , olsun bende gelirim diyince , ama ben sabah 5 de çıkacağım , ooo biraz erkenmiş valla , yalandan aslında bende gelmeni çok isterim diyorum :D
Ben gelemem o zaman cevabına karşın , e başka sefer beraber gideriz bre diyorum ,ben gün doğumunda eskihisardan topçulara yanaşan bir gemide olmak istiyorum diyince , yok ben geliyorum kardeşim diyor arkadaşım
Bak ağlayıp zırlama sonra çekemem sabah sabah valla diyince , ağlarımda zırlarımda kapris de yaparım , gün doğumunda bende o gemide olurum sen bak bakayım bana kurtuluşun yok benden , ben de geleceğim , diyince sabah beş de bizim sokakta buluşmak üzere sözleşiyoruz
İşte %65 yol arkadaşım :D:D

İlk kontağı sabah 05.00 da açıp akşam 20.30 da kapadım 450 km kadar yol yaptım , kabaca yalova , termal ,su düşen şelalesi , çınarcık , arada adı aklıma gelmeyen bir kaç yer dışında esenköy, kapaklı kumla , armutlu delmece yaylası iki göl kadar gezdim
1.jpg

Sabah 04,50 işte gezinin ilk fotoğrafı ,( Benim oturduğum sokak ) karanlık bir sabah ama çok …………gelmiyor bana

2.JPG

devam edecek tabiki , hem daha yeni başladık biraz yavaş ilerlerse affola

Etiketler
Ynt: Minik Marmara Gezisi (05.08.2007)

Rıhtımda birer sigara içip devam ediyoruz , renkli bir Kadıköy sabahın da biraz rüzgar ve anlamsız bir canlılık var sokaklar , E5 den çıkmadan bir fotograf çekmek istiyorum
3.JPG

Gün yeni yeni doğmaya başlıyor , gördüklerim güzelden biraz fazla geliyor
Artık gemideyiz biraz dan kalkacak ve diğer yakaya yanaştığında yeni bir gün doğmuş ve biz tanıklık etmiş olacağız , yarı karanlıkta bir kare daha hatıralarımızda kayıt altına alınıyor
4.JPG

Ilık bir sabah var körfezde , deniz dün gece sevişilmiş bir yatak gibi biraz dağınık ve güzel kokuyor
5.JPG

Çok konuşmuyoruz denizle , aynı gemide ve aynı yoldayız ama başka mevsimleri yaşıyoruz
Geminin ön kısmını paylaştık aramızda 20 metre mesafe var , bende çubuk kıraker var onda şekerli büskivi ve gemide satılan kahveden içiyoruz
Bir ara yanaşıp soruyorum ? memnun musun hayatından diye , sen deli misin iyi ki gelmişim diyor , kahvaltı edecek miyiz diye sorunca , ederiz ama nerede olduğunu kesin söyleyemem , yolda bakarız , o zaman diyor ! nereye gideceğimiz kesin değil ! evet nereye gideceğimiz net olarak kesin değil ama şu dağların oralarda geziniriz
6.JPG

hava 30 dk kadar sonra iyice aydınlanacak ama halen karanlık sayılır , en azından çok aydın değil , serin bir sabahın kıyısındayız
7.JPG

Gemi yanaşırken biraz sohbet ediyoruz , Deniz seni anlamaya çalışıyorum , nedir aradığın neden böylesin , nereye gidiyoruz , nereye gitmek istiyorsun diye soruyor , cici kız uzun uzun susuyorum , geziyoruz işte diyip dışıma gülüyorum
Gemi sahile yanaşırken yanımızda 4 kaşar yanaşıyor , bir sohbetteler anlatamam ciddi bir taciz altındayız , kadınlarda bu tür hastalıklar vardır malisef , arkadaşımla gemide yeni başlayan bir sabahı hayli susarak geçirirken ama 4 tana salak bizi olduğumuzdan başka bişi sanıp taciz ediyor , aslında acayip hoş kadınlar bakımlı falanlarda anlam veremiyor insan bu denli ilkel davranışlara , neyse biz biraz uzaklaşalım diyorum ama onalar hakkında söylediklerimi de duyuyorlar üstelik , …….. kaltakları koca gemide yer kalamadı burnumuzun dibine girdiler falan diye sövüyorum , tam uzaklaşmaya başlayınca biri ile göz göze geliyorum diğerlerini iteliyor üzerimize , derken ani bir manevra ile eski yerimize dönünce kalıyorlar ortada

8.JPG

Gemiden inip Yalova istikametine doğru yola çıkıyoruz , ardımızdaki manzara akla zarar , denize bir iyilik yapıp birkaç kare fotağrafını çekiyorum
9.JPG

Yalovaya girmeden önce çınarcık istikametine devam ediyoruz , aklımda çınarcıkta kahvaltı etmek var , ama yol hoşuma gidiyor ve çınarcık girişini geçip termal beldesine doğru devam ediyorum
10.JPG

tam bu fotoğrafı çektiğim yerde duruyoruz ben birine burada bir börekçi vardı diye soruyorum , adam gülerek önünde duruyorsun diyor , harika bir kahvaltı yapıp termalden ayrılıyoruz , halen çok emin değilim nereye gittiğimizden
11.JPG

bu sokaklar birkaç saat sonra yüzlerce insanla dolacak , yoldan geçenleri satılcılar içeri davet edecek ve kimse görmeyecek börekçiyi
12.JPG

Üvez pınarın renkli sokaklarını yavaş yavaş çıkıyoruz , güzel bir köy burası
13.JPG

bu arada biraz durup sigara içtik birkaç fotograf
14.JPG

15.JPG

16.JPG

17.JPG

18.JPG

ufak ufak şelaleye doğru devam ediyoruz , şelaleden kastım su düşen şelalesi başımıza olmadık maceralar geliyor başımıza , motor devriliyor ilerleyemiyoruz bir yerden sonra geri dönüyoruz , önümüzde zorlu ve komik bir yolculuk var
b]]

Su deşenin yolu çok zaman ürkütmüştür beni , vadi çok derin gelir yolun uçurum kısmına yanaşmaya çekinirim
Son giriş noktası da abuk sabuktur 150 kilo ve üzeri motosikletlerin inmesi pek kolay değildir , hepi topu 50 metrelik bir iniş , yol arkadaşıma tembihliyorum aklının kesmediği yerde dur ben indiririm motoru diye , son 20 metre kala duruyor , zor bir de durduğundan kendi motosikletimi düzgün bırakmadan onun yanına gidiyorum ve ardımdan bir gümbürtü kopuyor , allahtan motor dereye inmiyor ama aynı şey kask ve depo üzerinde ki çanta için söz konusu değil , kaskım dere ile tanışıyor yüzüp ıslanıyor biraz
20.JPG

21.JPG

motorları emniyetli bir şekilde park edip şelaleye doğru yürümeye başlıyoruz , manzara gerçekten akla zarar
bölgede 20 dk kadar zaman geçiriyoruz , bir takım satıcılar tezgahlar kurmuşlar ama henüz açılmamış , evet kimine ekmek parası , gelenlere kolaylık ama sevmiyorum bu tür manzaraları , yozlaşmış geliyor gözüme bu hali , hele pikniğe gelen aileler o kalabalık çoluk çombalak böyle yerlerden ve hafta sonlarından soğutuyor beni , allahtan cumartesileri izinliyimde , bu tür şeyleri daha az görmek zorunda kalıyorum , ama bu gün Pazar ve herkes gelmiş buralara ve bu daha sakin zamanları saat dokuz bile değil belki de
burada susup şelale bölgesinde çektiğimiz fotograflara bırakıyorum sözü
22.JPG

23.JPG

24.JPG

25.JPG

26.JPG

27.JPG

28.JPG

29.JPG

30.JPG

31.JPG

geldiğimiz yoldan değil ormanın içinden devam eden yoldan gitmeye karar veriyoruz sanırım 3 km kadara gidince yok iyice ağırlaşıyor ve bazen yumruk büyüklüğünde kaya parçalarından oluşuyor yol , kavasakimiz biraz zorlanıyor , durup tek başıma beş km kadar devam ediyorum , ama yol deniz için çok ağır geri dönmeye karar veriyoruz
32.JPG

ve günün en komik anı ( komik diyorum ama bu korkmadığımız anlamına gelmiyor ) danalar yolu kapamış aralarına girmek mümkün değil , yavaş yavaşda olsa bize bakarak hareket edip yolu açmaları 15 dk kadar sürüyor , deniz ablam baya korkuyor , bir ara motordan inip resmen arkama saklandı :D tam ümidi kestik bu herifler gitmeyecek diye ama gelen bir araba başta hızlı gelip hayvanları üzerimize sürecek diye bizi ürkütse de yolun açılmasında büyük ölçüde pay sahibi oluyor
33.JPG

34.JPG

35.JPG

artık çınarcıktayız , ben yıllardır hep burada mola vermişimdir , bu sene burası da yenilenmiş
yaşadığımız alanların bu denli ve hızla değişmesine üzülüyorum
Acaba çok mu haksızlık yapıyorum 19 yaşlarımın henüz başlarında , titreyen üşümüş bedenimizi , yorgun sonbaharlarında ısıttığımız , çınarcığın duvarları dökük sahil kahvelerini özlemekle
Sırf ben pejmürdeliği seviyorum diye , bazı kısımları yıkılmış baklava desenli beton beton çitleri tamir edilmiş diye , şimdi kafe yada çay bahçesi olmuş eski sahil kahvemi özlemek le çok mu haksızlık ediyorum
İstanbul a yakın bir çok yerde olduğu gibi çınarcık da bozuluyor , birkaç yıl önce idi hüseyinle hasan baba korusuna gitmiştik gece ateş yakıp sabahlayacaktık , Yusuf inip bakalım şu sahil kasabasının akşam ki haline diyince , birader bırak ne gerek var demiştim de , Hüseyin sitemle , kardeşim kaçdır geldik , getirdin sağolasın ama denizine giremedik bari akşam sahilinde yürüyelim demişti Hüseyin , o zamanlar ya bensin daha ucuzdu yada biz daha çok para kazanırdık , ki Hüseyin oradan da gider kefkende kalırız demişti , hafta sonları 2000 km lik gezileri 300 km lik karelerin içinde yaptığımız günlerdi , indik tabi çınarcık sahile , motorumu çınarcık bp benzinlikten aşağı indiğimiz de , balıkçı barınağının girişine bırakmıştık
Şimdi deniz otobüsü iskelesinin oraya gelmeden Hüseyin in dönelim gidelim başka yere diye hızlanınca , ne oldu birader daha geleli 20 dk olmadı dediğimde , Yusuf burası 10 metre kare oda gibi kokuyor , sanki az önce sevişilmiş ve camlar hiç açılmadan içerde şişelerle içki içilmiş , sokaklar alkol ve seks kokuyor , et kokuyor , abi ne işimiz var bizim burada demişti , basıp kefkende pembe kayalara gitmiştik
Daha sonraları da akşamları geldiğim oldu çınarcığa ama durmadım pek , aklımda hep o akşam ki kokusu vardır çınarcığın ve Hüseyin in şaşkınlığıdır karanlık bir çınarcık akşamından bana yadigar kalan
İstanbul ve etrafı büyüyor ve her gün gelişiyor , sanırım sakatlık bende olsa gerek , bu büyüme işi bana hep kirlenme yozlaşma olarak gözüküyor , bölgenin insanına hak vermemek yada haksız demek de zor üstelik , sırf ben yılda 2 kere gelip duvarı yıkılmış kahvede çay içeceğim diye , hayatın benim kederime ev sahipliği yapsın diye durmasını beklemek de anlamsız
Ama insan anılarını ev sahipliği yapan şehirlere karşın biraz hassas oluyor belki de

Hakkım olmayan şehirde on dokuz yaşımda aşık oluşum
İlk sarhoşluğum ve sokağa kusmuşluğum
Adam dan sayıp delikanlı voltaları atmışlığım
Cebimde tütün tanecikleri ile yarenlik edişim
Belki de suyun öteki yanına yarım bir geçiş de feride çiçek oğlundan tutup , girite yağmaya gitmeyenlerden kendime pay çıkarışım
Geçen şunca zamanda ne çok saklım gizlim , aldanışım unuttuklarım , daha sonra gelir yaşarız diye zulada sakladığım yarım ıslıkla söylenen aşk şarkılarım …

36.JPG

devam edecek

Anlayamiyorum; motosikletli olmak mi, yoksa motosikletle gezip gordugun yerler mi, insanin ruhuna zenginlik katiyor?!

Anlatimina kattigin ruhun, gezilip gorulesi yerleri olaganustu yapiyor...
:smiley:

Solana' Alıntı:
Anlayamiyorum; motosikletli olmak mi, yoksa motosikletle gezip gordugun yerler mi, insanin ruhuna zenginlik katiyor?!

Anlatimina kattigin ruhun, gezilip gorulesi yerleri olaganustu yapiyor...
:smiley:

yolculuklar ! aslında arayışlar için yapılır belkide ve ben içsel arayaşlarımı yansıtıyorum biraz ve bir kaç gün sonra büyük bir arayış başlayacak , görüşmek üzere selamlar

Yusuf hocam iki teker üzerinde yaptığınız birbirinden güzel gezileri büyük bir zevkle takip ediyorum...Paylaşımınız için teşekkürler...

Ynt: Minik Marmara Gezisi (05 Ağustos 2007)

Bir de koyduğunuz fotoğrafları görebilseydim benim pc demi sorun var bilemedim :(

Ynt: Minik Marmara Gezisi (05 Ağustos 2007)

:smiley:)) fotoğraflarda olsaydı yazdıklarınıza daha anlam katacaktı nice yolculuklara

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR