Mitsubishi 2.8 Turbo dizel araç egsozdan siyah duman atıyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan whiteagle Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,186

whiteagle

Kamp III
Yer
İstanbul
Merhaba

Mitsubishi 2.8 Turbo dizel 4m40 motor sahip araç motor tam ısındıktan sonra 1.500 - 2.000 devirleri arasında epey fazla siyah duman atıyor.
Yine motor sıcakken araç boşta gaza yüklenip bıraktığımda 4.000 devir üzerindeyken siyah duman atıyor.

Problemi daha net anlamak için örnek vereyim:

Araç ile yoğun trafikte seyir halindeyim motor tam olarak ısındı trafikte dur kalk yaparken yada gazdan ayağımı çekip araç yavaşladıktan sonra tekrar gaza bastığımda, motor 1.500 - 2.000 dervir arasındayken kaput altından tırt tırt diyer bir ses gelerek arkadan siyah duman atıyor o sırada motor sanki tam gaz yemiyor. çekiş düşüyor ses 1-2 saniyelik olay ses kesilip siyah duman atmayı kesince aracın çekişi artıyor ve normal birşekilde siyah dumansız devam ediyor.

Motor Soğukken duman atma problemi yok.

Duman atma durumu motorun üst kapağındaki çatlak nedeniyle değiştirkten sonra belirgin birşekilde artamsıyla dikatimi çekti. Üst kapaktaki çatlak nedeniyle araç iki sefer hararet yapmıştı. (hararet sonrasında kapak contası yanmamıştı)

Sorunun kaynağı hakkında yorumlarınız nelerdir.

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Mitsubishi 2.8 Turbo dizel araç egsozdan siyah duman atıyor.

Enjektörlerinde sorun ola bilir yada turbonun vesgeytinde sıkışma olabilir sonucta aracı önce dizel pompacı bir arkadaşa kontrol ettirin eger ist deyseniz kendiside mitsubişi kulanıcısı olan Ekrem ustamız dizel pompacı var kendindede dizel mutsubişi arac var hem usta olarak hem kullanıcı olarak aracınızı görürse sorunn daha iyi anlaşılır

Ekrem ustaya nasıl ulaşabilirim.

whiteagle' Alıntı:
Ekrem ustaya nasıl ulaşabilirim.

Ekrem ustamızın iş yeri Sefaköyde kendisini şu numaradan arayın 0549 384 59 15 Reis usta dan aldım diyin numarayı yardımcı olur

Problem egr valfinden kaynaklanıyormuş.
Egr üzerinne giden ince bir hortum var onu çıkartıp ucuna vida takılarak körlendi. Egr nin iptal olduğunu söyledi usta. Şuan bahsettiğim problemden eseryok uzun yolda yakıt. %15 düştü.

Evet mesajı şimdi gördüm sorun EGR'den.
Bende de 2004 model ford var .EGR'yi yeni değiştirdim. Acaba binek aracın da EGR'sini bypas edişebilinir mi? egzos emisyon değeri ve muayenede sorun olur mu?

Muayene zamanı tekrar bağlarsın.

allah yardım etsin adam gibi yaptırayım dedigin zaman 3000 bini bulur inşallah enjektör le kuyrtulursun yok aşagıya inmişse sıkıntı 5000 bini gecer benim toyota hılux vardı aynı sorunu yaşadım 2000 bini buldu enjektörlerle kurtardım cekim yoktu gaz yemiyordu 2500 motorun gücü kesilmişti motor yarıya indi vel hasıl toparladım sattım