MKE ÇIKIŞLI DEFENDER TESCİL / TUV SORUNLARI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,339

ndogru

Kamp II
Yer
Trabzon
Merhaba , MKE Hurdasandan 2 yıl önce aldığım defenderimi toplayıp trafiğe mürecaat ettim. Önce yeni motoruna numara çaktırmak için koşuşturduk. Aracı trafiğe tecil edip aynı gün trafikten çekme yaptılar . Tuv a gittik , 365 tl. 2 yıl muayene yapmama cezası kestiler. Ben aracın trafikte olmadığını mke den aldığım gibi durduğunu ne kadar anlattıysam da fayda etmedi. Tuv daki müdürün ifadesi şöyle :" Aracı MKE den aldıktan sonra 1 ay içinde tescil ve çekme yapacaktınız " Halbuki bundan önce topladığım aracı da 8 ay geç tescil ettirmiştim böyle bir sıkıntı olmamıştı. Ayrıca orijinal hid. direksiyonum için de proje istediler . " defenderin 1987 modellerinde hid. direksiyon yokmuş! " , "1992 sonrası olsaymış sorun olmazmış!" , Ayrıca römork soketini henüz takdırmamıştım , bu da "ağır kusur!" muş ...
Defenderine de Tuvuna da ... Bu ceza haklı mı? Böyle bir uygulama ile karşılaşan var mı? İtiraz edecek merci arıyorum ancak eğer adamlar haklıysa boşa uğraşmamyayım.

Etiketler
defender
Ynt: MKE ÇIKIŞLI DEFENDER TESCİL / TUV SORUNLARI

selam,
cezayı 365 bin tl olarak yazmışsınız. acaba 365 tl mi? yoksa 1.365 tl mi?
teşekkürler.

Öncelikle kolay gelsin.
Ben ruhsatı olan Defender ın koltuk sayısı için 1,5 ay uğraşmıştım. Bu memlekette böyle bürokrasi olduğundan motor değiştirmekten neredeyse vazgeçtim. Ben derdimi tüv e anlattım trafik şb ben anlamam dedi. Trafiğe anlattım tüv anlamam dedi. Sonra maalesef illegal yolla ikisinede anlattık bir şekilde...

Max Weber amcamızın dediği gibi "bürokrasi kendi iktidarını elden bırakmamak için direnecektir ..." Ama iş artık ızdırap boyutuna ulaşmaya başladı. Yollarımız kan gölü , her türlü anormalliği trafikte sergileyebiliriz , yoğun denetlenmeli ve cezalandırılmalıyız başkasından anlamıyoruz . Bu tamam anlıyorum ama uygulama bilimsel olmalı , akılcı olmalı , bizdeki gibi işin cılkını çıkarmamalı.
87 model araca aracın orijinal hidrolik direksiyonunu takınca neden proje gerektiğini ,
araç 92 model olsa 2 tonluk araca 1 tonluk aracın direksiyonunu o da ters bağlayarak (başka türlü Defendera uymaz) takıp bir de proje çizdirince bunun nasıl yasal olabileceğini .... Anlamak mümkün değil .

ndogru' Alıntı:
Max Weber amcamızın dediği gibi "bürokrasi kendi iktidarını elden bırakmamak için direnecektir ..." Ama iş artık ızdırap boyutuna ulaşmaya başladı. Yollarımız kan gölü , her türlü anormalliği trafikte sergileyebiliriz , yoğun denetlenmeli ve cezalandırılmalıyız başkasından anlamıyoruz . Bu tamam anlıyorum ama uygulama bilimsel olmalı , akılcı olmalı , bizdeki gibi işin cılkını çıkarmamalı.
87 model araca aracın orijinal hidrolik direksiyonunu takınca neden proje gerektiğini ,
araç 92 model olsa 2 tonluk araca 1 tonluk aracın direksiyonunu o da ters bağlayarak (başka türlü Defendera uymaz) takıp bir de proje çizdirince bunun nasıl yasal olabileceğini .... Anlamak mümkün değil .
Size tamamen katılıyorum.
Denetleme ve cezalandırma muhakkak olmalı ancak teknik sebeplerle ve aklıcı mantıklı olmalı. teknik ve mekanik işten anlamaz personelle kendini emniyet müdürü ilan etmiş istasyon müdürleriyle olacak işler değil. Emniyet müdürlüğünün bana verdiği ruhsatı "olmaz kardeşim bu" diye masaya fırlatan istasyon müdürünü elimden zor aldılar. hoş değildi legal değildi ama karar mercisinde insan insiyatifine bırakılan hiç birşey değişmez olmadığını onlarda anladı bende. 2 gün sonra arabada bir vida değiştirmeden gidip hallettim muayeneyi.
Umarım fazla zorluk çıkarmazlar. kolaylılar gelsin.

Teşekkür ederim Derya bey . Makina mühendisimiz projeye "hidrolik direksiyon takıldı" yazmak için 450 tl. istedi , ben de kabul etmedim. Direksiyon kutusunu söküp muayeneye öyle gideceğim artık .

Ynt: Mke Çıkışlı Defender Tescil / Tuv Sorunları

ndogru' Alıntı:
Merhaba , MKE Hurdasandan 2 yıl önce aldığım defenderimi toplayıp trafiğe mürecaat ettim. Önce yeni motoruna numara çaktırmak için koşuşturduk. Aracı trafiğe tecil edip aynı gün trafikten çekme yaptılar . Tuv a gittik , 365 tl. 2 yıl muayene yapmama cezası kestiler. Ben aracın trafikte olmadığını mke den aldığım gibi durduğunu ne kadar anlattıysam da fayda etmedi. Tuv daki müdürün ifadesi şöyle :" Aracı MKE den aldıktan sonra 1 ay içinde tescil ve çekme yapacaktınız " Halbuki bundan önce topladığım aracı da 8 ay geç tescil ettirmiştim böyle bir sıkıntı olmamıştı. Ayrıca orijinal hid. direksiyonum için de proje istediler . " defenderin 1987 modellerinde hid. direksiyon yokmuş! " , "1992 sonrası olsaymış sorun olmazmış!" , Ayrıca römork soketini henüz takdırmamıştım , bu da "ağır kusur!" muş ...
Defenderine de Tuvuna da ... Bu ceza haklı mı? Böyle bir uygulama ile karşılaşan var mı? İtiraz edecek merci arıyorum ancak eğer adamlar haklıysa boşa uğraşmamyayım.
aynı problemi bende yaşadım 24 temmuz2012 de aldığım aracı 18 nisan2013 te tescil işlemine başladım banada önce çekme belgesi düzenlendi ve bu şekilde 10 ay cezalı muayene yapıldı tescil maliyeti proje450 sigorta 612 muayene +egzoz 276 trafik 550(130tl geç tescil cezası)TOPLAM 1900TL
sigorta ruhsattaki belge seri no olmadan işlem yapamıyor yeni kayıt olarak sisteme girildiğinde model sorun oluyor sigorta maliyeti 1800 tlyi buluyor

Ynt: Mke Çıkışlı Defender Tescil / Tuv Sorunları

Merhaba
24 Mayıs için tüv den randevu alındı fakat gitmeden koltok projesi çizilip gitmemiz gerektiğinden 11 kişilik M2G sınıfı M1G olarak düzeltebilecezmi bilmiyorum umarım daha fazla sorun çıkmaz
bir ara 2011 tarihli yayınlanan bir durum vardı ama bu gün trafik tesçildeki memurla konuşmamıza istinaden böyle bir tebliğin kendilerinde plmadığını kesinlikle proje çizilip tüv onayı ile koltukların 5 kişi ye böyle düşeçeğini söyledi

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,919
Kayıtlı Üye Sayımız
166,700
Kaydolan Son Üyemiz
olcayozan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR