Monster'a Yeni Hardtop ve Makyaj

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan monster Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,029
Ynt: Monster'a Yeni Hardtop ve Makyaj

arkadşlar kusura bakmayın bilgisayar yaklaşık iki haftadır tamirdeydi bu akşam aldım.konuyu takip edemediğim için de mesajlarınıza cevap veremedim.monsterın kapılarının dışı bitti Allah'a şükür.bi yandan oişlerle uğraşırken bi yandanda monsterı bakıma aldık.uzun zamandır herhangi bi bakım görmediği ve yattığı için kapsamlı bi bakım yapmayı düşünüyoruz nasipse.yapılacaklar;
1_motor açılacak,sekman atılacak
2_üzerinde tofaş kalbiratörü vardı ne hikmetse,orjinali takılacak
3_şanzıman inecek,baskı balata değişecek
4_komple şaft mafsalları değişecek
5_akis bilyası değişecek
5_rot başları değişecek
6_komple fren merkezleri değişecek
7_komple fren balataları değişecek
8_kupa takozları değişecek
9_sol aparat yoktu aparat takılacak
10_makaslar şasenin altından sökülüp şasenin yanlarına alınacak
11_distiribütör,bujiler,buji kabloları değişecek
12_elektrik tesisatı elden geçecek belki sıfırdan yapılır
inşallah hepsi bittikten sonra boyaya girecek.

Resim 009.jpg

Etiketler

ccanlioglu' Alıntı:
Mrhb; görüntü muhteşem...
Bu arada Allah kızınızı hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin...
ilginize çok teşekkür edrim,beğendiğinize çok sevindim.elif duru çok şükür dünyaya geldi iki buçuk aylık şimdi.camların kalıplarını henüz göndermedim çünkü kapılar tamamen bitmeden kapı camlarının lalıplarını yapamıyorum,uyduruk bi işte yapmak istemiyorum.çünkü çok emek verdim otomobil camları gibi açılp kapanmasını istiyorum.yana sürgülü olsa yakışmaz yani.bu işin uzun sürme nedenlerinden biri de bu mükümmeli yakalamaya çalışıyorum.yapılamaz denenleri yapmaya çalışıyorum.yeni resimleri gelişme oldukça yüklicem.hayırlısı....

PajeroCat' Alıntı:
yavaş yavaş gün ışığına yaklaşmakta Dursun bey aracınız..
Yaz sonuna bitecek gibi..
sağolun murat bey en azından bu yaz üstü açıkta olsa binmeyi istiyorum,bakıma götürürken farkettim de baya özlemişim

monsterın elimizde olan parçaları takıldı.akis bilyaları,balataları,fren merkezleri, rot başları değişti.motor açıldı.sekman atmayı düşünüyorduk ama motoru açınca bloğun birinde tahribat oldoğu ortaya çıktı.işin rengide biraz değişti tabi.artık motoru komple indirip sıfırdan toplamak gerkiyo.usta listeyi elimize verdi.bu arada jantları lastikleri de geri aldık.listedeki parçalardan elinde olan varsa yardımcı olrsa sevinirim.en uygun nasıl bulabilirim?
1.takım sibop
2.piston sekman 0_60
3.ana kol yatak
4.takım conta
5.yağ pompası
6.kadehler12
7.egzantrik dişlisi ve mili
8.zincir
9.6adet köprü

IMG00055.jpg

IMG00057.jpg

IMG00058.jpg

IMG00059.jpg

IMG00060.jpg

Dursun bey güzel bir çalışma oluyor, umarım aradığınız parçalarıda bir an önce tedarik edersiniz, sabırsızlanmaya başladık zira.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58602.0;topicseen

herkese selam. araç hakkında bişey yazamıyordum uzun zamandır.nedir bu ustaların nazı kardeşim?eksik meksik, yarım yumalak motorcudan kurtardık,şimdi elektrikçi derdine düştük.kimi sıfırdan tesisat yapalım diyo,kimi üzerindekini toplayalım diyo.ne çıkacağı belli olmaz deyip fiyat vermiyo.karanlık bi yola girdik,ne çıkarsa bahtımıza valla.küstürdüler beni şu güzelim arbaya.dört aydır motorcuda diyorum bana kızıyolar.iş bittide parasınımı vermedik?

Selamlar Dursun bey,

Sabir Sabir Sabir iste bu CJ Sevdasi Sen yine iyisin ben tam 15 aydir hala sanayiden cikaramadim CJ yi sakin ola yilma bikma oyle veya boyle Sabirla sonuca mutlaka ulasacaksin Allah kolaylik ve Sabir versin.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

merhaba.kolay gelsin.
çok farklı bir çalışma.inşallah çok güzel bir şey çıkacak ortaya.
merakla takip ediyorum.

monster' Alıntı:
herkese selam. araç hakkında bişey yazamıyordum uzun zamandır.nedir bu ustaların nazı kardeşim?eksik meksik, yarım yumalak motorcudan kurtardık,şimdi elektrikçi derdine düştük.kimi sıfırdan tesisat yapalım diyo,kimi üzerindekini toplayalım diyo.ne çıkacağı belli olmaz deyip fiyat vermiyo.karanlık bi yola girdik,ne çıkarsa bahtımıza valla.küstürdüler beni şu güzelim arbaya.dört aydır motorcuda diyorum bana kızıyolar.iş bittide parasınımı vermedik?

Dayanabilirseniz sabır gerçekten... Arabaya küsmeyin onun suçu yok :smiley: Bende aynı dertlerden müzdaribim maalesef... Her usta nasıl kolayına geliyorsan "doğrusu budur" diyip geçiyor, halbuki biraz dinleyip, birazda bizim hayal ettiğimizi görebilseler neler yapacaklar neler :smiley:
Allah kolaylık versin

teşekkür ederim ilginize ve tavsiyelerinize.inşallah şu sıkıntıyı da atlatıp yarım kalan hardtopu da bitirebilirim.yaza heves ettik bari kışa yetişsin

slm.uzun zamandır araç hakkında hiçbişey yazmıyorum.aracı muayeneden geçirip satışını almak için eksikleriyle uğraşıyorum ama iyice çileden çıktım.sıfır elektrik tesisatı yaptırdım bi ay geçmeden şarz etmiyo,usta ya bunlar hararet müşürünü değiştirmiyo,tesadüf bu ya termos takılı kalıyo nerdeyse conta yakıyoduk ALLAHtan yakmadı.komple bakımdan geçti fren ayarı bile yapılmamış,
keyifleri gelince yapacaklar.yani kısacası bi türlü muayenesini yaptırıp yarım kalan işlere bakamadık.satmayı düşünüyorum,ilgilenen varsa görüşelim.

Dursun bey yapmayın..Satmayın...Tabiki sizin bileceğiniz bir iş ve inanın artık ustalara bazen usta demek bile gelmiyo içimden benimde..
Ama uğraş, emek ve sabır isteyen bir iş bu..
Sabırlı olun..Geç olsun güç olmasın ve sonunda dilediğiniz gibi olsun..

sağol abi Allah razı olsun.şarz dinamosunu yaptırdım içinden ufak bi civata düşmüş onu taktılar düzeldi.termosunu taktırdım civalı müşür taktırdım saatiyle beraber takımmış.yeni saat almıştım hepsi çalışıyo demişti usta hararet göstergesi çalışmıyomuş.......fren ayarları falan yapıldı şimdilik bi sıkıntı yok yavaş yavaş hem binecez hem yapıcaz Allah izin verirse

çok şükür muayene alım satım işlerimiz bitti.yeni plakalarımızı da aldık.tekrar çalışmaya başladık.camların kalıplarını daha önce çıkarmıştık fakat deforme olunca tekrar çıkarmak zorunda kaldık.bu sefer profil kullandık hem daha sağlam oldu hemde çok daha az uğraştırdı.tavan camını sabit düşünüyordum fakat manuel bi sunroof yerleştirmeye karar verdik.onca emek ve para harcadıktan sonra onu da esirgeyemedik.bi kaç yerden haber bekliyoruz ama bu konuda yardıma ihtiyacımız var.zonguldakta imkanlarımız çok sınırlı.camların kalıpları bitti kapıların cam kalıplarıı,içlerinin profille güçlendirilmesi ve cam mekanizmasının yeleştirilmesi kaldı.sürgülü cam yapsak bu kadar uğraşmazdık

IMG00637.jpg

IMG00638.jpg

IMG00639.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,816
Kaydolan Son Üyemiz
car3393car

SON KONULAR

Geri