Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,159

Etiketler
Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

İnsel dostum,
www.motorkaravanci.com demek istedin herhalde. Sitesindeki alkovanlı motokaravan Saly karavan yapımı. Bir birliktelik var mı bilmiyorum, ama neden insanlar lendi üretimlerine özgü fotoğraflar koymazlar
anlamakta güçlük çekiyorum. Renault üretip Mercedes fotoğrafı koymaktan farkı yok. İkisi de araba ya ...
Oğuz
 

Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

Hayir ama cok hos, ben senin duzeltmek icin yazdigin siteyi de gormemistim. Benim verdigim link dogru. Tiklasana... Sevgiler
 

Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

buna benzer bir siteyidaha evvel ankaralı bir firmada görmüştüm.ona cok benziyor
 

Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

Sitenin karavan resimleride, Motokaravan İMAJ'dan Camper'ler ANAKAMP dostlarımızın araçları.
Levent
 



Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

İlginç bir durum oldu. verdiğin www.motokaravanci.com linkine ulaşamadım. Öbürü mü acaba diye baktığımda öyle bir site olduğunu gördüm, ama senin güncellemenin ertesinde baktigimda motokaravanci.com'a
ulaşabildim. Herhalde benim baktığım sürede site bakımda falan idi. Verdiği mesajlar ilginç. Telefon Ankara. Herhalde Ankara'lı arkadaşilar bilgi verecektir.
Oğuz
 

Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?


http://www.motokaravanci.com/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=63
Resim galerisine bakınca;
Pek beğenemedim doğrusu yapılanları. Örneğin masa yuvarlak, mutfak tezgahı köşeli,camlar minibüs camı, ocak ev ocağı, otomatik gaz kesicisi yok, buz dolabı keza büro tipi. Tavan ilave parçası estetik değil.Banyo sprilali boşta bırakılmış,yolda ses yapar vb. ayrıntılar.
Öylesine bir "tahtasaray" olmuş. Fiyatına bakıp alan olur mutlaka.
 

Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

mrb. bu arkadaşların başka bi web sitesi vardı die hatırlıyorum yanılmıyosam çünkü o iveco karavanı 1yıldır satmaya çalışıyolar şaşmaz sanayi sitesinde yol üzerinde park edilmiş olarak görmüştüm oradada inceledigimde amatör bi ruhla bişeyler yapılmaya çalışılmaış tbr. ediyorum ankarada böle arkadaşların olmasıda beni sevindiriyo ankara da yaşıyan ve ankaralı biri olarak yani ama işçilik kalitesi herzamankı ankarda 2-3imalatçı gibi bi başoglu bi can karavana göre çok çok düşük işallah ilerletirler ama ben şahsen ankarda oturdugum için ufak işler için gidileblir diyorum ama bi moto karavan yaptırıcaksam 3 lira yerine 5lira veriri bu işin profosyonelerine yaptırmayı tercih ederim yoksa formda yazan arkadaşları görüyoruz ilk seyehatlerınde atık su deposu düşen dış levhası uçan motokaravanların imalatlarında ankara da yapıldıgını bilen biri olarak 1-2 ayımı ayırır adapazarında başoglu karavana yaptırım şahsen benım çekme karavanım var başoglu marka bana en ufak bi sorun çıkarmadı 94 model olmasına ragmen yagmurda da dendim yol tututşu arabayla uyumu sürat dengesi mükemmel iç dizaynı çok şirin ve kulanışlı herşey hesaplanmış, baştan sagmaca yapılan birşey yok dilerim ki bu arkadaşlarda o seviyeye gelirler ama mazeme kalıtesi ve esnetik konusunda baya çalışmaları gerekiyo resimlerdeki bmc ye resmen bi kafes yapılmış saglamlık açısından sözüm yok güzel hoşta aracın üzerinde hiç orjınal durmamış bunun sert hatlarını fiberler yumuşatıp bi esnetik yakalanabilirdi acılan camların yerleride ban göre yanış ve ufak vs..vs... işallah bu arkadaşlarda güzel işlere imza atarlar ama ben şahsen şu seviyede bu arkadaşlara moto karavan yaptırmam ha bütçe meselesi o yüzden diyosanızda ozamanda yaptırmamamyı tercih edrim yapıpta hergün başım agrıcaksa tatilim zehir olduktan sonra 5 lıralık işi 3 e mal etmişim ne olcak hadi kaıln saglıcakla herkeze selamlar !!!!
 

Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

Sayın Mebus bir site adı vermişsiniz ve bilgi istemişsiniz.Ben de çalakalem bir sayfaya yakın size bilgi vermeye çalıştım ve tam yazmışken yanlış tuşa basınca yazılar silindi.Sanırım şimdi aynı hiddet ve şiddetle böyle ve buna benzer sitelerle ilgili bilgileri sunmanın bile deymeyeceğini düşünüyorum.İyi ki silindi yazılar çünkü kem olumsuz laf söylemektense daha mutedil olmak bence daha makul geldi.Allah aşkına böyle renkli resimli roman kalitesinde fakat özü boş siteleri nasıl da buluyoruz bilemem.Karavancılık elbette araştırma meselesi.Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.Bu ve buna benzer onlarca sitede laf bol resim sağdan soldan çalıp çırpma resim bol reklamasyon,atmasyon bol oh ne ala .Fakat kazın ayağı öyle değil.Ben şahsen karavan konusunu çok araştıran ve yakından gerek site gerek atölye bazında takip eden bir kişiyim.Kuru boş laflara kimse inanmasın derim.Böyle şahıların oradan buradaç çalıp çırpma ile (çok büyük oranda) süsledikleri siteler ve şirin lafları sizi aldatmasın.Karavan işi hem bir ruh hem olanak hem de bir mesleki etik illkelerini barındırmalıdır.Ben hobi amaçlı amatör ruh vs.gibi teranelerle de iş üretmeye çalışan yarı profesyonel görünümlü kişilerle de bu işin yapılamayacağı kanaatine vardım.Zzaman ve maddiyat kaybı olmaması için bu işte tam profesyonel firmalarla çalışılmalı derim.Karavanınızı aldığınızda hayırlı olsun temennilerimi bildirmiştim.Sanırım thruma buzdolabı far muayenesi vs. derken durumu düze kavuşturdunuz.Ben atölye bazında yapmaya çalıştığım karavanın peşinde koşmaktan yorulduğum için şu ara sezon nedeniyle ve teknik nedenlerle işe ara verdim.Fakat karavan karavancıdan alınır ekmek de fırıncıdan gib bir doğruya vardım.Benim amacı o atölye o boyacı o kaoprtacı o elektrikç vs. derken labirent şeklindeki sanayii ortamında koşmak gereksiz.İnsanı işten tiksindirecek derecede değişik bir süreç sanayide koşuşturmak.Bu ülkede iyisi yada kötüsüyle profesyonel hatta bu işin duayeni sıfatında firmalar var.anlaşmanı yapıp alacaksın karavanını kısa sürede.Adamların atölye imkanları donanım teçhizat ekip ve ekipmanları ona göre.Büyük yatırımları ve atölye imkanları varken ufak bir demirci atölyesinde pazar el arabası yapmaktan aciz insanlarla çalışmak bir handikaptır.Karavanı amatörce hobi mobi deyip te karavandan hiç mi hiç anlamayan site ve elemanlarına hiç kimse itibar etmemeli derim.Geçen bir karavan firmasına gittim .Atölye futbol sahası genişliğinde terzi atölyesi cam atölyesi ısıtma sistemleri atölyesi ekipman ve malzeme atölsesini bir satte dolaşamazsınız.İyi yada kötü yönleriyle bu durum varken bir civatayı bulamayan bir kıytırık atölyeye karavan yaptırmak için yanlışlıkla da olsa uğramak hiç hoş değil.Karavancılık her şeyiyle bir ruh,anlayış ve disiplin işidir.Bu anlayış ekipman ve atölyre şartları olmayan yerleri iyi tanımak ve tanıtmak gerekir.Bu açınad hiçbir değerli arkadaşın salt sitedeki resimlere vs.rağbet etmeden atölyelerin ve çalışanların gerçek yüzünü görmesini tavsiye ederim.
Yoksa dünya kalitesinde hymerden üstün karavan imal ettiğni ispat etmeye çalışan onlarca kıytırık site ve eleman bulabilirsiniz.Doğru adres doğru seçenek doğru alternatif karavan işinde de çok önemli.Yoksa laf da çok çalıntı çırpıntı resim de çok.ARAŞTIRMAK ARAŞTIRMAK VE ARAŞTIRMAK ÇOK ÖNEMLİ.Ben araştırdım da ne odu.İyi niyet ve sabırla başladığım motorkaravan aylardır ufak bir atölyede tutuklu kaldı.karınca hızıyla kışa geldik.Allahtan araç dış yapı itibarıla kapandı da atölyeden çıkarıp parka getirdim.Demek ki araştırsan soruştursan gereken önlemleri alsan da bu işi çok profesyonel ve atölye imkanları iyi olan ve bu işte rehvete kapılmayan yerlerle çalışacaksın.İşin altından kalkamayacak kişilerle çalışmak hiç de iç açıcı değil.Onun için tekrar söylüyorum sizin için karavan bir hobi olabilir fakat karavanı hobi olarak yapıyorum sahte sıcaklığını taşıyan atölye yerine profesyonel duayenlerle çalışmak eksisiyle artısıyla daha evladır.Karavana gönül vermiş ve karavan edinmeyi düşünen herkese önemle tavsiye ederim.Laf değil iş üreten yerleri iyi bilmek ve bulmak gerekli.
 

Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

Çoktan beri forumdaki gelişmeleri fazla izlemiyordum ve hatta prensip olarak olumsuz şeyler yazmamak adına yazı yazmaktan bile imtina etmiştim. Fakat yine de bazı bilgiler talep edilince yazdım.Yoksa inanın bu amatör bile olamayan sözde profesyonel görünümlü şahıslara karşı da karavanseverleri uyarmak da hem bir karavan dostu olarak hem de bir insan olarak görev diye düşündüm.Çünkü karavanseverler daha da iyi kaliteli,mesleki etik ilkelerine saygılı, mahir,disiplinli imalatçılarla çalışırlarsa istedikleri sonucu elde ederler.Yoksa yapılan iş havanda su dövmek gibidir.Zaten dürüst düzenli,disiplinli çalışan kişi kendi ekmeğine hizmet eder.Çalışıp çalışmaması iyi işler üretip üretmemesi kendini bağlar.İnsanlar iyi işi takdir ederlerken kötü ,olumsuz ,eksik iş yapan da ancak yaptığı işle kalır.Amaç iyi bir imaj ve referanslar zinciriyle anılmaktır.Kazancın ve kazançta sürekliliğin iyi işllerle anılmanın yolu da akte vefadan beyan ettiği işleri yüz akıyla yapmaktan geçer.Yoksa hepsi lafı güzaftır.Kazancın ve bereketin yolu da budur.Hayırlı kazançlarla hayırlı karavanlar üretmek iyi yad edilmeyi ve yeni müşterileri getireceği gibi aksine yapılan işler de aksi temennileri getirir.
 



Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

Haklisiniz, katiliyorum. Sirf bu tip yerli sifir bir karavana tonla para vermek yerine 90 model bir euromobile karavani toplamayi tercih ettim. 18 senelik bir araca emsal, sifir veya ikinci el yerlilerinin yari parasini vererek girdigim bu maceradan cok karli oldugumu dusunuyorum.

Bu siteleri bulmak ve burada da soz konusu etmek gerekir diye ozellikle dusunuyorum. Ozellikle yeni baslayanlarin bu siteler hakkinda bilenlerden ogrenecekleri cok sey var diye dusunuyorum. Sitelerin albenisinde ki yalanlarin bu yazismalarla su ustune cikarilmasi gerektigine inaniyorum.

Yerli ureticilerin iyi niyetli olanlari suphesiz var. Bu yazismalar hepsini kapsamaz. Ama ak koyun kara koyun bilinmelidir.
 

Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

Evet bahsedilen odur.Ak koyun kara koyun belli olmalıdır.İyi olanlar her zaman alkışlanmalı takdir edilmelidir.Fakat fason iş yapan,yaptığı işi eline gözüne bulaştıran vede aşırı bir cüretle yapmadığı işin reklamını oradan buradan resim derleyerek şahane iş yapıyormuş gibi lanse ednler iyi bilinmelidir.Karavancılık araştırmayla,sorgulamayla ard başı gitmezse yanlış ve sözde siteler kişileri yanıltabilir.ARAŞTIRMAK,SORUŞTURMAK,GÖZLEMLEMEK işin en önemli tarafı.Fakat adil ve de tarafsızca iyiyi alkışlamak gerek.Varsa kötüler onların da yolundan geçmemek ONLARA PRİM VERMEMEK GEREKİR.Bu ülkede güzel iş yapmaya çalışan firmalar ve kişiler de vardır.Onları da titizlikle takip etmek ve onore etmek de gerekir.Kısacası güzel olan herşey takdire şayandır.Güzel olmayanlar da kendi yoluna...
 

Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

Güzel yurdumuzda telif hakları, copyriht la ilgili patent ve tescil hakları yeterince korunmazsa ve bunları istismar ederek alıntı çalıntıyla ne şatafatlı siteler oluşturan aslında görünürde yok olan sözde şirketler türer bilir misiniz.Adamın dükkanı atölyesi yokken bir cep telefonu adresi ve sığıntı bir dükkanda üretmiş gibi gösterdiği hymer ötesi karavanları sitelerinden hevesle izleyebilirsiniz.Ortada fol yok yumurta yok.EEE laf mı yok be kardeşim.Elbette laf çok.At martini de bre Hasan dağlar inlesin.Laf mı yok resim mi yok.Ganiiii...Fakat yapılan iş nerede gösterin hani...Ülkemde telif hakları, patent copyriht vs. vs. çok önemli.Dikkat ederseniz her türlü reklam alavere dalavere işine dönüştü. Ellbet eğitici bilinçlendirici tanıtımlar da var.Fakat yalan dolan tahrik,cazibe oluşturma allama pullama vs. vs. gibi acayip sistemlerle tüketici yanıltılmıyor mu çoğu kez.Bunun için bilinçli vatandaş olmak ve elinden geldiğince birilerini de bu konuda ikaz ederek yanlışları bertaraf etmek herkesin borcudur.Hadi herkese kolay gelsin.
 

Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

:smiley: sevgili abilerim özelikle oguz abim ankarda yaşıyıpta karavan imalatçılarının çok fazla olmasına ragmen aynı fikirde birleştigimizi göremek beni sevindirdi ben türkiye için konuşuyosak başoglu derim başka bişey demem fiyatlarıda çok çok uçuk degil diger imalatçılarla kıyaslarsak yani başoglu karavan ortalama alkovenli tip isterseniz aracı siz götürürseniz 25milyara tamamını full yapıyolar 4-6kişilik klimasına kadar bu biraz pahalı gelebilir camper tarzını ise 8 yapıyolar oda full bunlarda mesela camper için diyelim 8 degilde 6.5-7 bin tl ye anlaşıp razı edersenız bence çok hesaplı ben şahsen kendi karavanımın içini dışını komple yenileyen biri olarak konuşuyorum benim elimden geldi vaktım oldu bi çok şeyi kendim yaptım ama bi camperi alım yapım deseniz camıydı izelasyonuydu ıvırı zıvırı inanın 4-5bulur belkide geçer 2milyardaha verin bu işi düzgün yapan insanlara yaptırın derim vede teslim alcanız gün saate kadarda kesin tahütlü alıyosunuz ee bırakalımda bu arkadaşlarda 3-4binytl kazansınlar bu emege karşı işini düzgün yapana vericeksin parayı hakını vericen yani ben öle düşünüyorum ve 5yılda garantili suya ıvır zıvıra siz siz olun oyle imalaçılarla iş yapacagınıza gidin 3-5 aramayın işin profosyoneline yaptırın sonra üzülmeyin bi dost bi karavancı tecrübesi diyim(bu arada en son ankarada bi karavan imalatçısından ismini vermicem bilinmeden hevesle alınan bi çekme karavan gölbaşı yolu üzerinde çeki demirinden çıkmış bizzat kendisi ile görüştüm tek sevindirici şey karavan yan bariyerlere sürterek kendiliginden durması)bu arkadaşımıza şuan saly marka bi karavan aldık şuan bize duva ediyo o kabustan sonra bu karavan uçak gibi geliyomuş ona :smiley: bunuda belirtmek istedim herkeze selamlar
 

Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

Bence bu firmanın ismini vermeniz gerekir. Zira Ankara'da bir kaç tane imalatçı var. Bu durumda hepsi töhmet altında kalmış oluyor.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Mesajlar
1,531,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst