Motor Alternatifleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,300
Ynt: Motor Alternatifleri

Common Rail denilen sistem elektronik. kısacası suya dayanıklı değil. artı, mekanik malzemenin ne zaman arızalanacağını az biraz anlayabilirsiniz. Tamiri de kolaydır. Elektronik bir ekipman bildiğimiz tamircilerde yapılmaz, yenisi ile değiştirmek gerekir.

TDV6 örneğini verecek olursak, ki aramızda bazı şanslı arkadaşların var, bu araç CR ve acaba bir adet enjektörünün maliyeti kaç para? Eski TD5'lerinki 1700 ytl civarı. benim Puma'nın enjektörünün yenisi 120 YTL. çıkmasını 30 YTL'ye alabiliyorum...

Bu ve benzeri birçok nedenden ötürü, ki onlar:

- Arazide yolda kaldığında eski çekiç tokmak yöntemi ile arabayı yürütebilmek,
- Bakıma soktuğunda 5-6.000 ytl ödememek,
- köydeki mazotu kullanabilmek,

İyi ki Puma Common Rail değilmiş. Yeni nesil Def'lerde kullanılan Puma CR... ve ne yazık ki, Def ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum.

Etiketler

yakıttan CR ile sağlanan ekonomi ve performans enjektör vs fiyat farkını karşılar hale gelebilir anlamında.
Kaliteli yakıt kullanıldığında CR in arıza yapma potansiyelinin düşüklüğünü de gözönünde bulundurmak gerekebilir.

Adnan hocam,
bir Defender kullanıcısı için "kaliteli yakıt" aramak, mangal kurulduğunda "hanım, porselen tabakları hangi kutuya koymuştun" diye sormaya benzemez mi? selamlar, reha

sevgili Reha, Pazar sabahı arazisi için beni aramıyorsun artık, unuttun zannediyordum :smiley:, selamlar.
Benzetmene halen gülüyorum, çok haklısın, ama bu sorun 2009 yılında ve sonrasında çözülecek gibi gözüküyor. 2009 yılı başı itibariyle Euro 4 taşımayan araçların satışı yasaklanıyor, bu da kısa sürede çoğunluk yerde kaliteli yakıt bulmayı sağlayabilir.
Önce karar 1 Ocak 2008 itibariyle devreye girecekti, yerli üreticilerin itirazlarıyla bu 1 Ocak 2009'a çekildi, bulduğum eski yazı aşağıda.
Tekrar selamlar.
"Çevre konusunda Avrupa Birliği (AB) standartlarına uyum kapsamında 1 Ocak 2008 itibariyle piyasaya "euro-4" standardı olmayan yeni tip motorlu taşıt trafiğe çıkamayacak.

Euro standardında rakam büyüdükçe taşıtların çevreye verdiği zarar azalıyor. Bu kapsamda AB genelinde bir süredir euro-4 standardının altında motor kullanılmazken Türkiye'de bazı bölgelerde euro-1 motora sahip taşıtların bile bulunduğu belirtiliyor.

Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Ercan Tezer, sektör olarak yeni uygulamaya hazır olduklarını söylerken, her yeni teknolojide olduğu gibi euro-4 standardında araca geçişte de belli bir maliyet farkı yaşanacağını belirtti. AB üyeleri 2009 yılında euro-5 ve 2014 yılında da euro-6 standardına geçecek. AB'de euro-4'ten euro-5 ve 6'ya geçişte araç başına maliyetin 600 euroya yakın olduğu ifade ediliyor. "

Adnan hocam,
hayatta unuturmuyum.. sadece çoook uzun zamandır sabah kahvaltılarını çalışmakta olduğum projedeki arkadaşlarım ile yapma zevkine (!) nail oldum.. Ama çook yakında tekrar başlarız inşallah.. Sonuç: şuan itibarı ile hiç kahvaltı kaçırmadın..

yazdiklari bizlerin ölüm fermanı gibi.. bu söylediklerin "direkt" masraf demek.. Tabii, bir taraftan da saygılı olduğumuzu iddia ettiğimiz doğa için çok faydalı.. Korkarım bu değneğin her iki tarafı da fena kokulu.. hayırlısı olsun diyemeyeceğim ama.. Zira, bu kanunlar getirilirken , araçların binlerce katı daha fazla atık üreten (sözlerini geçiremedikleri) fabrikalar için ne düşünüyorlar acep?

selamlar, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler