Motor Alternatifleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,290
Ynt: Motor Alternatifleri

Ok, büyük zevkle... liste şimdiden 10 kişiyi aştı. en iyisi yakın bir yere gezi yapalım, hem test hem mangal, eksik kalmayalım. :D

Etiketler

arkadaşlar bu bahsettiğiniz evrakları tamam ettikten sonra ford puma motor kaça mal olur toplam herşey dahil birde sıfır motormu 2 el motormu alacağız teşekkürler

Sıfır ya da ikinci el motor almak sizin tercihinize kalıyor. Daha doğrusu bütçenize. Eğer şanzımanı değiştirmeyecekseniz, motor + 2000 YTL işçilik + 1000 YTL ıvır zıvır + max 1000 YTL ruhsat tutar diyebilirim. Şanzımanı değiştirecekseniz, cebinizde baya iyi bi para olduğundan emin olun. Yoksa işiniz biraz uzar. Tecrübe konuşuyor!.

engin sonunda güzel bir motora sahip olacaksın dışardaki heybeti yeter zaten performansını merak ediyorum olumlu sonucundan kuşkum yok yaşamak güzel olur. Güç ve güven bir arada olması gereken 2 olmazsa olmaz faktör sen bir araya getirmiş gibi görünüyorsun yoruldun amma ilk sürüş testinde hepsini unutacağından eminim sen yinede bitti diyene kadar sıkı tut işini...

saygılar hepinize
kolay gelsin
ne diyeyim kaderimiz bir yazılmış anlaşılan LR sevgisi böyle bişeymiş zorun aracı zor insanın aracı

Arkadaşlar bu motorun(Ford Puma) '0' ve çıkma olarak fiyatı hakkında bir bilgisi olan varmı acaba ?

Ve takan kardesım ne oldu sonuc biraz anlat 1 hafta sonra yazıcam demiştin sanırım şürüş zevkınden bıraktın burayı inemedin araçtan yazmayı unuttun :smiley:

mu7y' Alıntı:
Arkadaşlar bu motorun(Ford Puma) '0' ve çıkma olarak fiyatı hakkında bir bilgisi olan varmı acaba ?

Ve takan kardesım ne oldu sonuc biraz anlat 1 hafta sonra yazıcam demiştin sanırım şürüş zevkınden bıraktın burayı inemedin araçtan yazmayı unuttun :smiley:

Merhaba mu7y;

İsminizi bilmiyorum, bu şekilde hitap etmek istemezdim...

Hangi motoru alırsanız alın, eğer mümkünse sıfır alın. Emin olun yaptığınız masraf size uzun dönemde kar ve huzur getirecek. Puma'nın sıfırını 9.5-10 bin YTL arasına bulabilirsiniz.

Son bir kaç haftadır, araba, iş, çocuk, ev arasında gidip gelmekten, Gezenbilir'e bilgi vermeyi unuttum. Arabam şu haliyle yaklaşık 135-140 HP ve 320-340Nm arası bir değerde motora ve 6 ileri şanzımana sahip. Önümüzdeki hafta yokum. İstanbul'a geri geldiğimde motoru dinamo testine sokacağım. O zaman tam gücünü ölçebiliriz.

Arabada 1.41 arazi çıkış dişlisi ve ne yazık ki 225 75 16 gibi ufak bir lastik takılı. Dolayısı ile araç "kit car" gibi çok çabuk hızlanıyor ama son hızı oldukça düşük kalıyor. Sağolsun Mert arkadaşımdan alacağım 1.22'lik arazi şanzımanını bugün monte edersek, son sürat değerlerinin ve aracın tepkisinin daha normal seviyelere geleceğini umuyoruz.

Bu motor, hem alım hem de bakım maliyeti nedeniyle 300TDI gibi pahalı değil. Ve Türkiye'nin herhangi bir noktasında parçasını bulmak sorun olmayacaktır. O açıdan faydalı. Ama hemen belirtmeliyim: Puma'nın bu versiyonu Common Rail değil. Dolayısı ile düşük yakıt tüketimi beklemeyin, hayal kırıklığı olur. (aramızda kalsın, iyiki de Commron Rail değil...)

Aklınıza takılan varsa sorabilirsiniz. İyi günler.

hayırlı olsun :smiley: engin kazasız belasız huzur ile kullan inşallah darısı başımıza bende 2.5 benzin lpg nin nimetleri her ne kadarsa kullanmaya ulaşmaya ramak kaldı derler ya öyle kısacık bir mesafede kaldım. fakat bir en fazla 2 sene içinde senin yolundan geleceğim :smiley:

Bülent'çim, şu muayene istasyonlarının TUV'e geçmesinden önce araçta yapacağın tüm değişiklikleri gerçek projeleri ile tamamlamanı tavsiye ederim. O nedenle, daha önce konuştuğumuz gibi, para biriktirmeye devam.

edaghan' Alıntı:
Merhaba mu7y;

Hangi motoru alırsanız alın, eğer mümkünse sıfır alın. Emin olun yaptığınız masraf size uzun dönemde kar ve huzur getirecek. Puma'nın sıfırını 9.5-10 bin YTL arasına bulabilirsiniz.

Son bir kaç haftadır, araba, iş, çocuk, ev arasında gidip gelmekten, Gezenbilir'e bilgi vermeyi unuttum. Arabam şu haliyle yaklaşık 135-140 HP ve 320-340Nm arası bir değerde motora ve 6 ileri şanzımana sahip. Önümüzdeki hafta yokum. İstanbul'a geri geldiğimde motoru dinamo testine sokacağım. O zaman tam gücünü ölçebiliriz.

Arabada 1.41 arazi çıkış dişlisi ve ne yazık ki 225 75 16 gibi ufak bir lastik takılı. Dolayısı ile araç "kit car" gibi çok çabuk hızlanıyor ama son hızı oldukça düşük kalıyor. Sağolsun Mert arkadaşımdan alacağım 1.22'lik arazi şanzımanını bugün monte edersek, son sürat değerlerinin ve aracın tepkisinin daha normal seviyelere geleceğini umuyoruz.

Bu motor, hem alım hem de bakım maliyeti nedeniyle 300TDI gibi pahalı değil. Ve Türkiye'nin herhangi bir noktasında parçasını bulmak sorun olmayacaktır. O açıdan faydalı. Ama hemen belirtmeliyim: Puma'nın bu versiyonu Common Rail değil. Dolayısı ile düşük yakıt tüketimi beklemeyin, hayal kırıklığı olur. (aramızda kalsın, iyiki de Commron Rail değil...)

Cok tesekkurler allah motorunuza zeval vermesın :smiley: kazasız belasız kullanmak nasıp olsun ınsallah Adım SALİH YILDIRIM

merhaba, motor değişikliği ile ilgili ingilterede hazır kitler var. birkaç farklı motor seçeneği bulunuyor. ford, isuzu ve markasını hatırlayamadığım birkaç motor daha. bunların içinde tüm ekipmanlar mevcut; motor takozları şanzıman flanşı vs. herşey hazır durumda. ancak fiyatların yüksek olma ihtimali fazla. ilgilenenler araştırabilir. ankarada bir 110 da böyle bir motor kiti kullanıldı.

birde daha ekonomik bir önerim var: ford puma motorunu kendi orjinal şanzumanı ile takıp(ford transit şanzımanı) arazi vitesi için ara şanzıman takılabilir. aşırı orjinallik yanlılarının bu öneriye sıcak bakacağını sanmıyorum ama, daha önce kendi aracımda böyle bir işlem yapmıştım. bu durumda araç hem daha seri oluyor, hemde sürekli 4 çeker olmuyor. ayrıca şanzıman yedek parçası yerli üretim olduğu için, hem daha bol hemde ucuz olur.

Semih bey,
Land Rover icin Ford Puma hazır kiti ingiltere de yok, ankarada kullanılan kit ile ilgili nereden alindigi ile ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim. Ayrica, Fort Transit sanzimani ile ilgili onerinizi zaten Engin arkadasimiz hayata gecirmisti.. . reha

merhaba reha bey,mesajımda yanlış anlaşılma var.
ankaradaki 110 için getirilen kit isuzu olarak hatırlıyorum, ancak diger kitlerle ilgili katologda ford dahil birkaç farklı motor seçeneği daha vardı. araç sahibi abimize birkaç gün içinde ulaşmaya çalışacağım.gerekli bilgileri vereceğim.sanırım kendiside foruma üye olmak isteyecektir. gerçekten masraftan kaçılmamış çok güzel bir aracı var.
selamlar

Selamlar,
ben motoru yaptirdigim zaman bayagi bir zaman harcadim.. ama maalesef Ford'un Puma motoru için bulamadim. Arkadasinizin da aracinin hayirli olmasini dilerim.. iyi aksamlar, reha

edaghan' Alıntı:
Merhaba mu7y;

selamlar, common rail kaliteli yakıt gerektiriyor diye mi iyi ki değil, yoksa farklı gerekçeler de mi var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler