Motor Alternatifleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,327

Baki Ö.

Kamp II
Yer
KONYA-BOZKIR
Arkadaşlar piysada ki araçlara baktığımzda çok km. yapmış haliylede yıpranmış dizel araçlar ve az km. yapmış lakin verimsiz çok yakan benzinli araçlar bulunmakta. Benzinliden-dizele motor değişiminin ise neredeyse imkansız olduğu günümüzde, aklıma birşey takıldı. Acaba 2.5 benzinli orjinal motor yerine fazla kanuni müfredata gerek kalmadan daha verimli az yakan ve yedek parça sorunu çekmeyecepğimiz bir benzinli motor alternatifi olamazmı. Ayrıca enjeksiyonluda olabilecek bu motora sıralı sistem LPG dönüşümüde uygulandığında benim gbi yakıt sarfiyatını dert edinenler içn oldukça uygun bir seçenek olacaktır. Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi bekliyorum.
Saygılar.

Etiketler

Ynt: Motor alternatifleri

V8 takılabilir, keyifli bir sürüş olur...

Temiz iyi bir makinada dizellere göre daha hesaplı olacaktır.
MPI Disco motoru da olabilir gibi geliyor ama ayakları oturması filan nasıl düşünmek lazım...
Burada satılık bir motor vardı.

Selamlar,
benzinli motor alternatifi sorunuza cevap veremeyecegim (zira, hic aklima gelmemisti ve arastirmamistim).. ancak, aklinizda olsun, belirli kriterlere uyuldugu surece Benzin/Dizel gecisi yapilabiliyor.. Defender icin de bu kosullar var.. Bildigim adimlar (lutfen bilgisi olan arkadaslarimiz katkida bulunsun)

1. Otokar'dan bu aracin artik "benzinli" motorunun imal edilmedigine dair belge aliniyor
2. Motorunuzun artik kullanilamaz (!) durumda olduguna dair bir belge aliniyor
3. Araciniza belirli speclere uyan bir motor (Ford Puma motoru buna uygun) icin proje yaptiriyorsunuz
4. motorunuzu takiyorsunuz
5. ruhsatinizi aliyorsunuz
6. gule gule kullaniyorsunuz..

iyi gunler dilerim, reha

Haa birde Reha bey Ford Puma dediğimiz motoru biraz açarmısınız. Ford Transit motoru galiba
Teşekkürler

Selamlar,
Bu belgeyi bir "bilirkisiden" aliyormussunuz ve oldukca olagan bir islem imis.. Motor, commonrail olmayan 120Hp. mekanik motor.. dediginiz gibi Ford Transit de de kullanilan (aile olarak Fiesta'dan baslayip, V6 versiyonunun Disco'da kullanildigi bir aile) motor.. Benim Defender'im de bu motor takili.. Defender satinalmaktan sonra yaptigim en akillica yatirim bence.. iyi gunler dilerim, reha

velicanöz' Alıntı:
Arkadaşlar piysada ki araçlara baktığımzda çok km. yapmış haliylede yıpranmış dizel araçlar ve az km. yapmış lakin verimsiz çok yakan benzinli araçlar bulunmakta. Benzinliden-dizele motor değişiminin ise neredeyse imkansız olduğu günümüzde, aklıma birşey takıldı. Acaba 2.5 benzinli orjinal motor yerine fazla kanuni müfredata gerek kalmadan daha verimli az yakan ve yedek parça sorunu çekmeyecepğimiz bir benzinli motor alternatifi olamazmı. Ayrıca enjeksiyonluda olabilecek bu motora sıralı sistem LPG dönüşümüde uygulandığında benim gbi yakıt sarfiyatını dert edinenler içn oldukça uygun bir seçenek olacaktır. Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi bekliyorum.
Saygılar.

ne marka ve ne hacimde benzinli motor arıyorsunuz?

Engin bey özelliklerini belirttim.(daha verimli az yakan ve yedek parça sorunu çekmeyecepğimiz bir benzinli) Onun dışında şanzuman ve ara bağlantı parçalarıyla uyumlu çalışması yetecektir sanırım.
Selamlar Baki

Ynt: Motor Alternatifleri

velicanöz' Alıntı:
Engin bey özelliklerini belirttim.(daha verimli az yakan ve yedek parça sorunu çekmeyecepğimiz bir benzinli) Onun dışında şanzuman ve ara bağlantı parçalarıyla uyumlu çalışması yetecektir sanırım.
Selamlar Baki
Özel mesaj gönderiyorum. Teşekkürler.

yeni deflerin ford transit motorlu olması göz önünde tutulduğunda reha haklı, yanlız tamirciler memnun değil :smiley:

Perkins motoru takıldığınıda duydum. Cazip olabilir kendini kanıtlamış yaygın bir makine. Tecrübesi olan varmı.

Perkins motoru torku açısından kuvvetli bir motor olabilir, lakin aracın hızlanmasına bir katkı sağlamayacaktır. Dolayısı ile, kendi aracına motor atacak kişiye tek önerim olacaktır: Ford Puma...

Servis parça fiyatlarına da baktım, 300TDI ve TD5 gibi motorlara göre çoğu kalemde hesaplı görünüyor. enjektör 120 ytl, baskı balata 190 ytl, yağ filtresi 10, mazot filtresi 20 ytl, trigger zinciri 105 ytl. ana yatak ve kol yatak toplam 80 ytl, pistonlar 510 ytl, blok 980 ytl... turbosu 700 ytl... 300 TDI'nin turbo fiyatından haberi olan var mı? ya da TD5'in enjektörünün fiyatını bilen?

Denemek isteyen olursa, benim Discosit bir haftaya kadar bitmiş olur. 130PS 320Nm 6 ileri şanzımanlı bir Disco Seri 1, heralde çoğu kişinin ilgisini çekecektir.

Engin, haftaya bittiğinde kesinlikle haberim olsun, bi dönem benim de düşündüğüm bir projeydi, cengaver sen oldun :smiley: takdir ettim doğrusu
300TDI da turbo 1200 YTL, enjektör 150YTL, baskı balata 240 YTL, TD5 in enjektörü 1000YTL falandı sanırım :smiley: TD5 e göre parçası çok ucuz ve nerdeyse TD5 performansında bir motor, hem de çok sessiz, çok mantıklı bir motor seçimi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler