Motor Karavan İçin Hangi Scooter...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdenbay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,023

erdenbay

Kamp III
Yer
Bursa
Son gezimde motorsikletin bir ihtiyaç olduğunu anladım. Aracım camper olsa bile, tenteyi ve düzeni toplamak,yayıldıktan sonra çok zor.

İster yerleşim yeri olsun, ister kamp dışı konaklama ihtiyaçlarını gidermek yönünden , motorsiklet (scooter tercihim) önemli bir ihtiyaç. Bisiklet ile bu ihtiyacı gideren arkadaşlar vardır,fakat yokuş çıkışları ve çevreyi keşfetmek yönünden motorsiklet bence daha işlevsel.

Araştırmalarım sonucunda Yamaha BWS 100 ( sıfırı üretilmiyor,2 elde var) yada Honda Beat scooter düşünüyorum.
2 kişiyi taşımalı ve yokuşları rahat çıkabilmeli. Bu yüzden elektrikli motorsiklet düşünmüyorum.

Yukardaki modellerden başka kompak başka scooter önerisi olan ve kullanan arkadaşların paylaşımları herkese faydalı olacaktır sanırım.

VW T4 camperimde Reimo'nun altta resmi görülen motor taşıma aparatında taşınacak.

Reimo motor ta??ma aparat?.jpg

Etiketler

Ynt: Motor Karavan İçin Hangi Scooter...

Erden abi,

Kendi adıma 2. el BW100 alacağım...
Yaylalarda iki kişiyi çok rahat, 3. yü zorlanarak taşır...
Başka tarz düşünüyorsan ayak konan yeri dar değil, geniş olan modellere yönelmeni tavsiye ederim.
Çünkü 19 lt lik su bidonu, marketten alacağın torbaları vb hep ayak önüne koyuyorsun, direk motorsiklet tarzı olanlarda ise su, torba vb taşırken ciddi sıkıntı oluyor...

yazlıkta honda today kullanıyorum çok memnunum bws 100 e göre daha hafif ve az yer kaplıyor çekişinden de memnunum fazla hız yapmıyor zaten ihtiyaç duymuyorum tavsiye ederim

Erden Hoçam bençe bunu al.
http://www.youtube.com/watch?v=VbdkZB9-Sd4
:D

Joker tekerlekler süper bir uygulama olmuş. motosiklet artık smart otomobil gibi kullanılabilir sanırım.

kaya75' Alıntı:
yazlıkta honda today kullanıyorum çok memnunum bws 100 e göre daha hafif ve az yer kaplıyor çekişinden de memnunum fazla hız yapmıyor zaten ihtiyaç duymuyorum tavsiye ederim

İki kişi ve yokuş için,sanırım 49 cc olan Honda Today'in performansı nasıl acaba?

Cavid Sezen

Benim tavsiyem HONDA-İnnova 125cc....
Büyük jantlı olması bozuk kamp çevresi çukurlu ve delik deşik yollarda az sarsıntı avantajı verir, küçük lastikli motorlar çok sarsar, ayrıca honda innova'nın eni BM 100'e göre daha dardır..

HONDA innova125-s.jpg

gezmen' Alıntı:
İki kişi ve yokuş için,sanırım 49 cc olan Honda Today'in performansı nasıl acaba?

Cavid Sezen

iki kişi toplam 140 kilo ile marmaris akyaka arasını gitmişliğim var( 2005 yılında 2004 model honda today ile) marmarisn ilk rampalarında biraz zorlansa da sıkıntı yaşamadık şu anda bile çin malı 100 cc lik motorlaardan daha iyi performans gösteriyor

kaya75' Alıntı:
iki kişi toplam 140 kilo ile marmaris akyaka arasını gitmişliğim var( 2005 yılında 2004 model honda today ile) marmarisn ilk rampalarında biraz zorlansa da sıkıntı yaşamadık şu anda bile çin malı 100 cc lik motorlaardan daha iyi performans gösteriyor

Yanıt için teşekkürler.
Ağabeyimin bir eski Hondası var; Honda C 90 sanıyorum. Kendisi çiftçidir; yıllardır bağ, bahçe, tarla... yollarında, yılın her günü kullanır. "Böyle bir makina görmedim; benzini adeta kokluyor, üstelik hiç de bozulmuyor.." dediğini sürekli duyarım. Sizden de doğrulamasını almış olduk bu arada..

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Yanıt için teşekkürler.
Ağabeyimin bir eski Hondası var; Honda C 90 sanıyorum. Kendisi çiftçidir; yıllardır bağ, bahçe, tarla... yollarında, yılın her günü kullanır. "Böyle bir makina görmedim; benzini adeta kokluyor, üstelik hiç de bozulmuyor.." dediğini sürekli duyarım. Sizden de doğrulamasını almış olduk bu arada..

Cavid Sezen
honda bu scooter konusunda gerçekten önde daha öncesinde 92 model kinetic vardı abinizle aynı şeyleri söylüyordum

Bir süre honda beat kullandım, çok az yakan süpeerr bi şey Ama teker çapı küçük olduğu için kaymaya çok meyilli. özellikle ön frene hiç dokunmamak gerekiyor. Sitenin kurucularından "mycamper" Özdal Güngör BWS 100 kullanırdı ve hep arazideki performansından memnun olmasını dile getirirdi. Ama şu an için tek seçeneğim Honda İnnova olacaktır...

Ben de BWS100 den sonra bir Honda Activa almıştım ama motor iki kişi ile pek randımanlı olmadı.
Arka bahçeden çalınınca sevinmiştim açıkçası. :D
Sonra Yamaha -Nouvo aldım. 7 yıldır kullanıyorum.Büyük tekerleğin verdiği rahatlık yadsınamaz.
Ammaaa...
Karavancının bir çok ihtiyacına cevap veremiyor maalesef bu Commitern tipleri.
Bir tuvalet kasetini taşımaya kalksam ya da bidonla su getirmeyi düşünsem ya da başka bir yük taşımaya kalksam maalesef hüsran çünki ön taraftaki motor yükseltisi yük taşımaya engel oluyor.
Bu motor işi biraz da motosikletten ne beklediğinize bağlı.Eğer bir şey taşımayacak sadece çarşı pazar yapacaksanız Commitern tipi İnnova ,Nouvo veya Kanıni gibi markalarda araştırabilirsiniz.
Ama yukarıda sözü edilen tipte eşya taşımak istiyorsanız kesinlikle Scooter tipi basılacak yeri düz olan bir model seçmelisiniz.
Son aylarda Kymco 150 lik 4 zamanlı motorlar görüyorum epeyce.

Tabii motorun ağırlığına da dikkat.Ağır motosikletler özellikle PSA araçlarda sorun çıkarabiliyor. Motor ağır gelirse direksiyon hakimiyeti azalıyor, dik rampalarda patinaj olasıllığı artıyor.
Kolay gelsin...

Benim araç 2800 kg civarında olduğundan kg sorunum yok...

BW100 cidden çok randımanlıdır, iki kişiyi dağ tepe dolaştırır...

Yamaha-BW100-Scooters-2.jpg

Hüseyin abinin dediği gibi ayak konan yerin geniş olduğu scooter lar su bidonu vb taşıma da büyük kolaylık...

Yurtiçinde ihtiyacım olsa da kısmen idare edebiliyoruz, bu iki tekeri asıl İpsala dan sonra arayacağımızı düşünüyorum...

Dolayısıyla yurtdışı için aklımdaki model Innova...

Honda-Innova-125.JPG

Not: Honda innova vitesli...

innova'yı ben kullanıyorum, çokda memnunum, kamplarımda etrafı gezebilmek adına çok kullanışlı, çarşı pazar işi daha kolay,
bu innovanın tek kötü tarafı yük taşıma işi, bununda çözümü heybe :smiley: tabi kaliteli olanlarıda var, veya su bidonunuz sığacak kadar özel de diktirebilirsiniz

http://www.neovizyon.com/h100.asp
http://www.ozgurmotor.com.tr/MOTORSIKLET-HEYBESI-BEZ-BRANDA-BUYUK-pid-1198.html

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,010
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR