atakanözbaki
Yeni Üye
<div class="bbWrapper">Arabanın arkasına vida ile monte edilen, çeşitli modelleri olan bir aparattır.<br />
<br />
Ağırlığı 35-55 kğ arası olan modeller vardır. 35 kg olan 130 kilo , 55 kg olan 200 kg kadar motor taşıyabilir.<br />
<br />
<b>Bu aparatın yasal olabilmesi için</b><br />
<br />
- Plaka ve ışık montajı olmalıdır<br />
<br />
- Yük, römork çekme kapasitesinin % 10 -15 civarında ağırlığı geçmemelidir. ( Aparat + motorsiklet+ Motorsiklet yakıtı) . Bu maddeyi yurt dışı sitelerde araştırırken buldum. İngilizce çevirilerden anladıgım çıkarımlarda böyle yazıyordu. Normal bir otomobilin römork çekme kapasitesi 1600 kg civarı ise , bağlanacak aparatın motorla beraber agırlığı 160 - 200 kg olması gekekir . <br />
Fakat bazı yazılarda şunu gördüm çeki demirinin üreticinin belirlediği yük miktarından yüksek olmamalı şeklinde yazanlar var. Bunlar otomobillerde 60-80 kg arası kapasitede , fakat bu kapasiteyi gz önüne alırsak hiç bir motorsiklet aparatını bağlayamayız. En hafif scoter bile 80 kg civarıdır. <br />
<br />
-CE belgeli çeki demiri ve ruhsata işli olmalıdır. ( Otomobiller için satıcı gerekli oldugunu söyledi) <br />
<br />
-İple bağlantılarının güvenle bağlanması<br />
<br />
-- CE belgeli olup, ruhsata işli olmalıdır. ( Ülkemizde CE belgeli ve ruhsata işli model yoktur. TSE böyle bir proje olmadıgı için onaylayamayız demiştir. Ayrıca AB ülkerinde rahat kullanım için CE belgeli üretim yapan bizim ülkede yok sanırım.)<br />
<br />
<br />
Kendi aracıma düşünügüm için kendi araştırmalarımı buraya yazmak istedim. İlave etmek isteyen, düzeltmek yapmak isteyen olursa sevirinir.m</div>