Motosikletle Tatil İstanbul Alanya İstanbul 2063 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan delimengi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,259

delimengi

Kamp II
Yer
İstanbul/ Kadıköy
Bazı yol hikayeleri vardır ya hani ,az gittik uz gittik , bazen dere tepe düz , bazen
tepe taklak gittik , bir bakmışız paldır küldür düşmüşüz yola diye başlar ya
ve kafamıza esti gittik abi tadında devam eder , işte bu o hikayelerden değil
son derece planlı ve programlı , her şey dahil bir hikaye , amortileri katmazsak ,
uzun zamandır ! hayali kurulduğu , kişilerle değilse de , geminin kaptanı tarafından
gerçekleştirilmiş bir yolculuk , işte bu sebepten çok motorcu işi olmayabilir , zayıf bir
gezi sayılır , hatta gidiş dönüş motosikletle olmasa , yalın sıradan bir tatilden öte gidemeyebilir de
belki çok uzun zamanlar , bu denli az yorucu ve dingin bir yolculuk, ya da gezi olmayacak ,
işte bu yüzden ! mümkün olduğunca keyfi çıkarıla çıkaralı yaşanmalı ve uzun uzun anlatılmalı
için de serin bir üsküdar sabahı olmayacak , bol cami ve ezanlı bir sabah olmayacak , işte bu yüzden
ama çirkin ve soğuk bir kadıköy sabahı yansıyor ilk fotograf karemize
önümüzde , keyfe kedersiz bir dokuz gün mevcut , ama önce sakarya ve bilecik , sonra
kütahya ve afyon diyecek tabalalar bize burdur ve alanyadan önce ve içimde bitmek
tükenmek bilmeyen yolda olma tutkusu ,neyse uzatmayalım işte ilk fotograf
takım çantamızda neler vardı gibi gerekli gereksiz küçük bir hatırlatma
1.jpg

daha önceden de karar verdiğimiz gibi sürdü yolculuk , sabah 03.00 da kalkıp 04.15 de
otoparktan yola çıktı ve 850 km yi 10 saatte tamamladık , anlaşılacağı gibi yavaş bir
yolculuk oldu , oysa biraz hızlı gidip 7 saat gibi biraz zaman da gerçekleştirebilirdi yolculuk
ama acelem yoktu ve yavaş bir yolculuk istiyordum
Yavaş yolculuğun bedeli bize az yakıt olarak geri döndü gidişte 850 km yi 125 ytl lik yakıtla
aldık , ortalama hızım 90 ila 140 arasında değişe de belki 850 km nin 600 km sini 100 km hızla
almış olabilirim , hızlı sürüşlerde 8.5 litre civarına çok rahat çıkarken bu yakıt değerleri beni
gerçekten mutlu etti , yavaş gitmekte keramet varmış :D
Yolda İzmit Adapazarı arasın da birkaç dakika 170 le gitmek ve Kütahya yolunda bir kere 180 görmek
dışında hiç 140 km yi geçmedim
Gidiş yolumuz İstanbul çamlıca gişelerden Adapazarı bilecek Kütahya afyon burdur Antalya , Alanya
üzerinden gerçekleşti , Bilecik çıkışına kadar İstanbul / kurtköyden yolculuğun henüz başından itibaren
kabaca 120 km sisli yolda geçti
Yorgun bir Kadıköy sabahında düştüğümde yola hiç burada fotografım olmadığını fark ettim , ölmeden
edinmek lazım dı bir tane , çekelim belki ilerde bakar hatırlarız
Gemelde bu saatlerde yola çıktığımda çok renksiz gelen Kadıköy başka güzel geldi gözüme ve birkaç
kere seslice söyledim kendime , bu yol bitmez 10 saatte , dayanamazsın çıkarsın çileden asılırsın gaza
dedim , bakalım nasip sevecekmi yol gene bizi ve ne kadar çömert davranacak
2.jpg

İstanbul altıyol meydanda sıfırladım km yi
3.jpg

çantalar ful ve 400 kilo civarın da bir ağırlığımız var , lastik havaları yetersiz geliyor İzmir bp de
duruyorum arkayı 36 önü 33 yapıp yola çıkıyorum , daha sonra afyonda arkayı 33 önü 31 yapıyorum

Etiketler
Ynt: Motosikletle Tatil İstanbul Alanya İstanbul 2063 Km

, bu ayar tamam geliyor ve alanyada otele yerleşene kadar bu ayarda gidiyorum
4.jpg

evden çıktıktan 280 km sonra ilk yakıt molamı veriyorum , sis bezdirdi kıyafetler ne kadar sağlam
olsada sise karşı insan çaresiz kalıyor
benzinlikte pet şişeye sıcak su doldurup montun içine atıyorum ve ısı sorunu çözülüyor
mola zamanımız 15 dk
5.jpg

6.jpg

birkaç yol fotografı , yolda bolca soğuk have deposu dikkatimi çekiyor
7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Bir molada afyonda vereceğim kesin afyon varan tesislerinde 1 saatlik uzun ve dinlendirici
bir mola veriyorum , varanın tesisleri oldum olası iyidir , harika yapılmış bir karışık tost ve 2 fincan çay içiyorum
Havanın ısınması ile birlikte kıyafetleri biraz hafifletiyorum 4 mevsim kıyafet giymenin faydaları
bu tür yolculuklarda çıkıyor , bu arada önünden geçtiğimiz firik vadisinde 1 saat oyalanmayı çok isterdim ama yol disiplinimden ödün vermeden devam ediyorum
13.jpg

Burdur çıkışındayız bu benzinlik yeni açılmış , benzin almasakda olur aslında ama canım acayip
sigra istiyor ve duruyorum , önümde 250 km civarında yolum var ve yola çıkalı 6,5 saat olmuş ,
yol bitti diye baksamda , Antalya Alanya arası düz olmasına rağmen , ikide bir karşıma çıkacak
ışıklar var biliyorum ve beklide yolculukda en yorucu kısım olacak
14.jpg

15.jpg

artık yola düşmek lazım , tipsizde olsak bir fotograf çekmek lazım
16.jpg

burdurdan antalyaya inan bol virajlı yolun iniş kısımlarını başta 60 km civarında inmeye çalışsam da ,
salağın biri biraz asabımı bozunca , sırf onla oynamak için biraz hızlanıyorum
geri zekalı herif 60 la giderken yol istiyor , yol veriyorsun yürümüyor , iniş de rüzgarlı olunca 2 metre
önde bir araba denge bozuyor , rampa yı inerken birkaç kişi daha sıkıştırınca , canım sıkılıyor biraz ,
dinsizin hakkından imansız gelir mantığı ile , arabaları sıkıştırıp duruyorum , yan çantalarımdan biri
beyaz bir arabanın aynasının boyasının fazla olan kısmını oluyor , ama araba sürücüsü kaşındığını
bildiğinde hiç tepki vermiyor
sevdim ben bu yan çantalarla yolculuk yapma işini :D
17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

Antalya dayım , sıcak ve güzel memleket yol kenarında güzel bir çay bahçesinde mola veriyoruz ,
hayvanı da gölgeye çekiyorum , buralarda genelde kimse kask bile takmadığından , haklı olarak
bize uzaydan gelmiş insanlara bakar gibi bakıyorlar :D
Karşı camiden çıkan bir amca bakıyor , buyur dayı diyorum , aferin aferin diyor , kendimi adamdan
sayıyorum , çok saçma biliyorum ama çok mutlu hissediyorum kendimi
Yolda saygısız otomobil sürücülerini saymazsak can sıkıcı hiçbir şey olmuyor ve yavaş yavaş da
gazlamadan da gelmek keyifli oluyormuş , üzerimdeki kıyafetlere aldırmadan yürüdüm 5 dk kadar ,
her kes bana bakıyor , kendimi çok popüler hissettim :D

21.jpg

Yalnız ısrarla çıkarmıyorum kazağımı , kan ter içinde kalmışım ve fotograftanda anlaşıldığı gibi
akşam 11,30 yatıp saab 03,00 da yataktan kalkmış bir halim var :D
22.jpg

Bir haftalık tatilimi geçireceğim otel Alanya ya 15 km kala Türkler mevkiin de 2500 kişilik otel long beach
Otelden içeri girince gene başlıyor meşhur insan muhabbeti ful korumalı kıyafetler ve elde bir kask ,
herkes bana bakıyor :D resepsiyonda ki arkadaşlar ciddi bir şaşkınlık içinde , ben ets turdan rezervasyon
yaptırmıştım diyince , size Serhan bey bakıyor diyor , lobiye geçiyorum bizi ets tur yetkilisi Serhan bey diye
bir 23 yaşlarında bir arkadaş karşılıyor , sağolsun gerekli bilgilendirmeleri yapıyor ve bir çay istediğimde
hemen diyor başka ne isterseniz ne olur söyleyin , çok yorgun olmalısınız diyor , Antalya Alanya arasında
ki yol gerçekten çıldırtıcıydı bir an önce duş almak istiyorum diyorum , açıkcası havuza yada denize girecek
durumum da yok pek canımda çekmiyor zaten , yorgun ve mutluyum

Uzun bir duş ve küvet keyfinden sonra biraz uzanıyorum akşam yemeğe inip etrafı geziyorum
, sağlamca bir kafayı çekip akşam 22 gibi uyuyorum ,
23.jpg

Ertesi sabah 06,30 kalkıyorum işe yetişeceğim ya :D
Balkondan bir dışarı bakayım diyorum , sürpriz tatilin ilk günü yağmurlu bir sabah , buyrun balkondan gözüken manzara
24.jpg

25.jpg

Bu gün için bu kadar dostlarım ….

Not fotograflar 800 e 600 dür gezi yazısı bittikten bir süre sonra 640 a 480 boyutlarına kendiliğinden gelecektir[/b]

2. Gün
Balkondan baktığımda ıslak bir Akdeniz sahil şeridi duruyordu önümde ,
Ulan dedim kendi kendime biz şanslıyızdır ama nasıl oldu bu zuladaki yağmuruna yakalandık , hayli sarı sıcak memleketin , sabahları uaynır uyanmaz çok sevmediğim halde su ve sigara içtim , sonra birden yakalamak lazım hayatı dedim kendime ve apar topar pardüsemi ve botlarımı giydim ( evet Akdenize tatile giderken yanıma pardüse aldım :D) ilk önce gidip motosikletimi kontrol ettim , akan ziyan olan düşen yoktu ,
27.jpg

kahvaltımı yaptıktan sonra bolca yüzeceğim havuzun etrafında gezdim , yağmur keyifli idi acaba motora binsemmi dedim , otelin yanında akan bir çay vardı ve mutlaka etrafında bir yol vardır diye düşündüm
26.jpg

28.jpg

29.jpg

30.jpg

31.jpg

32.jpg

34.jpg

35.jpg

otelin kapalı havuzu ve jakuzisi ile tanıştım ne zaman istesem yüzerim dedim , burada hergün yağmur olmaz en iyisi çıkıp tadını çıkarmak
36.jpg

37.jpg

kısa bir keşif turu olsa da kıyafetimi eksiz giydim , bu arada sakaryadaki poyrazlar şenliğinden edindiğim boyun bağı buralarda hayli işimi gördü , eğer bu yazıyı Sakarya da ki dostlarım okuyorsa selam olsun
38.jpg

Otelden çıktım ve sağa döndüm 50 metre ilerde biri otostop yaptı :D ,
Abi ne tarafa , ben seni götürmeye geldim :D nereye götürecen abey beni , nereye gidiyorsan :D anlamadım valla abi !!! kardeşim sen bana niye el uzatıp dur işareti yaptın ? yolun benim _ gideceğim yere gidiyorsa beni de al diye , iyi ya adam ben de sana onu diyorum , abi sen şimdi nereye gidiyorsun , sen nereye gidiyorsan bana uyar diyince , şaşkınlıkla beraber bindi motora 10 dk mesafede bir köye gittik , bu arada giderken ihtiyacım olan yolun önünden geçtik , vatandaşı bıraktım ve gelirken gördüğüm yola girmek için geri dönerken ? bu arkadaşla tanıştım :D
Afedersin bir fotografını çekebilirmiyim
Ne etcen benim fotografımı
Hatıra işte :(
Ne hatırası sen beni tanıyor musun ,
Yok tanınmam da
Eeee o zaman ne
Derken içerden annesi sesleniyor :: ne istiyormuş kızım
Fotograf çekecekmiş ,
Sebeb ne ki
Derken 50 yaşlarında bir erkek sesi : bırak çeksin kızım bunlar turist severler böyle şeyleri
Derken arkadaş çekme diyor
Lütfen çekeyim , hatıra işte
Ne hatırası
Ben geziyorum gördüğüm şeylerin fotografını çekiyorum diyip fotografı çekiyorum ve sopa yemeden uzaklaşıyorum :D
Dileyen arkadaşlar bu kız motorcumudur tartışabilir :D

39.jpg

Bu kadar kısa sürede bu denli eğlenceli bir rota bulabileceğim hiç geçmez di
aklımdan doğrusu
birkaç yüz dünüm içinde 15 ila 60 km arasında içinde birkaç tane rota barındıran,
keyifli bir oyun alanı buluyorum kendime
yolun başları hayli çamurlu olsa da ilerleyip yükseldikçe zemin kurulaşıyor
40.jpg

Yolun dar ve virajlı olduğu yerde , keyifli bir çıkışın peşine sert bir viraj
ve peşinden sağa dönüş buluyorum , birkaç kere gidip dönüm aynı yolda
oynarken , tam kör çıkış virajında , eşek gibi bir atv az kalsın altıma giriyordu
vatandaş bir şeyler söylüyor ama müzik açık duymuyorum , başta devam edecek
gibi olsam da , arkadaş konuşmaya devam edince , müziği kapatıp ona kulak veriyorum
buradan böyle geçilir mi kardeşim hem acemisin hem gazlıyorsun
aga dur bir Dakka anlaşacaz şimdi diyorum , önce ben senden seni ürküttüğüm için
özür dilerim hakkını helal et , kaza olmadı ama geçmiş olsun , anlaştık mı
anlaştık eeee sonra diyor , kardeşim burası yol ve ben yoldayım öylemi ? sende yola kör noktadan ve yolun dışından dalıyorsun doğrumu ? tamamda kardeşim
buralar bizim atv parkuru biz turist gezdiriyoruz , senin gibi acemilere göre değil diyince
aga memleket benim asvaltını da toprağını da kıra kıra gidiyorum ne acemisi , hadi rast gele diyip devam ediyorum
41.jpg

42.jpg

ilerde bu yatağı bulup oynuyorum biraz , bir sigara yakmışken kalabalık bir atv gurubu görünüyor , oda ne bizim abi başta bana el işareti yapıyor gel dercesine ve sağ sol hareketler atraksiyon ful ama , hakkınıda yemeyelim konuşturuyor atv yi
sigarayı atıp peşlerinden yetişiyorum bir virajda biri fotograf çekiyor aralarına dalsam sakıncası olurmu diye soruyorum , olmaz bişi takıl sende diyor ,
atvlerdeki turistleri ürkütmeden bir kaçını geçiyorum , arkadaş işaret yapıyor ne oldu gelmedin der gibi , bu arada arada atv kısa kısa iki tekere gelir gibi oluyor
derdim turistleri ürkütmeden sağlam bir geçiş yapmak , sonunda 300 metreye yakın bir düzlük oluyor ve 2. viteste 40 km ile giderken gazı dipleyip 3 atmam devam edip 120 ye çıkmam ve tüm gurubu tek seferde geçmem bir an sürüyor , abi beni anlamıştır diye düşünürken 20 dk kadar sonra mola veriyorlar
gidip bana kızmadın dimi diye soruyorum :D sen gurup olmasına dua et fazla basmıyorum varmısın yarışa diyince , benim motorla fotograf çektiren turistleri gösteriyorum ve
her kes anladı ama sen ısrarla anlamıyorsun diyorum gülerek
ben senin üzerinden geçerim diyorum ama istersen inip birkaç km aşağıdan yan yana gelelim hep müşterilerinede malzeme olur diyorum
Gerek yok abi diyor , ben seni yanlış anladım buraya bazen bmw liler gelir
(lütfen kimse alınmasın) biz onları bu yola sokarız bizim atevlerle gaz açınca mutlaka içlerinden düşen olur , ve genelde zeminde kuru olur , ama sen acayip gidiyorsun diyor
çay bahçesindeki amcaya da misafirimizdir para alma diyor , birkaç turis arkadaştan rica edince kırmayım arkamda kısa bir iki tur attırıyorum
43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

47.jpg

, bu ayar tamam geliyor ve alanyada otele yerleşene kadar bu ayarda gidiyorum
4.jpg

evden çıktıktan 280 km sonra ilk yakıt molamı veriyorum , sis bezdirdi kıyafetler ne kadar sağlam
olsada sise karşı insan çaresiz kalıyor
benzinlikte pet şişeye sıcak su doldurup montun içine atıyorum ve ısı sorunu çözülüyor
mola zamanımız 15 dk
5.jpg

6.jpg

birkaç yol fotografı , yolda bolca soğuk have deposu dikkatimi çekiyor
7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Bir molada afyonda vereceğim kesin afyon varan tesislerinde 1 saatlik uzun ve dinlendirici
bir mola veriyorum , varanın tesisleri oldum olası iyidir , harika yapılmış bir karışık tost ve 2 fincan çay içiyorum
Havanın ısınması ile birlikte kıyafetleri biraz hafifletiyorum 4 mevsim kıyafet giymenin faydaları
bu tür yolculuklarda çıkıyor , bu arada önünden geçtiğimiz firik vadisinde 1 saat oyalanmayı çok isterdim ama yol disiplinimden ödün vermeden devam ediyorum
13.jpg

Burdur çıkışındayız bu benzinlik yeni açılmış , benzin almasakda olur aslında ama canım acayip
sigra istiyor ve duruyorum , önümde 250 km civarında yolum var ve yola çıkalı 6,5 saat olmuş ,
yol bitti diye baksamda , Antalya Alanya arası düz olmasına rağmen , ikide bir karşıma çıkacak
ışıklar var biliyorum ve beklide yolculukda en yorucu kısım olacak
14.jpg

15.jpg

artık yola düşmek lazım , tipsizde olsak bir fotograf çekmek lazım
16.jpg

burdurdan antalyaya inan bol virajlı yolun iniş kısımlarını başta 60 km civarında inmeye çalışsam da ,
salağın biri biraz asabımı bozunca , sırf onla oynamak için biraz hızlanıyorum
geri zekalı herif 60 la giderken yol istiyor , yol veriyorsun yürümüyor , iniş de rüzgarlı olunca 2 metre
önde bir araba denge bozuyor , rampa yı inerken birkaç kişi daha sıkıştırınca , canım sıkılıyor biraz ,
dinsizin hakkından imansız gelir mantığı ile , arabaları sıkıştırıp duruyorum , yan çantalarımdan biri
beyaz bir arabanın aynasının boyasının fazla olan kısmını oluyor , ama araba sürücüsü kaşındığını
bildiğinde hiç tepki vermiyor
sevdim ben bu yan çantalarla yolculuk yapma işini :D
17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

Antalya dayım , sıcak ve güzel memleket yol kenarında güzel bir çay bahçesinde mola veriyoruz ,
hayvanı da gölgeye çekiyorum , buralarda genelde kimse kask bile takmadığından , haklı olarak
bize uzaydan gelmiş insanlara bakar gibi bakıyorlar :D
Karşı camiden çıkan bir amca bakıyor , buyur dayı diyorum , aferin aferin diyor , kendimi adamdan
sayıyorum , çok saçma biliyorum ama çok mutlu hissediyorum kendimi
Yolda saygısız otomobil sürücülerini saymazsak can sıkıcı hiçbir şey olmuyor ve yavaş yavaş da
gazlamadan da gelmek keyifli oluyormuş , üzerimdeki kıyafetlere aldırmadan yürüdüm 5 dk kadar ,
her kes bana bakıyor , kendimi çok popüler hissettim :D

21.jpg

Yalnız ısrarla çıkarmıyorum kazağımı , kan ter içinde kalmışım ve fotograftanda anlaşıldığı gibi
akşam 11,30 yatıp saab 03,00 da yataktan kalkmış bir halim var :D
22.jpg

Bir haftalık tatilimi geçireceğim otel Alanya ya 15 km kala Türkler mevkiin de 2500 kişilik otel long beach
Otelden içeri girince gene başlıyor meşhur insan muhabbeti ful korumalı kıyafetler ve elde bir kask ,
herkes bana bakıyor :D resepsiyonda ki arkadaşlar ciddi bir şaşkınlık içinde , ben ets turdan rezervasyon
yaptırmıştım diyince , size Serhan bey bakıyor diyor , lobiye geçiyorum bizi ets tur yetkilisi Serhan bey diye
bir 23 yaşlarında bir arkadaş karşılıyor , sağolsun gerekli bilgilendirmeleri yapıyor ve bir çay istediğimde
hemen diyor başka ne isterseniz ne olur söyleyin , çok yorgun olmalısınız diyor , Antalya Alanya arasında
ki yol gerçekten çıldırtıcıydı bir an önce duş almak istiyorum diyorum , açıkcası havuza yada denize girecek
durumum da yok pek canımda çekmiyor zaten , yorgun ve mutluyum

Uzun bir duş ve küvet keyfinden sonra biraz uzanıyorum akşam yemeğe inip etrafı geziyorum
, sağlamca bir kafayı çekip akşam 22 gibi uyuyorum ,
23.jpg

Ertesi sabah 06,30 kalkıyorum işe yetişeceğim ya :D
Balkondan bir dışarı bakayım diyorum , sürpriz tatilin ilk günü yağmurlu bir sabah , buyrun balkondan gözüken manzara
24.jpg

25.jpg

Bu gün için bu kadar dostlarım ….

Not fotograflar 800 e 600 dür gezi yazısı bittikten bir süre sonra 640 a 480 boyutlarına kendiliğinden gelecektir[/b]

2. Gün
Balkondan baktığımda ıslak bir Akdeniz sahil şeridi duruyordu önümde ,
Ulan dedim kendi kendime biz şanslıyızdır ama nasıl oldu bu zuladaki yağmuruna yakalandık , hayli sarı sıcak memleketin , sabahları uaynır uyanmaz çok sevmediğim halde su ve sigara içtim , sonra birden yakalamak lazım hayatı dedim kendime ve apar topar pardüsemi ve botlarımı giydim ( evet Akdenize tatile giderken yanıma pardüse aldım :D) ilk önce gidip motosikletimi kontrol ettim , akan ziyan olan düşen yoktu ,
27.jpg

kahvaltımı yaptıktan sonra bolca yüzeceğim havuzun etrafında gezdim , yağmur keyifli idi acaba motora binsemmi dedim , otelin yanında akan bir çay vardı ve mutlaka etrafında bir yol vardır diye düşündüm
26.jpg

28.jpg

29.jpg

30.jpg

31.jpg

32.jpg

34.jpg

35.jpg

otelin kapalı havuzu ve jakuzisi ile tanıştım ne zaman istesem yüzerim dedim , burada hergün yağmur olmaz en iyisi çıkıp tadını çıkarmak
36.jpg

37.jpg

kısa bir keşif turu olsa da kıyafetimi eksiz giydim , bu arada sakaryadaki poyrazlar şenliğinden edindiğim boyun bağı buralarda hayli işimi gördü , eğer bu yazıyı Sakarya da ki dostlarım okuyorsa selam olsun
38.jpg

Otelden çıktım ve sağa döndüm 50 metre ilerde biri otostop yaptı :D ,
Abi ne tarafa , ben seni götürmeye geldim :D nereye götürecen abey beni , nereye gidiyorsan :D anlamadım valla abi !!! kardeşim sen bana niye el uzatıp dur işareti yaptın ? yolun benim _ gideceğim yere gidiyorsa beni de al diye , iyi ya adam ben de sana onu diyorum , abi sen şimdi nereye gidiyorsun , sen nereye gidiyorsan bana uyar diyince , şaşkınlıkla beraber bindi motora 10 dk mesafede bir köye gittik , bu arada giderken ihtiyacım olan yolun önünden geçtik , vatandaşı bıraktım ve gelirken gördüğüm yola girmek için geri dönerken ? bu arkadaşla tanıştım :D
Afedersin bir fotografını çekebilirmiyim
Ne etcen benim fotografımı
Hatıra işte :(
Ne hatırası sen beni tanıyor musun ,
Yok tanınmam da
Eeee o zaman ne
Derken içerden annesi sesleniyor :: ne istiyormuş kızım
Fotograf çekecekmiş ,
Sebeb ne ki
Derken 50 yaşlarında bir erkek sesi : bırak çeksin kızım bunlar turist severler böyle şeyleri
Derken arkadaş çekme diyor
Lütfen çekeyim , hatıra işte
Ne hatırası
Ben geziyorum gördüğüm şeylerin fotografını çekiyorum diyip fotografı çekiyorum ve sopa yemeden uzaklaşıyorum :D
Dileyen arkadaşlar bu kız motorcumudur tartışabilir :D

39.jpg

Bu kadar kısa sürede bu denli eğlenceli bir rota bulabileceğim hiç geçmez di
aklımdan doğrusu
birkaç yüz dünüm içinde 15 ila 60 km arasında içinde birkaç tane rota barındıran,
keyifli bir oyun alanı buluyorum kendime
yolun başları hayli çamurlu olsa da ilerleyip yükseldikçe zemin kurulaşıyor
40.jpg

Yolun dar ve virajlı olduğu yerde , keyifli bir çıkışın peşine sert bir viraj
ve peşinden sağa dönüş buluyorum , birkaç kere gidip dönüm aynı yolda
oynarken , tam kör çıkış virajında , eşek gibi bir atv az kalsın altıma giriyordu
vatandaş bir şeyler söylüyor ama müzik açık duymuyorum , başta devam edecek
gibi olsam da , arkadaş konuşmaya devam edince , müziği kapatıp ona kulak veriyorum
buradan böyle geçilir mi kardeşim hem acemisin hem gazlıyorsun
aga dur bir Dakka anlaşacaz şimdi diyorum , önce ben senden seni ürküttüğüm için
özür dilerim hakkını helal et , kaza olmadı ama geçmiş olsun , anlaştık mı
anlaştık eeee sonra diyor , kardeşim burası yol ve ben yoldayım öylemi ? sende yola kör noktadan ve yolun dışından dalıyorsun doğrumu ? tamamda kardeşim
buralar bizim atv parkuru biz turist gezdiriyoruz , senin gibi acemilere göre değil diyince
aga memleket benim asvaltını da toprağını da kıra kıra gidiyorum ne acemisi , hadi rast gele diyip devam ediyorum
41.jpg

42.jpg

ilerde bu yatağı bulup oynuyorum biraz , bir sigara yakmışken kalabalık bir atv gurubu görünüyor , oda ne bizim abi başta bana el işareti yapıyor gel dercesine ve sağ sol hareketler atraksiyon ful ama , hakkınıda yemeyelim konuşturuyor atv yi
sigarayı atıp peşlerinden yetişiyorum bir virajda biri fotograf çekiyor aralarına dalsam sakıncası olurmu diye soruyorum , olmaz bişi takıl sende diyor ,
atvlerdeki turistleri ürkütmeden bir kaçını geçiyorum , arkadaş işaret yapıyor ne oldu gelmedin der gibi , bu arada arada atv kısa kısa iki tekere gelir gibi oluyor
derdim turistleri ürkütmeden sağlam bir geçiş yapmak , sonunda 300 metreye yakın bir düzlük oluyor ve 2. viteste 40 km ile giderken gazı dipleyip 3 atmam devam edip 120 ye çıkmam ve tüm gurubu tek seferde geçmem bir an sürüyor , abi beni anlamıştır diye düşünürken 20 dk kadar sonra mola veriyorlar
gidip bana kızmadın dimi diye soruyorum :D sen gurup olmasına dua et fazla basmıyorum varmısın yarışa diyince , benim motorla fotograf çektiren turistleri gösteriyorum ve
her kes anladı ama sen ısrarla anlamıyorsun diyorum gülerek
ben senin üzerinden geçerim diyorum ama istersen inip birkaç km aşağıdan yan yana gelelim hep müşterilerinede malzeme olur diyorum
Gerek yok abi diyor , ben seni yanlış anladım buraya bazen bmw liler gelir
(lütfen kimse alınmasın) biz onları bu yola sokarız bizim atevlerle gaz açınca mutlaka içlerinden düşen olur , ve genelde zeminde kuru olur , ama sen acayip gidiyorsun diyor
çay bahçesindeki amcaya da misafirimizdir para alma diyor , birkaç turis arkadaştan rica edince kırmayım arkamda kısa bir iki tur attırıyorum
43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

47.jpg

48.jpg

49.jpg

50.jpg

51.jpg

52.jpg

53.jpg

54.jpg

öğlene kadar civarda oynayıp duruyorum
otele döndüğümde hava biraz açmış ve üzerimdeki çamurlarda kurumuş durumdayım
lobide gene tüm bakışlar bende , kim bu deli :D
duşumu alıp kapalı havuzda günü geçiriyorum
akşam yemeğimi yatıyorum ….
55.jpg

3. gün
sabahtan kalkıp aynı parkurda birkaç saat oynuyorum
bu arada sigaramı otele girmeden yaptığım gibi 3 km ilerdeki yoldaki büfeden alıyorum
arkadaşla biraz ahpaplığımız oluyor 20 yaşlarında iyi bir kardeş , beni ilk önce polis sanmıştı :D
sonra motorla istanbuldan geldiğimi anlayınca hayli sevip itibar gösterdi
kimle konuşsan aaaa istanbuldan nasıl motorla geldin gibi gereksiz bir şaşkınlık yaşadım

Havuz başındaki ve deniz kenarında çektiğim fotografları bu şekilde yayınlamayı uygun gördüm
Malum biraz açık seçik olabilir diye çekindim , bakmak isteyen arkadaşlar linkleri tek tek tıklarlarsa sorunsuz açılır

http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/56.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/57.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/58.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/59.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/60.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/61.jpg
Balkondan havuz başı manzarası
62.jpg

63.jpg

akşam Alanya ya yakın bir arkadaşımla buluşmaya iniyorum
Alanya ya yukardan bakan güzel bir restrona gidiyoruz ,fotograf pek net değil malisef
Ricası üzerine fotografını özellikle yayınlamıyorum ve burada karar veriyorum , birebir
İletişime geçtiğim kimseden bahsetmeyeceğim ve fotograf yayınlamayacağım
64.jpg

gece 24 gibi vedalaşıyoruz ve bir Alanya hatırası alıyorum kendime
65.jpg

otele gelip biraz lobide takılıyorum
66.jpg

odamın manzarası kayde değer , duş soda birkaç sigara ve deftere kısa bir not
nereye gitsem içimde geliyorsun , hadi ben seviyorum da , sen hiç mi yorulmadın
68.jpg

69.jpg

4:gün
güzel ve güneşli bir güne uyanıyorum
kahvaltıdan hemen sonra kısa bir gezi yapıyorum , aynı parkurun içinden başka yollara dalınca bir yerden asvalta çıkıyorum
70.jpg

71.jpg

kısa bir sigara molası ve otele dönüş
72.jpg

73.jpg

74.jpg

yolun alt kısmında deniz havuzu kumsal iskele çok cazip geliyor göze
75.jpg

http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/76.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/77.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/78.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/79.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/80.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/81.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/82.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/84.jpg
öğlene kadar havuzda zaman geçiriyorum birazda sarhoş odama dönüyorum
ruslar güzel millet çocukları sevmeye doyamadım
hazır yeri gelmişken yazalım , genelde soğuk olduklarını duymuştum ama gerçekten sıcak insanlar
ve tüm çiftlerin cocuğu var , özellikle sabah kahvaltılarda bir baba ve 3 çocuk manzarası hayli çoktu
hiç dilini bilmediğim insanlarla bir haftada konuşmadan da çok fazla şey paylaştım
bu ufaklık asansörde yakalanıyor objektife
86.jpg

havuz başında eğlence devam ediyor
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/87.jpg
öğleden sonra kumsala iniyorum biraz dalga var
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/89.jpg
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/90.jpg
bunlardan etrafta bir sürü var :wink:
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/92.jpg

dönüşte biraz da kapalı havuzda yüzüp odama çıkıyorum
http://www.gezginmotorcu.com/resim/alanya/94.jpg
kapalı havuzun yukardan görünüşü
95.jpg

Akşam yemeği ve havuz başı keyfi

96.jpg

97.jpg

98.jpg

çok içiyorum kimse dur demesin
99.jpg

lobide objektife takılan 2 kare
tatil çok güzel bişi
100.jpg

101.jpg

5. gün
Alanya merkeze iniyorum
Damlataş mağarasını , Alanya kalesini ve dim çayını gezip tekrar otele dönüyorum
Hepsi gerçekten güzel ve görülesi yerlere , bir ara dim mağarasına gitmeyede çok niyet ediyorum ama kaledeki ve damlataştaki kalabalık daraltıcı geliyor doğrusu
102.jpg

103.jpg

104.jpg

105.jpg

106.jpg

107.jpg

108.jpg

109.jpg

110.jpg

111.jpg

112.jpg

113.jpg

114.jpg

115.jpg

116.jpg

117.jpg

118.jpg

119.jpg

120.jpg

121.jpg

122.jpg

123.jpg

124.jpg

125.jpg

126.jpg

127.jpg

128.jpg

129.jpg

130.jpg

131.jpg

132.jpg

133.jpg

134.jpg

135.jpg

136.jpg

137.jpg

138.jpg

139.jpg

140.jpg

141.jpg

142.jpg

143.jpg

144.jpg

145.jpg

146.jpg

147.jpg

148.jpg

149.jpg

150.jpg

bu kardeşle fotograf makinemin hafıza kartının dolması nedeni ile tanışıyorum ,
Allah razı olsun yardımcı oldular yedek kartımın format ihtiyacı varmış , hallettiler ve öğretilerde format işini
Motosikletleri çok seviyormuş , Alanya da bir arkadaştan bahsediyor , yamaha R1 i varmış , Antalya yolunda 320 km ye çıkıyormuş , tek teker yapıyormuş ,acayip hızlı gidiyormuş
Açıkcası üzüldüm ve bahsettiği gibi örnekleri sevmediğimi ve motosikletin tanınmasında ve , insanların yanlış yönlendirilmesine neden olduklarını , ve KÖTÜ ÖRNEK OLDUKLERINI benim için Alanya Antalya arasında 320 yapan teker yapan adamın , konu
motosikletse , beni üzdüğünü ve motosikletli yaşam kültürünü benimsemiş biri olarak ,
böyle sürücülerle aynı isim altında aynı kefede anılmaktan utandığımı
motosikletin daha entelektüel ciddi bir konu olduğundan devam eden sıkı bir nasihatte bulundum
ama o genede abi ama çok iyi insan diyince , kardeşim insanlıktan değil motorculuktan bahsediyoruz
ama genede insanlıksa konu , insanları seven bir adam böyle bir iş yapıyorsa ve sen bundan haberdar olup , özeniyorsan bunun neresinde insanlık diyince , abi ama ben seviyorum dedi :D 20 lerde olmak alakası yok bunun , özendirilen göze sokulan cisim çok büyük : (
151.jpg

152.jpg

153.jpg

154.jpg

155.jpg

156.jpg

157.jpg

158.jpg

159.jpg

160.jpg

son fotografımıda çekip otele dönüyorum
artık gıda sorunum var , otekdeki yemekler güzel ama benim alıştığım lezetler değiller

öğlen yemeğimi başka bir yerde yemek zorundayım
162.jpg
[/b]

Dışarıda güzel bir yer bulup karnımı doyuruyorum
24 saat açık bir lokanta , mercimek çorba et şiş salata kola su ve türk kahvesi 12,5 ytl
sağolsun kendileri birkaç öğün beni doyuruyorlar
fotograf makinemim pilleri birmiş olduğundan mekanın fotagraflarını sonraki gidişlerde çekiyorum :
Otele döndüğümde odam temizlenmiş yatağım düzeltilmiş durumda
163.jpg

tekrar havuza iniyorum , biraz yorulmuş olmam aldırmadan su topu maçlarına tekrar katılıyorum
nedense birinin elinizden topu almak için havuzda üzerinize atlaması eğlenceli geliyor

164.jpg

166.jpg

167.jpg

bu arkadaştan 1800 kişi içinde toplam 4 tane vardı , tatlı hoş insanlar
168.jpg

akşam yemeğinde ızgara köfte var otelde hafif bir şeyler yiyiyorum
169.jpg

170.jpg

gündüz bulutlardan belliydi güzel bir gün batımı olacağı oyalanmadan sahile iniyorum
171.jpg

172.jpg

173.jpg

174.jpg

175.jpg

176.jpg

177.jpg

178.jpg

179.jpg

180.jpg

181.jpg

Gece henüz başlıyordu
Bildiğin akşamın kıyısı işte
Rumu müslümanı ve yahudisini , yerlisini ecnebisini ayırd etmeden ,
Güneş her kesin üzerine eşit batıyordu
Ben dağlar , sense denizler aşıp gelmiştin , ikimize de başka uzak diyara
Belki aşıktım senden başka bir kadına ama genede oluşun ! sadece muhteşemdi
Bel ki arabesk bir şarkıda da söylediği gibi her şey yalan sen gerçektin
Yahut ben biraz bıronzlaşmış biraz da yozlaşırken , sen yozlaşan yanıma açılan kapıydın
Çok uzun yoldan değilse de , çok zor olmasa da , çok ca biriktirmiştim özlemlerimi , bu tatilde tüketeyim diye
Sen , sana memleket, , bana da ilada uzak ağır gurbet memleketine dönerken , beklide en çok aklında bu kare kalacak
182.jpg

183.jpg

184.jpg

animasyon ekibi bir şeyler yapıyormuş gidip baktım ama pek sarmıyor bu tür şeyler beni
185.jpg

186.jpg

187.jpg

188.jpg

189.jpg

190.jpg

6.gün
bu hanım efendiler benim tüm tatilim boyunca kağıt oynadılar
191.jpg

öğlene kadar havuz keyfi devam ediyor

194.jpg

öğlen yemek için dışarı çıkıyorum , ciddi bir mide ve bağırsak sorunu çekiyorum
su içsem mideme dokunuyor , ama dışarıda yediğim yemekler iyi geliyor
buraya eylülde gene geleceğim
199.jpg

200.jpg

201.jpg

202.jpg

otele dönüyorum ve öğleden sonra havuz keyfi

203.jpg

204.jpg

205.jpg

206.jpg

207.jpg

208.jpg

209.jpg

210.jpg

211.jpg

212.jpg

213.jpg

214.jpg

215.jpg

akşam yemeğinden sonra son güne merhaba
216.jpg

doğru düzgün denizde yüzememiştim , bu gün denizin tadını doyasıya çıkarmam gerekiyor
bu günde diğer günler gibi sıradan geçiyor , fazlası ile iyi bir gün geçirmek sıradanlık sınırları içinde , kim dönecek istanbula , yalnız sohbete dalınca güneşin altında biraz fazla kalıyorum
ve ufak ufak üşüme belirtileri beni bekliyor , ertesi gün balık esire arkadaşlarımın yanına giderken beni zor bir yolculuk bekliyor
daha tatile gitmeden günler öncesinde sohbetini yapıyorduk arkadaşlarla güzel olacak
217.jpg

218.jpg

219.jpg

220.jpg

223.jpg

222.jpg

224.jpg

225.jpg

226.jpg

227.jpg

228.jpg

229.jpg

230.jpg

231.jpg

232.jpg

233.jpg

234.jpg

235.jpg

236.jpg

237.jpg

238.jpg

239.jpg

240.jpg

241.jpg

Otelde son akşam yemeğim , alakart menü türk mutfağı , otelde yediğim en güzel yemek servis oğlan üstü , yemekler enfes
242.jpg

244.jpg

yemek ağır geliyor bir yürüyüm derken , bir cenaze haberi alıyorum
acilen yola çıkmak gerekiyor ama saat zaten akşam 23 ve sarhoşumda üstelik
çantaları toplayıp sabah 5 de yola çıkmak mantıklı geliyor
öyle içmişim ki çantalarımı zor topluyorum , bir belboy yardımı ile çantalımı motora yükleyip uykuyu çekildiğimde saat 01,30 civarı

243.jpg

hava durumu geldiğim yolda yağış olduğunu söylüyor
Bende rotayı Manavgat yolunda Seydişehir Konya Ankara istikametine çevriiyorum , yol biraz uzayacaksa da , tınaz tepe bölgesini saymazsak , daha kolay geliyor en azından son 400 km otoyol , Kütahya İstanbul yolundan sa yolu 100 km uzatmak mantıklı geliyor , birde Kütahya yolu yağışlı
Yorgun uykusuz keyifsiz ve akşamdan kalmalık dışında ciddi bir sorunum var ishal olmuşum
Bu yol bitmez … Devamı yarın …

Kafa göz dağınık akşam geberene kadar içmişim , sabah kalkmışız ishal olmuşuz
Ben ölmüşüm ama yola düşmek şart
Yüzümün bu halini belgelemem lazım , hoşcakal Alanya hoşcakal tatil
20 km kadar ilerde benzin alıyoruz , tam motoru çalıştırdım gideceğim derken , acil tuvalet
zaten geç çıktık yola birde bu zaman kaybı çıktı karşıma , imanı zayıf olanın korktuğu başına gelir derdi babam :D
ve korktuğum başıma geliyor gün doğumuna uzun bir rampayı virajları dolanarak çıkıyoruz , durup güneş gözlüğü takıyorum , olmuyor baş ağrısı yapıyor çıkarıyorum , ve ortalama 50 km ile dağı tırmanıyorum , 80 km dedi mi ibre gözümü giren güneş de virajlar kaçıyor
245.jpg

246.jpg

247.jpg

248.jpg

249.jpg

benzinlikten çıkalı 30 dk olmadı ve rezil bişi bu kendime küfrediyorum , tüm yol boyunca taşıdığım ve hiç el sürmediğim yedek su ve ıslak mendillerinde yardımıyla , resmen içine sıçıyorum torosların , midem ve karnım ağrıyor , halsiz ve bitkinim , biraz eti burçak su takviyesi ile yola devam

250.jpg

10 dk sonra bir mola daha , artık içimde bişi kalmadı ne kadar ilaç aslamda hiçbir şey fayda etmiyor , hiç değilse şu tınaz tepeyi aşayım diyip torosları geçmeye devam ediyorum
251.jpg

aradan ne kadar zaman geçiyor çok emin değilim ama bunu gördüğümü hatırlıyorum
ve aynen dalıyorum , kimse bile olmaz derken biri karşılıyor bizi
yemek için durmadık rahatsızlandım biraz uzanacak bir yere ihtiyacım var diyorum
adam hayli şaşkın buyrun diyor geçiyoruz sedire
259.jpg

etraf çok güzel bir yer ama bakacak durum da değilim
252.jpg

253.jpg

kafamı kaldırdığımda olmaz böyle lezzet kardeşim iyi hasta olmuşum ve kahvaltı var tarzında bir lezzet karşımda ,
254.jpg

zorla yiyorum ama ne yemek resmen tahin pekmez tabağını kafama dikiyorum
255.jpg

biraz kendime geliyorum ve kendimi iyi hissedene kadar uyuyorum
256.jpg

257.jpg

258.jpg

260.jpg

254a.jpg

hiç yolda fotografım yok , ulan diyorum biraz bitin kanlanmaya durmasın ,
tek başına yolculuk etmenin zor yanlarından biride bu malisef
261.jpg

artık kendimi hayli iyi hissediyorum oratalama 100 km hızla devam ediyorum
yol inanılmaz keyifli ama asabım bozuk uyuz olmuşum resmen kendime , şurda salakca hastalıkla uğraşmak yerine neler yapardım ben

bunlarda bildiğiniz öküz , korna falan hikaye , resmen yolu kesmiş hayvanlar , allahtan kara yolarının aracı geliyorda alıyor yoldan
262.jpg

doğru düzgün fotograf çekemedim ama aklıma yazdım eylül izninde bu yol yapılacak ve bir gece buralarda takılanacak
263.jpg

264.jpg

265.jpg

266.jpg

267.jpg

Konya ya 50 km var , durup dinlenmek istiyorum , yoldaki eğim beni ürkütünce , motorun kafasını yukarı çeviriyorum
268.jpg

269.jpg

270.jpg

271.jpg

272.jpg

273.jpg

285 km sonra benzin alıyoruz ve depoda halen 20 ytl lik benzin var kabaca 50 ytl ile 285 km çok makul geliyor
benzinlikteki arkadaşlar çok iyi davranıyorlar daha motordan inmeden elde meyve suları hoş geldiniz , sandalyeler çekiliyor
aga isalim bana gelemez meyve suyu diyince , tamam abim ilaç geldi diyorlar ve kahve kola , tiksindirici ama işe yarayan bir meret artık zamanla işim kalmamış sadece gidiyorum , hedef artık Ankara
274.jpg

275.jpg

276.jpg

277.jpg

buraya dikkat Konya dan Ankara ya 80 km kala bu benzinlikte tuvalet için mola veriyoruz
sakın benzin almayın burası müherleniyor
bu ağabeyler denetcilermiş
278.jpg

ankaraya 100 otoyola 80 km var , gece ankarada kalıp yasemini otobüsle göndermeye karar veriyorum , ankarada arkadaşım duyguyu arıyorum , gece onda kalma düşüncesi var , derken sağlam bir yemek yiyiyorum eryamana dönecekken , birden bir telefon ve her şey değişiyor
nereye gidiyoruz Yusuf , hiç değilse boluya zaten geç kalkmışız
bu zaman zarefında ankarada iki saatimiz geçiyor
279.jpg

Ankara çıkış gişeler 180 km civarında bir yol var bolu ya
Ortalama hızımız 110 km
280.jpg

bolu ya 20 kalacağım otele 35 km kala son bir mola sigara içmezsem ölürüm durumundayım , kısmen bitti diyorum , bu gece kısa olur doyamam uyumaya , artık sadece yorgunum ama pek bitkin değilim
mide ve bağırsak ağrılarım nerdeyse bitti sayılır Alanya bolu arasında yolda 10 litre civarında su içmiş olabilirim
281.jpg

biraz düşünüyorum aslında evede gidilir diye ama sağlıksız geliyor , gaza gelmenin anlamı yok
limitleri zorladık ama şansımızı zorlamanın anlamıyok
282.jpg

gün bulutların arasında batıyor
bitmez sanmıştım bu yol ama yolun işiyse gidilmek ben gitmek üzere tayin edilmişim diyorum , birazıda yarına kalsın dimi hepsini yemeyelim
283.jpg

artık oteldeyiz karada ölüm yok bana
284.jpg

güzel bir akşam yemeği ve yandaki marketten bir şişe efes bira kaşla göz arasında 45 saniye ve iki yudumda iniyor et şişlerin ve salatanın üzerine :D
285.jpg

sabah kahvaltı
286.jpg

Adapazarı çıkışında benzin için son mola
287.jpg

buralar ateşehirin karşısı
288.jpg

289.jpg

290.jpg

bu da hayvanımın iç yüzü

291.jpg

benim için hiç tartışmasız motosiklet hayatının en zor dönüş yolculuğuydu
yorucu ve zor bir yolculuk oldu , sağ sağlim döndük çok şükür
çok anlaşılır değil belki ama 14 saatte 850 km yol yaptığım için kendimle gurur duyduğum bir savaştı , ben yenecektim ve ben yenilecektim ama ben yendim işte
292.jpg

Derdim kimseyle değil seviyorum yolda olmayı
Bazen lafı gelince 3 kıtada at koşturmuş bir ecdatın çocuklarıyız derim
Yanından geçtiğim kimse bilmiyorsa geçenin kim olduğunun , ve bir toz bulutu hızla yükseliyorsa memleketimin üzerinde , işte o toz bulutunun içinde kirlenmeyi seviyorum …

Hocam çok iyi bir gezi olmuş. Özellikle de yol fotoğraflarına bayıldım :smiley:

paylaştığınız için teşekkürler, böyle bir yol hikayesinin darısı başımıza...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,049
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler