MPİ mi yoksa Vitara mı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,988

Baki Ö.

Kamp II
Yer
KONYA-BOZKIR
Merhaba Yaklaşık 1 yıldır 1.6 5 kapı vitara JLX kullanıyorum. Güzel hoş araba bana fazla sorun yaşatmıyor. Fakat tek derdim var biraz küçük olması. İlk olarak 4x4 çift kabinleri düşündüm fakat yüksek vergilerinden dolayı vaz geçmek zorunda kaldım. Araştırmalarım sonunda MPİ nin bana uygun olacağını sanıyorum. Bu düşüncemdeki en önemli etken Land Rover hayranlığım, düşük motor hacmi bunun neticesinde yakıt ekonomisi ve vergisinin düşük oluşudur. Arazi kullanımına gelince sadece hafta sonları ailecek gittiğim piknik hemen hemen o kadar. Vitara nın yakıt, yedek parça, işçilik gibi durumlarda üstesinden gelebiliyordum. Kamuda işçi olarak çalışıyorum bilmiyorum Disco nunda üstesinden maddi olarak gelebilirmiyim. Satılık olan araçlara baktığımda en düşük km si olan 160 000 civarında bu km deki bir MPİ bana çok sorun yaşatırmı acaba. Kafamdaki bu soru işaretlerine yorumda bulunursanız çok memnun olurum.
İyi günler.

Etiketler
Ynt: MPİ mi yoksa Vitara mı

Land rover fanatiklerinin bile tavsiye etmediği bir modeldir MPİ. Ağır kasa ve küçük motor size neredeyse bir 3.9 veya 3.5 in tüketimini beraberinde getirecektir.Bunun yanında araç yüklüyken yokuş yukarı kalkışlarda utanmasam Low a alacağım diyen bir üyemiz vardı..

Bence Disco alacaksanız 3.9 olanını alın,mümkün değilsede Vitaranızı satıp Disco MPİ gibi tutulmayan bir aracın son sahibi olmayın.

erenatac' Alıntı:
Land rover fanatiklerinin bile tavsiye etmediği bir modeldir MPİ. Ağır kasa ve küçük motor size neredeyse bir 3.9 veya 3.5 in tüketimini beraberinde getirecektir.Bunun yanında araç yüklüyken yokuş yukarı kalkışlarda utanmasam Low a alacağım diyen bir üyemiz vardı..

Bence Disco alacaksanız 3.9 olanını alın,mümkün değilsede Vitaranızı satıp Disco MPİ gibi tutulmayan bir aracın son sahibi olmayın.

eren onu ben derdim ;D ;D

nenehatun yokuşunda lowla kalktığım çok olmuştur.

motor ömrünü rovercı arkadaşlar daha iyi bilir.

yaklaşık 3000 km ege gezisi yapmıştım uzun yolda rahattım aslında 170-180 de yaptığı olmuştur.

ama yokuşlar beni bezdirdi... :smiley:

selamlar.

Beklentim yüksek performans değil. 1.6 vitara ile yokuşlarda zaten şahin doğanlarla birlikte gidiyoruz. Benim beklentim Disco gibi geçek 4x4 ruhu taşıyan bir araca sahip olmak ve diğer 4x4 aracı olan arkadaşlarımla birlikte kır gezilerine çıkmak.

Arkadaşlar o kadarda kötülemeyin aracı.bende bir mpi kullanıcısıyım.dediğiniz doğru yokuşlarda helede yüklü iken zorlanıyor.fakat low veya diff te inip çıkamaycağı yer yok.geçemeyeceği yer yok.ben onunla nerelere giriyorum bir bilseniz.ne kahrımı çekmiştir.
yakıt konusunda ise lpg de 0,20kr gibi komik rakamlara ulaştım.fakat hala daha benzinde kullanıyorum.çünkü sıfır motor yaptırdım uzun ömürlü olması için elimde geleni yapacağım.lpg sistemi çıkartmayı dahi düşünüyorum.
saygılar.
İbrahim ÇaVUŞ

Merhaba İbrahim,

Öncelikle aracının tekrar sağlıklı bir şekilde yürüdüğünü duyduğuma sevindim. Güle güle kullan.

Buradaki konuşmaların geneli aracın araziden ziyade asfalt performansı ile ilgili. Ben de kendi MPI'ımı asfaltta 175-180kmh hızlarda kullanabiliyordum. Normal yol şartlarında kullanılabilecek bir araç. Takdir edersin ki, Gezenbilir bünyesindeki 4x4 kullanıcıları büyük lastik ve bol aksesuar kullanan kişiler. Ve V8 ya da kuvvetli dizel kullanmayı tercih ediyorlar. Dolayısı ile MPI onlar için uzakta durulması gereken bir seçenek.

Ancak, asfalt dışında normal gezi, piknik, aşırı olmayan off road koşullarında da kullanılabilecek bir araç. Ben de bunları gözeterek bir kaç yıl kullandım. Dikkat edilmesi gereken konu, bu aracın benzinle çalıştığı; dolayısı ile soğutma sistemini sıkı kontrol altında tutmak lazım.

Velicanöz'ün sıkıntısı sanırım kabin hacmi. Eğer yolcu sayısından ziyade eşya koyacak yer bulamıyor ise, en ucuz çözüm Vitara'ya tavan sepeti yaptırmak. Ama Discovery sahibi olmak istiyor ise, MPI'ın arazideki yeter noktalarını bildiği sürece bir sorunu olmaz.

Kolay gelsin.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Gerek geçmiş konulardan gerekse bu başlıktaki söylenenlerden bir hayli bilgi sahibi oldum. Beni bu araca yönelten hayallerimdeki araç olması ve büyük hacmi ile gereksinimlerimi daha iyi yerine getirmesidir. Vitara almamdaki amaç ise sadece mantık evliliği idi ama artık duygularıma gem vuramıyorum.
İyi günler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri