MSNBC 2004 Fotoğrafları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,879

Etiketler
Ynt: MSNBC 2004 Fotoğrafları

Fotograf konusuna vakıf olmalısınız. Teknik Admin seviyesine yükselmişsiniz. Yakından takip ettiğim kişilerdensiniz. Ancak, yorum niteliği taşımayan, yorumlarınız beni üzüyor. Sizden, gerçek anlamda yorumlar bekliyoruz. Paylaşımınız için teşekkürler. Saygılarımla...
 

Ynt: MSNBC 2004 Fotoğrafları

Yılmaz bey

Teknik admin en üst seviye gibi bir anlam taşımıyor. Sitenin tüm görünüşüyle uğraşan kişidir. Dolayısıyla, yorum yapmaktan çok, sitenin teknik sorunlarıyla uğraşır.

Gördüğüm kadarıyla, ilginizi fotoğraflar çekiyor. Umarım yorumlarınızı bizimle paylaşmaya devam edersiniz. :smiley:
 

Ynt: MSNBC 2004 Fotoğrafları

Konunun özü, Sedat Bey'in daha önce yapmış olduğu bazı yorumlarla ilgiliydi.
Sn. Bambino, mesajınızda biraz serzeniş hissediyorum. Hangi amaçla böyle bir yazı yazdığınızı anlamış değilim, anlamaya çalışıyorum. Diyorsunuz ki, teknik admin, sitenin tüm görünüşüyle uğraşan kişidir, sitenin teknik sorunlarıyla uğraşır. Yazışmaşarımı ve sizin şu anda yazışmanızı yaptığınız bölüm, Fotograf Galeresi. Gayet tabiiki, bu bölümde fotgraflarla ilgili yorumlar yapılıyor, fotograflar sergileniyor. Hangi seviyede olursa olsun, böyle güzel amaçlara hizmet vermek amacıyla kurulmuş bir sitede seviyeyi düşürmemek için, elden gelen her türlü gayret sarfedilmelidir.
Mesajınızda, gördüğüm kadarıyla, ilginizi fotograflar çekiyor, diye yazmışsınız.
Sizin göremediğiniz kadar, fotograf sanatıyla ilgileniyorum. Bu bölümü, geyik muhabbetlerinin yapıldığı bir yere dönüştürdmeyelim
 




Ynt: MSNBC 2004 Fotoğrafları

Yılmaz bey

Yorumum tamamen olumlu düşüncelerden oluşuyordu, fakat sanırım yanlış anlamışsınız.

Bir çok galeride fotoğraflara gayet güzel, yararlı yorumlar yaptığınızı gördüğüm için, fotoğraflara ilginizin olduğunu düşündüm ve yazdım. Ona bağlı olarak da, yorumlarınızın devamını diledim. Onun kötü bir şey olduğunu da sanmıyorum, tam tersi, fotoğrafla ilgilenen herkesin yorumlarını paylaşmasını dilerim.

Yazdıklarım da geyikten çok uzak.

Her ne ise... Güzel kareler paylaşmak dileğimle,

Saygılar.
 

Ynt: MSNBC 2004 Fotoğrafları

Yılmaz Gün' Alıntı:
Fotograf konusuna vakıf olmalısınız. Teknik Admin seviyesine yükselmişsiniz. Yakından takip ettiğim kişilerdensiniz. Ancak, yorum niteliği taşımayan, yorumlarınız beni üzüyor. Sizden, gerçek anlamda yorumlar bekliyoruz. Paylaşımınız için teşekkürler. Saygılarımla...


14 yıllık fotoğrafçılık hayatımın son 6 senesini profesyonel olarak geçirdim. Bu 6 sene içinde National Geographic de dahil birçok yerli yabancı dergiye ve uluslararası projelere fotoğraf çektim, yurtdışında ödüller aldım ve fotoğraflarım sergilendi... Sanırım az çok anlarım diyebilirim fotoğraftan. Yorum yapmaya gelince, insan bazen o kadar yoğun duygular yaşıyor ki çektiği fotoğrafın içeriğinden, bu duygu yoğunluğuyla başkalarını boğmaktan korktuğu için yorumu izleyene bırakması gerektiğini düşünüyor. İyi bir eleştirmen olduğunuzu yazmışsınız başka bir yerde, eleştirmek için üretmeyi bilmek gerek. Üretmeyi bilmek için fotoğrafçının bu duygularını da bilmek gerekir diye düşünüyorum...

Son 3 senedir ise ticari çekimlerim haricinde neredeyse çektiğim hiçbir fotoğrafa bakmıyorum, kendi kendimi de boğmaktan korktuğum için...

Saygılar...
 

Ynt: MSNBC 2004 Fotoğrafları

İyi bir eleştirmen olduğumu yazmadım. Eleştirmenim de, demedim. Eleştirmen olabilmek için, eleştirilen konunun zirvesinde olmak gerekir. Yazdıklarım kişisel yorumlarım. Sizde, biraz müneccimlik de var galiba (bu cümleyi ciddiye almayın, şaka yollu yazılmıştır). Karşınızdakinin üretmediği varsıyımı ile üretmeyi bilmek gerek, diyorsunuz.
Eleştirilerimin özü, sizin gibi profesyonellerin (ustaların), biz sıradan amatörlere önereceği, öğretebileceği birçok şey varken, beylik laflarla işi geçiştirmeleridir.
Ayrıca, belirtmeden geçemiyeceğim, fotograflarınız çok beğeniyorum.
 

Ynt: MSNBC 2004 Fotoğrafları

Yılmaz Bey 150 küsur mesajınız var takip ettiğim kadarıyla %90 ı fotoğraf bölümünde...
Lütfen geriye dönüp şöyle bir bakarmısınız beylik lafları kim etmiş, kim işi geçiştirmiş...
 

Ynt: MSNBC 2004 Fotoğrafları

Evet, yaptığım yorumların %90'ı fotograf bölümünde. Fotograf bölümüne yazmanın ayıp bir tarafı mı var. Yazdıklarımı okuduğunuzu sanmıyorum. Sayın teknik admin (Türkçesini kullanmış olmanızı tercih ederdim), tek temennim, sitenin düzeyinin yükseltilmesiydi . Bunu istediiğim için, hepinizden özür dileyerek, sitenizden ayrılıyorum. Kaydımın silinmesine yardımcı olursanız, sevinirim.
 



Ynt: MSNBC 2004 Fotoğrafları

Yılmaz bey

Fotoğraf konusunda burda hemen hemen hepimiz aynı şeyleri istiyoruz. Fotoğrafın, fotoğrafçıların gelişmesi için elbette sitenin seviyesi de yüksek olmalı.

O seviyeye yakışır şekilde de, ben sizden rica ediyorum, sitede kalın ve yorumlarınızı, fotoğraflarınızı bizimle paylaşmaya devam edin.

Paylaşarak birbirimizden bir çok şeyi öğrenebiliriz.
 

Ynt: MSNBC 2004 Fotoğrafları

Yılmaz Gün' Alıntı:
İyi bir eleştirmen olduğumu yazmadım. Eleştirmenim de, demedim.

Yılmaz bey merhaba, aşağıdaki gibi bir soruya;

eLf' Alıntı:
Fotoğraf bölümünde birçok yorumunuzu gördüm. 55 yıldır fotoğrafla uğraştığınızı belirtmişsiniz. Sanırım benim gibi eleştiri yaptığınız diğer kişiler de, sizin fotoğraflarınızı merakla beklemekte. Zira, bu kadar eleştiriyi yapanın KİM (fotoğrafçı kimliğiyle) olduğunu bilmek isteriz. O zaman eleştirileriniz sağlam bir zemine oturacaktır.

Aşağıdaki gibi bir yanıt vermiştiniz;

Yılmaz Gün' Alıntı:
Eleştirmenler, genelde eleştirdikleri konularda konuya, vakıf olan kişilerdir. Ancak, bu onların eleştiri yaptıkları konuda başarılı oldukları anlamını taşımaz. Ne iş yaparsa yapsın insan, yapacağı işle ilgili bilgilere sahip olmadan başarılı olamaz. Bilgi edinmek için de çaba göstermek, emek vermek, araştırma yapmak gerekir.

Ben bu yazınızdan öyle bir anlam çıkarmıştım, yanılmışsam affola.

Saygı ve sevgilerimi sunarım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,495
Mesajlar
1,518,822
Kayıtlı Üye Sayımız
172,157
Kaydolan Son Üyemiz
Hkndm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst