Mt Lastik İhtiyacı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ccingiler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,030
Ynt: Mt Lastik İhtiyacı

camouflage' Alıntı:
Cengiz bey farklı forumlarda da aynı nick ile yazışmışlığımız vardır ;)

Ah bide hatırlayabilsem.. Rezil olduk be..
ebebe.gif

Etiketler
lastik

hayda bu da ne ? Kumho KL71 30x9.5R15 104Q ???? 270TL yarın alırım vallahi.. 15 jant ama şu 30 ile 9,5 u çözemedim.. du bakiim inçle fitle çarpayım bi.. ;D

Hocam standart araca 195-80 dışında 215-75 takabilirsin
30 -9.5 da : 30 inch lastik dahil çap
9.5 taban genişliği metrik ölçüde karşılığı 242-80-15 felan olur.
3 inch yükseltmeyle araca yakışır.

Hocam varol..Yükseltme yapmak istemiyorum.. orjinal halde hangisi iyi olacak ona karar vermeye çalışıyorum..

lastikçim de 2 tane varmış 382 tl.. Geolander varmış önerdiler.. bakayım bi.. siz ne dersiniz?

Yokohama Geolandar M/T+ G001C 30X9.50R15 104Q 340 TL

pr_01_9794_min.jpg

Cooper Discoverer Radial STT 30X9.50R15 104Q 370 tl

pr_01_9211_min.jpg

Abdullah bey ile uzun bir telefon konuşması sonucu ; Benim için en optimum çözümün 195 15 olduğuna karar verdik.. Sağolsun varolsun.

Öncelikle Abdullah beye çok teşekkür ederim..
Kumho KL 751 195 80 15 maalesef Türkiyede sadece İstanbulda bir firmada bulundu. Ve fiyatı 330 TL idi.. Ama Esigara forumundan Özel bağlantıları olan bir dostumuz sayesinde Marshal KL 751 bulduk. ve kargo dahil kredi kartına 9 taksit 220 TL ye geldi .. Bugün taktırdım.Allah utandırmasın..
Not:Maxxis 751 m+s leri de tanesi 75 TL den sahibinden e koydum.

75022_10151945874789101_2014937266_n.jpg

1229996_10151945875464101_1269289458_n.jpg

Hayırlı olsun, bu konunun başlığındaki fotoğraftaki çamurlu yolda lastiklerin tamamen çamurla kaplanması ne kadar sürüyor direksiyon hakimiyeti kaybolmadan kaç yüz metre gidilebiliyor, yoksa lastikler kendini temizleyebiliyor mu? Bunu tecrübe ettiğinizde yazarsanız okuyanlar açısından faydalı olur..

yazarım tabiiki .. Ama 2 haftasonu Bursa da olmayacağım.. 5-6 Ekim de ancak gidebilirim.. O zaman deneyimlerimi yazarım.

Bu gün yağmur var Bursa da asfaltta 10 km kadar gittim bir sıkıntı yok.

Selam dostlar,
3 sene sonra yine ben..:wink:
En sevmediğim şey forumlarda lüzümsuz konu açılmasıdır. ESF forumunda 4 sene çok mücadele ettim.. sonunda pes ettim. O nedenle, yine buradan sormak isterim .
3. vitaram bu. 93 3K manuel vites ve 93 5k otomatikten sonra aldığım 2001 model 5K jlx im var.. bir de bağ evim .. 45 km asfalt . 1,5 km inişli yokuşlu traktör yolu. tabii ki mecburi offroad. :?
mevcut lastiklerimi yukarıdaki mesajlarda okuyacağınız gibi 3 yıl oldu alalı.. 2 yıldır bu aracımda takılı. Marshal Road Venture MT KL71 195/80R15 100Q
lastikleri extremeye çevirmeye karar verdim.. ama yok kit yok yükseltme falan kafam allak bullak oldu.

Yeni almayı düşündüğüm Lastikler ise şöyle;

1- SILVERSTONE 31X10.50R15 109Q MT-117 XTREME yükseltme kitsiz olmaz abi dedi telefonda yılmaz lastik.
pr_01_1564.jpg

2- INSA TURBO 195/80R15 94Q SPECIAL TRACK

Special_Track.jpg

3- ZIARELLI 195/80 R 15 CROSS

pneumatici-ziarelli-cross.jpg

Konu hakkında tecrübesi ve bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var . Şimdiden teşekkür ederim.

Traktör yolunda verimli olabilir ama asfaltta ses hız kaybı ve artan yakıt sarfiyatı gibi durumlar söz konusu.
İmkan varsa 1,5 km lik yolu uygun araç ve lastikle, 45 km lik yolu uygun araç ve lastikle kullanmalı.
Nacizane fikrim umarım isinize yarar kazasız belasız sürüşler.

Traktör yolunda verimli olabilir ama asfaltta ses hız kaybı ve artan yakıt sarfiyatı gibi durumlar söz konusu.
İmkan varsa 1,5 km lik yolu uygun araç ve lastikle, 45 km lik yolu uygun araç ve lastikle kullanmalı.
Nacizane fikrim umarım isinize yarar kazasız belasız sürüşler.
Allah razı olsun..
ama öyle bir seçenek yok.. 47 km yi sarıkız gidecek.. yakıt ses vs problem değil..
mesele seçtiğim lastikleri deneyen bilen gören var mı?

ana soru şu? çamurda bu seçtiğim lastikler nasıldır?
asfaltta 80 le gideriz sıkıntı yok.

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.