Ynt: Nasıl korkutulur ?
scoutfatih' Alıntı:
Haftasonu kampa gideceğim ve kampta güzel bir korku planı yapmak istiyorum . Örneğin gece yürüyüşlerinde çalılardan ses çıkarma ... veya maskeyle korkutmak gibi . Korku hikayeleri düşündüm ama anlatımım kötü . Daha etkili bir örneği olan var mı
Teşekkürler...
İzci şendir.
Sevgili kardeşim
Bu tür atraksiyonlara hiç girme, veya çok hafif bir eğlence şeklinde tasarla derim... Öyle ki ilk anda biraz tırsma , ense tüylernin şöyle bir ürpermesi yeterli olsun... Akabinde şaka yapılan da kahkahayı bassın.... Gülsün geçsin.....
Aşağıdaki anekdotu iyi okuyun..... Üzerinden uzun zaman geçtiği için eksiği vardır fazlası yoktur....
Yıllar yıllar önce..... Tahminen üniversitenin ilk açıldığı yıllar.. Kampüs henüz oturmamış, yurtların bir kısmı henüz devre dışı yani inşaat halinde... Mevcut yurt binası da şu anki kapasitede değil.... Öğrencilerin büyük bir kısmı kampüsün hemen arkasında yer alan Görükle Köyü'nde Alamancı abimizin sahip olduğu Rıdvan Pansiyon'da kalıyor.
Yer: Uludağ üniversitesi (ben oradan mezun değilim, sadece misafir olarak bir hafta kalmıştım)
Mekan: Erkek öğrenci yurdu.... Yurdun ve kampüsün etrafı karanlık basınca in-cin spor tesisleri halini almaktadır... Karanlık had safhadadır.
Durum: Kurban biraz da saftirik olup, bu tür korkutma işlerine doğuştan meyilli bir arkadaştır. Hem korkar, hem de korku ve korkutma ile ilgili hikayeler dinlemeye bayılır...
Kurbanın tüm kişisel bilgileri ve üniversiteye gelmeden önce yediği bir halt çaktırmadan öğrenilir.. Günü geldiğinde kendisine karşı kullanılacaktır.
Ve o gün gelir... Şimşek ve gökgürültüsünün eşlik ettiği bir gece seçilerek senaryo şartları tamamlanır.. Fincanla malum fal bakılacağı, öbür taraftan birinin çağrılacağı dümeni ile kurban da oyuna dahil edilir... Fincanın sözüm ona öbür taraftan gelen biri tarafından harfler üzerinde ilerletilmesi ile kurbanın önceden öğrenilen tüm bilgileri ve yediği haltlar ifşa edilir. Kurban şoklardan şok beğenmektedir....
Bu haltların kefaretinin kurban tarafından derhal o gece ödenmesi, aksi halde öbür taraftan gelenin peşlerini bırakmayacağı gibi bir bahane ileri sürülür.
Kurban elde fincan o fırtınada yağmurda dışarda dikilecek ve fincan yağmur suyu ile dolana kadar bekleyecektir. Dolan yağmur suyunu içecektir. Yalnız lanetin gitmesi için bunun sabah gün doğmadan tamam olması lazımdır...
Kurban fincanı doldurmak üzere yağmura çıkar... Dışarda o halde beklemesine elemanların gönlü razı olmaz ve olayın düzmece olduğunu açıklayarak kurbanın içeri gelmesini söylerler. Ama kurban bu defa onlara inanmaz ve içeri gelmez. Zira ekip kurbanı etkileme rolünü çok iyi oynamıştır.
SONUÇ: Psikolojisi tamamen bozulan ve üniversiteyi bırakmak zorunda kalan , uzun bir süre tedavi gören genç bir karadeşimiz.... Buna sebep olduğunu düşünerek yıllarca vicdan azabından kıvrım kıvrım kıvranan bir sürü genç daha..... (Allahtan ben içlerinde yoktum. Zaten böyle bir şeye asla izin vermezdim)